PARTYINFO

 

ENTER MULTIMEDIALE 2

Datum konání:
11.05.2005 - středa
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Concorde Crash, King Vitamin, Indie Twins
Info:
http://www.entermultimediale.cz...
 
 
A.M.180 na Enter Multimediale
A.M.180 je nezávislý kreativní a promotérský kolektiv založený na principech DIY a punkové etiky. Od října 2003 provozuje v Praze multifunkční prostor stejného jména. Hlavní mise: platforma pro propojování nezávislé hudební scény a současné výtvarné scény. A.M.180 pořádá výstavy, koncerty a performance.
 

A.M.180 uvádí


Concorde Crash

instrumentální inkarnace české indie-star Květoslava Dolejšího ze Skalska u Mladé Boleslavi. Autor, kterého časopis Respekt počastoval titulem „český lo-fi Bůh“ a jehož home-made alba „Zapalte koně“ a „Kill Your Child“ se stala kultovními, tentokrát rezignuje na zpěv a - vybaven pouze baskytarou a předtočenými podklady – podbarvuje svoje melodické songy útržky z TV zpravodajství, každodenního života i  temných období historie. Výsledkem je novotvar, který se vzpírá žánrovému zařazení. .

King Vitamin

one-man projekt i kapela hudebníka a výtvarníka Jeremiah Palecka ze Severní Dakoty, nyní žijícího v Praze. Za pomoci laptopu a akustických nástrojů vytváří písničkové útvary, které s nadsázkou definuje jako „lo-fi electronic noise folk-hop“. Inspirace sahá od umělců na underground-hip-hopovém labelu Anticon po experimentální soft-industrial sound kapel jako jsou Black Dice nebo Wolf Eyes.  

Indie Twins

členové A.M.180 za DJs pultem. Indie-rock + alternative + experimental + emo + electronic + disco-punk + nu wave v divokém mixu dvojice sourozenců/výtvarníků.


video : Guma Guar

tříčlenné subverzivní seskupení umělců pracující s politickým kontextem. Skupina, která se zapsala do povědomí například dekonstrukcí principů fungování masmédií a audiovizuálními mystifikacemi na téma „válka proti teroru“, se obvykle věnuje propojování videoartu a elektronické hudby. V rámci A.M.180 stage vystoupí v roli VJs.  


www.am180.org

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016