PARTYINFO

 

MILLION MARIHUANA MARCH

Datum konání:
07.05.2005 - sobota
Místo konání:
Praha - Letenská pláň
DJs:
ProSound Systém, Bashment Pirates, Aphrikka DJs, Baltazar, Gadjo, Skupla, Tuco /UK/, Wich, Texx, Kaplick, Saku, Suki, Netdave & Technical, IM Cyber, Babe LN
Live:
Skřehule, Living Room, Dehet C, Poslední výstřel, Sly rabbit, Pila, Unity, Uragan Andrew, Posmrtný zkušenosti, Gaia Mesiah, 100 °C, Apple Juice
Info:
http://www.legalizace.cz
Popis:
start 13:00, end 22:00
 
 
Million Marihuana March
Mezinárodní akce Million Marihuana March (MMM) se letos uskuteční v Praze již po osmé. Začátek je naplánován na 13:00 hodin. Pořádající Občanské sdružení za legální konopí (OSLíK) již má s městem uzavřeny všechny potřebné smlouvy.
 

Za poslední rok bylo za konopí stíháno skoro 20 mladých lidí

PRAHA – Za poslední rok bylo za pěstování a držení marihuany pro osobní potřebu stíháno 19 lidí. Vyplývá to z databáze klientů Právní poradny asociace neziskových organizací, která poskytuje právní servis také klientům konopného ombudsmana. Tvrzení represivních složek, že stávající nastavení legislativy slouží jen k postihům drogových dealerů a „velkých ryb“ a nikoliv mladých uživatelů marihuany, se tedy nezakládá na pravdě. Pořadatelé demonstrace za legalizaci konopí Million Marihuana March budou tato fakta prezentovat v sobotu 7. května na Letenské pláni, kde na pódiu vystoupí i stíhaní lidé.

„Šéf Národní protidrogové centrály Jiří Komorou v tisku s oblibou tvrdí, že terčem policejního stíhání jsou drogoví dealeři, přičemž drobné konzumenty marihuany policie nehoní. Statistika ale ukazuje, že to není pravda. Mnoho mladých lidí se každoročně stává obětí konopné represe. Jsou vystaveni výslechům a soudům, je jim vyhrožováno výpovědí z práce či vyhazovem ze školy – a to vše jen proto, že užívají drogu, která je pro zdraví člověka prokazatelně bezpečnější než alkohol. Chceme, aby se tyto informace dostaly na veřejnost a aby se zákony upravily podle reálné situace,“ uvedl konopný ombudsman Marek Jehlička.

Na Právní poradnu asociace neziskových organizací se v roce 2004 obrátilo 14 klientů, kteří byli stíhání za pěstování či držení marihuany pro osobní potřebu. Nikdo z nich neprodával marihuanu ani jiné drogy dalším osobám. Další člověk právní pomoc vyhledal kvůli tomu, že namátkové testy v zaměstnání odhalily v jeho moči přítomnost THC. Tato látka je přitom v moči detekovatelná i několik měsíců po vykouření jednoho jointa. Od počátku roku 2005 eviduje Právní poradna čtyři nové kauzy. Dohromady se tak jedná o 19 případů.

„Zkušenost s konopím má většina mladé generace a tedy bude nutné v dohledné době přizpůsobit této realitě zákony . To co vypadalo před lety jako extrém se stává legitimním požadavkem a zanedlouho normální součástí života. Důraz na svobodu a zodpovědnost místo infantilní represe se jednotlivci i společnosti vyplatí,“ okomentoval situaci Dr. Ivan Douda z nadace DROP IN, který již několik let podporuje požadavky Million Marihuana March.

Mezinárodní akce Million Marihuana March (MMM) se letos uskuteční v Praze již po osmé. Začátek je naplánován na 13:00 hodin. Pořádající Občanské sdružení za legální konopí (OSLíK) již má s městem uzavřeny všechny potřebné smlouvy.

Podobná shromáždění či průvody letos proběhnou ve 156 městech 31 států na pěti kontinentech, letos pod společným názvem Global Marijuana March 2005. Mezi hlavní požadavky, které Občanské Sdružení za Legální Konopí vyjadřuje svoláním shromáždění MMM, již tradičně patří ukončení stíhání  pro všechny osoby obviněné či vězněné v souvislosti s konopím a marihuanou v České Republice i ve světě. Dlouhodobými požadavky Občanského Sdružení za Legální Konopí je úplná legalizace konopí a jeho zrovnoprávnění s dnes legálními drogami, jako je alkohol, tabák či káva a uvolnění marihuany pro lékařské využití.

Pražská demonstrace MMM bude mít stejně jako v minulých letech podobu otevřeného hudebního festivalu a nekonfliktního happeningu, který bude trvat celé sobotní odpoledne. Účast přislíbily známé hudební skupiny jako 100°C, Gaia Messiah, Posmrtné zkušenosti a další. Na Letné zahrají také známí Djs jako Im Cyber, Babe LN, Baltazar, ProSound System a další. „Je již známou skutečností, že všichni umělci i početnější hudební tělesa vystupují na MMM zcela zdarma, jen proto, aby svou účastí podpořili myšlenky a požadavky akce,“ podotkl mluvčí MMM Marek Jehlička.

Pořadatelský tým MMM:
Kosta Moisidis – 602 307 203 (ředitel MMM)
Marek Jehlička – 775 095 650 (mluvčí MMM, konopný ombudsman)
Další informace na
www.legalizace.cz

 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016