PARTYINFO

 

REGGAE MEETING

Datum konání:
18.06.2005 - sobota
Místo konání:
Zastávka - Ostrov na Úhlavě
DJs:
Raggamuffinwhiteman, R.I.Z.L.A sound system a další
Live:
United Flavour, Švihadlo, Ilam, Dub-O-Net, Lion Taxi Service & Big Famili (duo zpěváků z karibského ostrova Martinique), Babylon Station, Brother Coms & Ranking Fire, Yellow Sisters, Noiseshaper (UK, DE) a další
Info:
http://meeting.jahmusic.net
Popis:
vstup zdarma
 
 
Poslední informace a lineup
V. Reggae Meeting osvěží horké léto
17. a 18. června proběhne pátý ročník otevřeného festivalu, jehož cílem je šíření světové, hlavně karibské hudby v Čechách. Festival letos proběhne na opravdu výjimečném místě a snad konečně opět našel své stálé působiště: Ostrov u Příchovic. Dvě ze tří připravovaných stageí budou stát přímo na Ostrově, obklopeném říčkou Úhlavou, třetí je připravena na přilehlou louku za Ostrovem, aby se všichni bez problému vešli.
 

Párty otevře páteční večer v 17.00 hodin Dancehall stage. Greenhome.cz Live Stage  se rozezní o hodinu později.Třetí stage letos bude mít v produkci německý R.I.Z.L.A. Sound. O rozmanitý program se do nedělních ranních hodin postará celkem12 kapel a zhruba 47 DJs. Umělci dorazí z celých Čech, Slovenska, Německa, Rakouska, Anglie, Francie, chybět nebudou ani zástupci Karibiku a Afriky.

Asi největším lákadlem festivalu budou King Kalabash a Baron Black z francouzké kru Big Family. Tito zpěváci, původem z karibského ostrova Matrinik (původem Martiničané), u nás  při svých minulých návštěvách  předvedli mnoho  nezapomenutelných show, díky kterým tu mají  už poměrně početné publikum. Na Reggae Meetingu vystoupí opět se svou českou doprovodnou kapelou Lion Taxi Service. Dalším magnetem bude německo-anglická formace Noisehaper, tříčlenné sdružení razící cestu vlastního stylu, rozhodně nepopírající kořeny. Jejich tvorba propojuje svět dubu, reggae a dancehallu.

Za shlédnutí určitě bude stát i projekt, nazvaný Czech-Gambian connection, který v Čechách poprvé představí hvězdy gambijského hudebního nebe - pěvecké duo Dancehall Masters (Lamin Fatty a.k.a. Brother Coms a Mame Balla Diouf a.k.a. Daddy Sam) a zpěváka Ranking Fire a.k.a. Fireman. Dancehall Masters zatím vydali tři alba, dosud nejnovější Senegambia vyšlo v Senegalu, známí jsou ale také v dalších afrických zemích, v Evropě i v USA. Všichni tři zpěváci pracují se senegalským producentem Bubou N´dourem - bratrem největší západoafrické hvězdy jménem Youssou N´dour.

Milovníci soundsystémů se mohou těšit na Dje Mustapha Gassama aka DJ Taf, který přijede zastupovat gambijský soundsystem Jah Luv Sound nebo na Belgičana Miguela Depla a.k.a. Raggamuffin Whiteman, kterého jste u nás mohli naposledy slyšet na  dubnových Dancehall vibes v Matrixu.

Vedle všech vystoupení je nutné zmínit klání o nejlepšího reggae Dje v Čechách 45 Clash, ve kterém se v pátek ve 23:00 utká Admirál Kolíbal s Djem Messem ze Slovenska. Oba se do finále probojovali v průběhu celého roku (celkem proběhlo 6 kol). V sobotu ve 22:00 hodin začne soutěž o nejúžasnější tanečnici festivalu Dancehall Queen. Přihlásit se mohou všechny ženy a dívky přímo na festivalu na Dancehallové stagi.

Nutné připomenout, že vstup na celý festival je dobrovolné, parkovné 100,- Kč na víkend a stanování zdarma.

Více info, přesný line-up a navigace na adrese: http://meeting.jahmusic.net

Zbývá jen si přát, aby vyšlo počasí, aby se festival dal propojit s koupačku v řece Úhlavě, která omývá Ostrov ze všech stran.

 
Reggae festival se vstupem zdarma

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016