PARTYINFO

 

HANDSHAKE 13TH - OPEN AIR

Datum konání:
25.06.2005 - sobota
Místo konání:
Česká Třebová - areál Na Horách
DJs:
Semtex stage: Ade Fenton, Pietro, Bod.a, Subsist, Jannis, Petr Eco, Luckie
DnB stage: Ed Rush, Koogi (Shadowbox.cz/Techno.cz crew), Anakin, Va.czech
Info:
cbs@email.cz
Popis:
vstup 190/240/260 CZK
Line-up:
techno-house stage:
19:00 - 21:00 Subsist
21:00 - 22:30 Luckie
22:30 - 23:30 Jannis
23:30 - 01:30 Ade Fenton
01:30 - 03:00 Pietro
03:00 - 04:00 Petr Eco
04:00 - ??? Bod.a

D.n.B stage
19:30 - 22:00 E.li
22:00 - 23:30 Anakin
23:30 - 00:30 Va.czech
00:30 - 02:30 Ed.Rush
02:30 - 04:00 Koogi
04:00 - ??? Timothy
 
 
Handshake: vyjádření pořadatelů Ade Fenton - rozhovor
Ed Rush a Ade Fenton v České Třebové

Co je Handshake?

Handshake je párty, která se prvně uskutečnila v roce 2001 v České Třebové se 120ti návštěvníky. Na posledním handshake jich bylo kolem tisícovky.  Za čtyři  roky své existence probíhala celkem ve 3 městech, a to v již zmíněné Č.Třebové, ve Svitavách a v Ústí nad Orlicí. Stala se jednou z největších a nejznámějších pártys v okolí 50 Km.
 
Handshake je párty zaměřená především na dje a producenty z Československa a vystřídalo se jich zde zkutečne mnoho. Z ČS elity to byli např. Ladida, Nika 77, Lucca, Im Cyber, E-lite, Toky, Tráva, Kaisersoze, Inspiral x62, Tvyks, Larry, Gabanna, Sub d. Vision, Martin Haberland, Leo Lycra, Pavel Krejdl, Ghonzales, Sky line, Gardenzitty  a další a další.

Tentokrát s číslem 13…

Tentokrát je však sousto produkce o mnoho větší... Banda Cosmic Beats System (Jannis, Lucie, Petr Eco, Va.czech) slaví totiž v červnu své pětileté výročí vzniku a při této příležitosti uspořádají handshake s číslem 13 a rovnou open air.
Handshake proběhne v  České Třebové Na Horách v bezprostřední blízkosti komplexu, který v 18 st. navštěvovala spisovatelka Božena Němcová.

DJs…

Jako tahouni akce přijedou zahrát tito dva pánové:
Podle některých kritiků král drum'n'bassu - anglický dj a producent  Ed Rush (virus) a talentovaný průkopník anglického progresivního techna, též producent a dj v jedné osobě Ade Fenton (advanced).

Dále se představí mistr českého lámaného beatu dj Koogi, technočáryfuk :) dj Pietro, svitavský techhouser dj Bod.a a průkopník českého  minimali dj Subsist.

To jsou prozatím zabookovaní hosté.

Samozřejmě nebudou chybět pánové rezidenti z CBS Jannis (techno, breakebeat), Petr Eco (tech-house, progressive), Luckie (deep-house) a Va.czech (D’n’B).

Kdy a kde?

V sobotu 25. června 2005 v České Třebové Na Horách. Start akce bude kolem 18. hodiny a konec je plánován na 7 hodinu ranní.


Na co se můžete ještě těšit?

Součástí bude D'n'B stage, Tech-house stage, (obě pódia s placem na paření budou krytá proti případnému dešti), možná VIP stage, dále "odpočinkový" sál a restaurace.

Samozřejmostí pak budou dvě videoprojekce, laserová show, fotbálky, masivní AC akustic sound systém a dekorace. Můžete se občerstvit hned na několika barech a vychutnat krásné prostředí obklopené lesy, loukami a nedalekým výhledem na celé město.

Doprava doleva…

Přímo od nádraží v ČT budou jezdit 2 mikrobusy přímo na místo (podrobnosti budou oznámeny). Jinak se areál Na Horách nachází na horách:) nad městem a dostanete se tam z poslední odbočky vlevo na výpadovce směr Litomyšl. Každý místní zná, stačí se optat.

Vlaková doprava je ideální téměř z celé republiky. Česká Třebová je železničním uzlem a stojí zde všechny vlaky z Ostravy, Brna i Prahy.

Za kolik?

