PARTYINFO

 

IMPERIUM

Datum konání:
24.06.2005 - pátek
Místo konání:
Brno - Boby Centrum
DJs:
Kamikaze techno stage - Ben Sims (UK), Headroom DJs (SWE), Jel Ford (UK), Miss Sunshine (HR), Boss (SK), Agent, Mark Og aka Masser, Pietro, BloodstarBB Mike, Mike Wazowski (SK), Hydrophonic, Bernie, Peter H, Marcus Cooper, Rasta
 
 
Rozhovor s Headroom (2.část)
Rozhovor s Headroom (1.část)
Na červnovém Imperiu bude po dlouhé době opět ke slyšení kompletní švédské trio Headroom. Pro spoustu lidí jsou právě Headroom největší hvězdou. Jejich živá vystoupení přináší obrovskou dávku energie a perfektní podívané. Strhující show z 6 gramofonů a 3 mixů by vám rozhodně neměla uniknout.
 

Patrik Skoog, Niklas Ehrlin a Henrik Larsson, je kompletní složení členů uskupení Headroom DJs. Dali se dohromady v roce 1997. Ovlivněni především styly jako EBM či industrial a s inspirací od skupin Front Line Assembly či Front 242 se pustili do DJingu a studiové produkce elektronické hudby. Časem se tracky z jejich produkce objevily na většině respektovaných světových labelů, a kromě společné produkce pod hlavičkou Headroom se také úspěšně věnují vlastním solovým projektům.

Ahoj, jak se vede? Zkuste se každý pro začátek v krátkosti představit.

Patrik Skoog: Hudbě se věnuji asi od 15let. V tvorbě i v djingu u mně převažuje techno s tribalovými motivy. Kromě produkce pro náš label SuReal se ještě starám vlastní label Native Diffusion.
Niklas Ehrlin: Já už si svoje začátky moc přesně nepamatuju :) Kromě práce pro Headroom se věnuji i svému projektu, na Native Diffusion jste mohli slyšet můj singl Ghost. Moje priorita je ale práce pro Headroom, takže vlastní projekt je trošku out.
Henrik Larsson: Hudbě se věnuji asi 10let. Převážně jde o techno, občas mě ale také baví experimenty do electra či EBM. Mohli jste mě slyšet na labelech jako Native Diffusion či Baluns Rec.

Kdo z vás byl nejdůležitější postava pro vznik projektu Headroom?

Patrik:
Všichni :) Ikdyž musím říct, že velký dík patří celé rodině Niklase, že vydržela ten neuvěřitelný hluk v jejich garáži, kde se formovala tvář projektu Headroom:)
Niklas: Patrik má pravdu, určitě asi já :)) a možná přispěl i brácha Staffan.
Henrik: Určitě celá rodina Ehrlinových, víc k tomu nemám co dodat :-)

Jakou muziku preferujete při hraní? Pouze Techno?

Patrik: Určitě techno, to je styl kvůli kterému nás promotéři nejvíce bookují a to je styl, který od nás chtějí slyšet. Kdybych byl zabookovaný pro elektro či industrial set, tak pro mně to není problém.
Niklas: Preferuji většinou techno s lehkým dotekem funku a electra. Líbí se mi ale spousta druhů techna, hlavně pro jeho rozmanitost, takže ode mně možná uslyšíte i jiné než jen typické Headroom tribal motivy.
Henrik: Techno, ale kromě toho pořád cítím inspiraci z doby, kdy jsme začínali a z muziky která nás dostala do tohohle kolotoče. Electro s temnějším industriálním nádechem mně taky hodně baví.

headroomJaké desky se vám nejvíc líbí? Které zapadnou nejlíp do vašeho setu?

Patrik: Track musí mít ten správný feeling. Prostě položíš desku, jehlu a hned víš jestli se ti to líbí nebo ne. Musí to mít zajímavý nápad a zpracování. Mám rád groovy věci od lidí jako Oliver Ho, Mark Wiliams. Líbí se mi také věci od Ritchie Hawtina.
Niklas: Kombinace kvalitního technického zpracování a zajímavý nápad, tyhle dva aspekty jsou hlavní pro rozhodování, jestli se mi deska líbí nebo nelíbí. Hrajeme spoustu muziky od lidí, s jejichž hudbou se můžeme ztotožnit.
Henrik: Líbí se mi potemnělé techno s tribal prvky. Musí mít správný groove, aby se člověk za mixem mohl pořádně vyřádit :)

Švédsko má spoustu vynikajících techno DJs a producentů. Jak to, že se tak malá země dokázala takto zviditelnit. Jak je na tom vlastně švédská scéna?

Patrik: Scéna u nás je vcelku zajímavá. Ikdyž je u nás fakt spousta uznávaných producentů, jako Adam Beyer, Cari Lekebusch či Glenn Wilson, tak kluby u nás moc dobře nefungují, což je možná trochu paradox, ale je to trochu možná i náturou našich lidí, kteří se orientují více na komerčnější věci a underground moc neprožívají.
Niklas: Ve Švédsku vyrostlo vážně hodně vynikajícíh hudebníků. Je to o tom, že hodně spolupracujeme a navzájem si pomáháme. Lidi jako Adam Beyer, Joel Mull či Cari Lekebusch jsou otevření diskuzi o hudbě, takže spolupráce s nimi je opravdu super. Podělíme se navzájem o tipy, rady a podporujeme se. Hodně zde také udělal Johan Bacto, který má pod palcem skvělé parties ve městě Jonkoping.
Henrik: Hlavní je, že mezi producenty u nás nefunguje nějaká nevraživost či soutěživost. Lidi jako Beyer, Mull či Lekebusch jsou super a dá se s nimi vždycky mluvit o muzice. Nenechávají si svá hudební tajemství a nápady jen pro sebe a to je důležité, aby jsme se všichni posunuli více dopředu.

headroomJe nějaká vaše deska na kterou jste opravdu pyšní a která pro vás znamená víc než zbytek hudby kterou jste vydali?

Patrik:
Pro mně je to v poslední době asi Hard Minds Vol. Který vyšel na labelu Blackout Audio, za kterým stojí asi největší šílenec techno scény Mark EG :-)) Vlastně těch desek je asi víc, ale tahle má pro mně zvláštní kouzlo.
Niklas: Mám rád většinu desek, které vyšly na našem labelu SuReal. Každá má něco do sebe, protože u každé jsme strávili spoustu srandy v našem studiu, když jsme ty desky dělali.
Henrik: Souhlas s Niklasem. Většina našich desek ať už na SuReal či Native Diffusion má pro mně vždy svoje kouzlo. Kromě rytmik a nástroj, které jsou v tracku mám u každé desky zajímavé vzpomínky na to, jak tracky vznikaly.

Kdo je vedoucí postavou při vaší show? Mám na mysli, kdo je lodivodem ledoborce zvaného Headroom?

Patrik:
Všichni :)
Niklas: Patrik
Henrik: Naše hudba.

 
Jel Ford – Respekt neškodí! Rozhovor s Miss Sunshine – "I love you!" Co nového u headlinerů? Ben Sims - profil

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016