PARTYINFO

 

DIGITRACTION

Datum konání:
13.05.2005 - pátek
Místo konání:
Plzeň - In Spiral
DJs:
Jake One, (UK live set - Toob / Flameboy Records, Red Snapper, Warp Rec.), Matoa vs No Aka (LondonUnderground CZ), Igraczech (Kaktus Rec., Digital Penetration CZ), Yukimura (MustaKillah CZ), Fluidum (The Opponents Bros)
Live:
MatKore vs. iKore (UK live set - Subliminal Gonzo, Digital Penetration)
Info:
http://www.inspiral.cz
Popis:
start 21:00, vstup 70 CZK
 
 
Digitraction v plzeňském In Spiralu
Tým Digital Penetration nelení a hned po návratu z Brightonu v UK přináší další pikantnost pro žrouty breakbeatu, inteligentního techna, electra, dnb, garage a čerstvých stylových odnoží jako je grime nebo bass. "Odmítáme jakýkoliv stylový fašizmus a škatulkování!" Jako lokalitu jsme si tentokrát zvolili plzeňský klub InSpiral. Těšíme se na vás!
 

JakeoneJiž tuto sobotu 13/05/2005 se na DigiTraction představí Jakone (aka Jake Williams) v současnosti operující pod značkou Toob / Flameboyrecords.com. Jake se věnuje Djingu od svých 15 let a prošel si zlatým věkem ravové scény v británii na počátku 90. let. Nejvíce ho ovlivnil detroitský zvuk ve spojení s zlomenými londýnskými breaky a jeho první pokusy vznikly - jak jinak - v trackeru na počítači Commodore Amiga.

Největší posun v Jakeově kariéře je jeho členství v Red Snapper, kam jej přibral zakladatel Rich Thair během práce v jednom Londýnském zvukovém studiu v roce 1997. Jake s nimi dlouho spolupracoval na live-performancích a strávil s nimi několik let na tour a ve studiu. Přestože nepatří mezi neznámé skupiny, mají Red Snapper na kontě pouhá dvě alba.

Později se Jake a Rich rozhodli, že klubově orientovaný zvuk Red Snapper posunou o kousek dál. V poslední době společně vystoupili ve Fabricu (UK), na festivalu Glastonbury a Cargo. Jejich první album "How To Spell Toob" vychází 5. Května na Lo Recordings.

Jakeův údajný smysl pro dobrodružství ho v poslední době odvál do Skotska, kde se kromě vlastní produkce, provozování labelu, djingu a skládání hudby pro televizní dramata a počítačové hry věnuje práci na novém autorském techno albu. V jeho setu se samozřejmě tracky z tohoto alba objeví, časopisem Raveline jim byl údaně připsán "ketaminový šarm" :o)) No uvidíme.

Schizofrenní duo iKore vs. Matkore není třeba dlouze představovat. Člen londýnských Kansas City Prophets se po "emigraci" do ČR věnuje autorské tvorbě a produkování parties pod značkou Digital Penetration, která zdomácněla v pražském klubu Cross.

Dále vystoupí DJs Matoa a Noaka z pražské LondonUndergroundCrew, kteří u nás již nějaký ten pátek reprezentují současný zvuk britské undergroundové scény - dubstep, grime, techno, atd.

Na dvou stagích se dále představí local support dj Fluidum (The Opponents Bros.) a dj/producent igraczech (Kaktusrecordings.org). Přestože jej známe za poslední roky především z drum'n'bass scény, tentokrát od něj můžeme výjimečně čekat speciální "20th Century Breakz" set, který bude malým výletem do historie jak pro mladou krev, tak pro dříve narozené :o).

http://www.inspiral.cz
http://www.digitalpenetration.wz.cz

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016