PARTYINFO

 

THE YOUNG GODS

Datum konání:
02.06.2005 - čtvrtek
Místo konání:
Brno - Fléda
Live:
The Young Gods (SUI)
Info:
http://www.fleda.cz
Popis:
start 21:00
vstup 330/390 CZK
 
 
The Young Gods na Flédě
The Young Gods vznikli na rozhraní dvou epoch: zakladatele skupiny, zpěváka a kytaristu Franze Treichlera znudila roku 1982 post-punková nová vlna a začal experimentovat se samplerem. Jaké to štěstí pro vývoj hudby jako takové…
 

O tři roky později sestavil trio, které jako první spojilo zvukové samply s kytarovým rockem.
Začali používat samply radikálně odlišným způsobem – vnuknuli rocku nový život, zažehli znovu docházející energii v již ohraných riffech. Debutové album produkoval bubeník newyorských Swans a britský týdeník Melody Maker jej hned označil za album roku.

Toto byla nová, modernizovaná verze rocku, brilantně syntetická, uhasinající i žhavá, rozpadající a opětovně spojovaná, způsobem dosud nepoznaným tradičnímu punku nebo metalové kytary.

S jejich dvěmi prvními alby Young Gods napsali „řvavou“, dosud neslyšenou, zvukovou revoluci. A nebyl to jenom způsob jak recyklovali a tvarovali nové postupy z přežité metalové skládky rocku. Byly to také jejich výpůjčky z klasické hudby, které používali ne v tak banální formě jako ELO či Deep Purple a další. Zvuk kapely byl kolizí punkrockové hysterie, evropské klasiky a industriálních hluků a vytvářel velkolepou a drásavou kakofonii.

Young Gods se ale nikdy neomezovali jedním stylem - používali akordeon, natočili pozoruhodné coververze Kurta Weilla (album The Young Gods Play Kurt Weill, 1991) a vytvářeli ambientní zvukové krajiny (album Only Heaven, 1995). Neunávné švýcarské hodinky The Young Gods tikají dál a vězte že 20 let jim neubralo nic z jejich živelné energie!

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016