PARTYINFO

 

SPEEDWAY

Datum konání:
27.05.2005 - pátek
Místo konání:
Praha - p.m.
DJs:
Nika 77 (techno.cz), Fuzzy DJs (dancer.cz), Monotype (techno.cz), Airswing (airswing.com)
Info:
http://speedway.dancer.cz
info@dancer.cz
Popis:
start 21:00, vstup 100 CZK http://speedway.dancer.cz
Line-up:
21.00 - 23.30 Monotype
23.30 - 01.30 Nika 77
01.30 - 03.00 Fuzzy DJs
03.00 - 05.00 Airswing
pak se uvidí...
(Časy nejsou úplně stoprocentní. Nika má ještě jedno hraní jinde a Fuzzy DJs to možná protáhnou.)
 
 
Speedway - poslední informace
Rozhovor s Nikou 77
Představil jsem vám trochu Airswinga a Monotypa, kteří budou hrát tento pátek na Speedway, ale ještě nám schází Fuzzy Djs a Nika 77. Fuzzy DJs jsou trošku tajemní a vše kolem nich se neustále mění. Nezůstávají stát na jednom místě a jdou stále vpřed (nebo vzad:o). Proto je těžké je nějak charakterizovat. Na pátek mají připravenou rychlou směs a určitě to bude stát za to. Uvidíme co se o nich ještě do zítřejšího večera dozvíme.
 

Ale Niku 77 jsem po technických problémech dokázal zachytit k malému rozhovoru a i když jí asi dobře znáte myslím, že si počtete.

Veroniko, pro mě jsi celkem tajemná osoba, znám tvoje hraní, ale jinak o tobě nevím vlastně nic. Má to nějaký důvod nebo jsem jen nečetl ty správné rozhovory?

Žádný zvláštní důvod z mé strany to nemá, i když přiznávám, že nejsem zrovna extrovert. Většinou se vyjadřuju věcně a dokud někoho dobře neznám, nesvěřuju se mu. Jinak ale dobré rozhovory dělám ráda.

Styl, který hraješ je na holku docela drsný. Proč nehraješ třeba house?

To říká hodně lidí, ale mě to takhle sedí. Nevnímám to přímo jako drsnost, ale spíš nějaká řekněme temnější, tvrdší poloha v hudbě, která je pro mě  inspirující. Víc, než třeba prvoplánové happy věci. A house náhodou hraju taky. Mám velkou sbírku houseových desek a stále je nakupuju. Jde ale spíš o deep/minimal house a techhouse, jestli se to takhle dá zaškatulkovat.

Má tvoje kariéra nějaký směr, kterým jdeš nebo jsi už na nějakém vrcholu a teď prostě hraješ? Myslím, jestli je nějaká meta, kterou jsi ještě nepokořila.

Takhle se na to nedívám. Hraju, protože mě to baví a snažím se na sobě stále pracovat, dávat tomu maximum v rámci nějakých mezí, samozřejmě, a to, co se bude dít dál je už jen osud.

Jak dlouho vlastně hraješ?

Od roku 1997

A jaké byli začátky? Jak říkám moc toho o tobě nevím :).

Začátky jsou obtížné, jako každé jiné, ale jsem moc ráda, že jsem začínala v úplně jiné době, než je teď. V úplně jiném ovzduší , než které tu je teď. Tehdy se vážně koukalo na to, jakou muziku člověk hraje, nebylo tolik djs, nebylo tolik parties, tolik sponsorů a djs se dostávalo víc opravdového ocenění, než je tomu dnes. Strašně ráda na ty začátky vzpomínám.

Přijde mi, že si nikdy moc nevyužívala svou ženskost k nějaké propagaci nebo zviditelnění. Určitě jsi krásná holka (žena:), ale nikde na plakátě a myslím ani v časopise jsem tě neviděl. Nenapadlo někdy nějakého promotéra využít tvůj obličej k reklamním účelům?

Ty asi moc nečteš časopisy, viď ? :-) Jasně, že  napadlo a taky jsem můj obličej už párkrát k lehce reklamním účelům zaprodala, ale musím říct, že to není moje parketa a důkladně si vybírám. Když by ale šlo o dobrou reklamu něčemu, o čem si myslím, že je ok, tak nemám vůbec nic proti.

Určitě máš i nějaké dotěrné fanoušky? Posíláš třeba podepsané fotografie? :-)

Tak jasně, mám fanoušky, ale vysloveně dotěrné moc ne. Když se někdo tak chová, většinou mu to dám hned najevo, takže už podruhé nepřijde. Mám i některý fakt oblíbený fanoušky, na který se vždycky těším. Většinou ale ty lidi neznám osobně, je to všechno přes emaily. Podepsaný fotky nikam neposílám, ale tobě jednu můžu poslat, jestli chces ;-)

Vyměnila by jsi hraní za gramcema za nějakou jinou činnost, třeba v umění?

Kdybych nemusela, tak ne.

Co ti hraní dává?

Žádný velký filozofie tu nebudu rozjíždět. Popravdě řečeno jak kdy. Někdy nic moc, když je špatný zvuk, špatná celková produkce, lidi atd. a někdy úžasnej, povznášející pocit, protože hudba je něco, co mě strašně baví a když se to povede, neznám nic lepšího.

Snad se to v pátek povede :o). Myslím, že někde hraješ taky downtempo, je to pravda?

Je to pravda. Hraju takovou hudbu třeba na pravidelné noci Deactivate v Puntu Azul ještě s DJem Stanzimem a hlavně se jí snažím sama dělat. To je asi to, co mě v současné době zajímá nejvíc. Produkce víceméně experimentální listening elektroniky.

Ale Speedway nebude downtempo akce, máš nějaké nové desky, které budeš hrát v P.M.ku?

Jasně, mám nějaký nový kousky. Většinou hodně groovy techno, několik perkusivnějších kousků a ... no však ať si čtenáři přijdou poslechnout :o)

Tak se budeme těšit.

I já.

 
Rozhovor s DJem Airswingem Důležité informace k party Speedway Rozhovor s Monotypem Máte rádi rychlou jízdu? P.M. - Nový klub v Praze

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016