PARTYINFO

 

DYNAMIC LINE

Datum konání:
21.05.2005 - sobota
Místo konání:
Liberec - Liquid
DJs:
Inigo Kennedy (asymmetric/UK), Spyro (unitedmusic), Toni Riot (techanalitic/DE), Tomig & Skull (dynamicline)Chillout: Snek (lqd), Marty K (self), Stifler a hosté
Info:
://...
Popis:
vstup 100 CZK < 22:30 < 120 CZK
Line-up:
22:00 - 23:00 Skull
23:00 - 00:30 Tomig vs. Skull
00:30 - 02:00 Inigo Kennedy (asimetrix/UK)
02:00 - 03:30 Spyro
03:30 - 05:00 Toni Riot
05:00 - 06:30 Bret

 
 
Inigo Kennedy v Liquidu již tuto sobotu
Inigo Kennedy (Asymmetric/UK) - profil
Přímo učebnicovým vývojem v elektronické hudbě, se všemi náležitostmi, stupni, úspěchy a realizovanými plány prošel Inigo Kennedy, britský producent, DJ, majitel skvostného labelu Asymmetric, osobnost neuvěřitelně aktivní, mimořádně umělecky plodná a dokonale sympatická.
 

Jak s nadsázkou uvádí ve své oficiální biografii, kolem gramofonu se motal již ode dvou let. O pár let později zjistil, že elektronická muzika je to pravé a zamiloval si hudbu Jean Michela Jarre, Depeche Mode, The Human League. "Vždycky mě mnohem více než písničky zajímalo, jakými mašinkami tu muziku dělají". V osmdesátých letech se zhoupl na první hip hopové vlně, která jej donesla do oblasti experimentálnější elektroniky, naladil Radio One se speciálními hip hop pořady, absolvoval první pokusy s magnetofonovými páskami a lacinými pedálovými kytarovými efekty.

První polovinu devadesátých let studoval Inigo Kennedy vysokou školu v Manchesteru, obor elektronické inženýrství se specializací na proces digitálního signálu (což musí být asi stejně obtížné, jak to zní), získaná odbornost rozhodla také o budoucí výbavě Inigova studia, digitální zařízení jsou částí Inigova charakteristického zvuku a produkčních způsobů, korunovaných prvním velkým úspěchem v soutěži mladých talentů roku 1996 Fosters Ice Break na rozhlasové stanici Kiss 102, kterou vyhrál a jako první cenu získal možnost natočit svou vůbec první oficiální desku "The Bond EP", vyšla v červnu 1996
 
Posílen úspěchem začal Inigo rozesílat tracky na všechny strany ve snaze najít někoho s kým by mohl spolupracovat na vydávání dalších desek, tím pravým se ukázal být Karl O'Connor aka Regis, založil sestřičku svému Downwards, dal mu název ZET a Inigo bodoval s "Automation Makers Art". Na značce ZET vydával také zřejmě nejslavnější Slovinec od fochu Umek, samozřejmě se spřátelili a Inigo vydal několik povedených věcí na Umekově Expire, odtud se také datuje jeho silný vztah ke střední a východní Evropě (nesčetným razítkům v pase).

Regisova podpora spolu s náklonností dalších vlivných majitelů distribucí a labelů přinesly Inigovy možnost vydat hned několik desek v průběhu úspěšných šesti let. Různé nápady a stylová rozdílnost přiměly Iniga k nahrávání pod řadou pseudonymů, a tak můžete v jeho diskografii narazit na jména Tomito Satori (drsné, industriální zvuky), Exhibit a Helki Torsnum a experimentální, na smyčkách založená produkce Reducer, která je zřejmě nejvýraznější, s oblibou ji hraje třeba mistr Jeff Mills. Inigo vydává na Molecular Marco Lenziho, Red Seal, Missile (legendární double 10" s dokonalým názvem Spaghettification), Rodz-Konez, Cutting Pleasure, Blackout Audio, Ergonomix, Potential, Urban Substance, Morpheus, Native Diffusion, Speaker Attack, Electracom a řadě dalších, které vedou umělci s podobným hudebním cítěním a myšlením.

Nejdůležitější je pro Iniga Kennedy pochopitelně jeho vlastní label Asymmetric, založený v lednu 1999, raketově odpálený mezi špičku hned prvním počinem "Preliminary Statements" a na orbitu první třídy udržovaný každou další peckou, přičemž ta zatím poslední s pořadovým číslem 12 má skutečně a zvláště pro nás, roztomilý název "Jednu dvanáctku"! Asymmetric existuje také v MP3 podobě, tu najdete na Inigových stránkách. Originalita a především mimořádná DJská zručnost jsou zárukou plného diáře jednoho z nejvýraznějších britských techno umělců, a tak si jeho hraní užívají v Austrálii, Belgii, Brazílii, Bulharsku, Chorvatsku, Francii, Holandsku, na Islandu, v Irsku, Itálii, Izraeli, JAR, Maďarsku, Polsku, Portugalsku, Srbsku, Singapuru, Slovinsku, Španělsku, Švédsku a dokonce i v USA.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016