PARTYINFO

 

NEW MIX

Datum konání:
14.05.2005 - sobota
Místo konání:
Liberec - Liquid
DJs:
Skipworker (G-production), Dixent (Army Machine), Exler (Final Scratch 2), Radmil Lang (selfbooking)
Popis:
vstup 50 CZK
 
 
DJ Skipworker - profil
Začátky kariéry Dje Skipworkera sahají hluboko do devadesátých let. V roce 1995 se oficiálně zrodil pseudonym "Skipworker" a první vlastní klubová akce v Mladé Boleslavi čímž vyvrcholil přerod z komerčního na klubového Dje. Současně s aktivní účastí na mnoha důležitých parties se Skipworker i spolupodílel na pořádání dalších, převážně daleko za hranice okresu Mladá Boleslav sahajících akcí v Jizerských horách, Trutnově, Jičíně, České Lípě...
 

Od roku 1995 spolupracoval jako rezident DJ (s již neexistující) agenturou X - Production díky čemuž si mohl zahrát již v té době s mnoha zahraničními Dj´s (Paul Van Dyk, Marusha, DJ Paradise …).

Od roku 1997 se stává rezidentním Djem v (již neexistujícím) mladoboleslavském klubu Černá Vdova kde si za přibližně 4 letou působnost zahrál s tehdejší kompletní tuzemskou špičkou podobně jako zahraničními DJ´s jako Mike Van Dyke atp. … . Ve stejném roce není bez zajímavosti ani jeho přibližně půlroční rezidentství v prestižním pražském klubu Radost FX. Souběžně s rezidentstvím v Černé Vdově se Skipworker kolem roku 1998 stal domovským Djem v tehdy konkurenčním klubu „Posilovna“ v Mnichově Hradišti.

Do současnosti si Skipworker zahrál v každém větším městě v ČR nevyjímaje nejprestižnější tuzemské kluby jako Radost FX (rezident v období 6 měs. v r. 1997), klub Roxy, Karlovy lázně (Paradox) … . Z velkých party či festivalů se zúčastnil Lucky People Center (1997) kde okusil atmosféru opravdu velké party po boku mj. Darena Pricea, následně si zahrál i na party v pardubickém "Lku" na party s Darenem Emersonem a nevyhla se ani příležitost zahrát si na křtu CD Paula Van Dykea v Radosti FX (1998) či úspěšný festival Lucky People Center na Probošťských jezerech (2000), dále i oba ročníky festivalu Mácháč (1999/2000) a Summer Of Love (2000), Orion Hall (Ostrava / 1999) & říjen 2001 se Svenem Väthem, Citadella (Brno/ 1999 + prosinec 2001s Userem), Garage 007 (Brno / 1998), Summer In The City 2000, Open Air Field 2002, festival Loop Brno / červenec 2002 ….

DJ Skipworker v roce 1997 namixoval druhý díl kompilační řady Techno Energy (s Igorem Patakym), následně i 12-tý díl prestižní kompilační řady House Party pro pražské nezávislé hudební vydavatelství Next Era se kterým v uvedeném období také úzce spolupracoval. Následovala další vydání tentokrát už komerčních mixovaných kompilací na CD – viz. Skipworker – Discography.

Současnost Dje Skipworkera je ve znamení dalšího vývoje mixovací techniky a hudebního zaměření směrem ke stylům tribal techno a funky tec house. V léťě roku 2002 vznikl po přibližně půlroční přípravě hudební taneční projekt s názvem Skipworker & Mr. VEE zaměřený na live produkci s původním repertoárem ve stylu techno. Projekt tvoří Skipworker a hudební producent a skladatel Vladimír Frinta spolupracující řadu let s vydavatelstvím Next Era a Popron Traxx na vydávání vlastních tanečních tracků. Budoucnost projektu je ve znamení živých vystoupení po klubech a parties v celé ČR součástí plánu v budoucnosti je i vydání vlastního vynil EP.

Mezi jeho další aktivity patří spolu organizování původně vlastního projektu známého jako festival Mácháč který byl pořádán od roku 1999 brněnskou produkční agenturou G Productions. S touto agenturou Skipworker stále spolupracuje i na ostatních projektech mezi které patří např. Orion Hall, Bee Free či Loop festival (2002).

Skipworker se dále aktivně spolupodílí na programové struktuře parties která jsou pořádána již přibližně 10 let v Mnichovo Hradišťském Music Klubu Posilovna. Zde má také svojí rezidentní techno party Rentgen kam pravidelně zve hosty ze Slovenska a především České republiky s důrazem na kvalitní a ve stylu techno trendovém pojetí tohoto stylu.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016