V předprodeji budou lze lístky k dostání za 190 CZK, na místě za 240 CZK a po 22. hodině za 260 CZK. (předprodejní místa budou oznámena)

Takže 25/06/05 v České Třebové Na Horách. Handshake 13 open air

Ed Rush

Ed Rush pochází ze západního Londýna a za gramofony stál poprvé z před 14-ti lety. V květu mládí byl okouzlen především styly jako je hip hop nebo electro. Fascinovali ho také industriální a temné rytmy. Posléze se začal zajímat také o jungle a tak vznikla jeho producetnská prvotina  Bloodclot artattack (1991), kterou vydal se svým kamarádem Nicem Sykesovem na novém labelu No U-turn.

V následujících letech stoupala Ed Rushova hvězda k výšinám. Nešel ovšem cestou ostatních jungleových producentů, snad jen z počátku se držel stabilní vlny funky D’n’B, ale našel svůj osobitý styl. Od funky vokálů se vzdaloval k temnotám a nekompromisním ruchům a samplům, z nichž vykreslil vlnu nového Drum’n‘Bassového směru, se kterou zůstává na vrcholu doposud. Ale zpět.

Ed Rush byl známý především v Anglii, na vrchol světa vystoupal až po spolupráci s Opticalem (Matt Quinn), protože jak se říká tito dva pánové se hledali, až se našli. Spolu totiž založili vydavatelsví Virus, na němž vyšlo např. Wormhole (Červí díra), které ve světě sklidilo veliký ohlas (40 000 prodaných nosičů).

Při tvorbě druhého alba začali spolupracovat s MC Ryme tymem a snažili se do něj zakomponovat inteligentní vokál, ale bohužel došlo ke komplikacím. "Vybuchla nám reprobedna a od té doby nám oběma zvoní v uších. Když se to stalo, měli jsme už kolem sedmi tracků hotových a pak bylo pro nás hlavní dokončit album v rámci možností." sdělil Optical a Ed Rush dodal: "První dva měsíce jsem kromě toho zvuku neslyšel nic jiného, což mě dost znervózňovalo. Teď používám speciální špunty do uší, které mi dost pomáhají."

Album Creeps bylo naštěstí nakonec dokončeno. Psal se rok 2000 a posléze za něj byli tito pánové vyhlášeni nejlepšími jungelovými producenty planety. Na labelu Virus pak vyšlo více než deset dalších singlů. Kromě toho se také pánové prosadili jako mistři remixů. Příkladem může být  remix pro Hatiras (Spaced invader) nebo  Watching windows pro Roniho Size.
Ed Rush spoluvytvářel v druhé polovině devadesátých let sound temného a drsného techstepu a  dnes patří spolu s Opticalem, Bad Company nebo Usual Suspects mezi hlavní představitele tzv. nu skool drumnbassové větve, která je ovlivněna technem a hip hopem.

Jako DJ navštívil Ed Českou republiku hned pětkrát. Jeho sety totiž patří k nejvyhledávanějším djským vystoupením u nás. Zahrál na Creamfields, Cosmic city, na In da bush v Roxy , dokonce dvakrát na Shadowboxu a naposled v listopadu minulého roku v Olomouci. 

Ade Fenton

Od založení svého labelu Advanced a residence v největším anglickém klubu Atomic Jam se Ade Fenton zapsal jako jeden z nejzajímavějších a nejžádanějších UK techno DJs, producentů a remixérů.

V září 1998 vydal Ade Fenton svůj první singl na Advanced  (Coded) – monstrózní směs tech-funku. Reakce byly nad míru neočekávané. Ozvala se vlna uznání od DJs a médií.

Potom následovalo druhé vydání  „Immortal“a remix remix tracku od Space DJz.  Čím více se o zvuku labelu Advanced vědělo, tím více se Adeův rozvrh zaplňoval.  Vydal vinyl track Perverter, na v té době už proslulém labelu Bena Longa Potential. Následuje EP na Audio&Ground, remixuje také pro Materials, Potential, Red Seal.

V červnu 2001 se Ade vydal na tour po Austrálii a Asii a exklusivně hrál vedle Dave Clarka na mnoha akcích v rámci DC´s World Service Tour. Vyšla mu EP na Wet Musik a nedlouho potom očekávané Perverter 2 na Potential. Dále remixuje pro Audio, Planet Rhytm, Pusnish, Materials a samozřejmě pro Potential.  Na jeho labelu Advanced najdeme také tracky od Umeka , Chrise McCormacka. nebo Space DJz.

Hraje v klubech a na akcích po celé Evropě, Africe, Austrálii i Asii a skutečně vypilovává svůj styl k preciznosti. Důkazem toho je i fakt, že bere dech lidem na parketech po celém světě. To je Ade Fenton.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016