PARTYINFO

 

IMPERIUM

Datum konání:
24.06.2005 - pátek
Místo konání:
Brno - Boby Centrum
DJs:
Kamikaze techno stage - Ben Sims (UK), Headroom DJs (SWE), Jel Ford (UK), Miss Sunshine (HR), Boss (SK), Agent, Mark Og aka Masser, Pietro, BloodstarBB Mike, Mike Wazowski (SK), Hydrophonic, Bernie, Peter H, Marcus Cooper, Rasta
 
 
Rozhovor s Headroom (2.část)
Přečtěte si dokončení rozhovoru s švédskou trojicí Headroom, kteří vystoupí v pátek v Boby Centru na akci Imperium.
 

Kromě Headroom pracujete na více dalších projektech. Kdo stojí za projekty jako Sons Of Piru, South Operations či G.P.S ?

Patrik: Sons of Piru je projekt, který jsme dali do kupy společně se Staffanem Ehrlinem, dále spolu ještě děláme na projektu G.P.S. kde jsme dohromady ještě s Glennem Wilsonem. South Opperations je zase projekt, kde jsme z naší tradiční Headroom sestavy vyhodili Niklase Ehrlina :)) a přibrali místo něj jeho bratra Staffana. Jak vidíš, jsme hodně busy.
Niklas: K tomu co řekl Patrik už není co dodat, jenom bych upřesnil, že na projektu  South Operations jsem záměrně přenechal místo bráchovi :) Jinak ještě pracuji na projektu s Henrikem. Má název AirCrash Bureau.
Henrik: No coment :-)

Lze vůbec ještě oddělit tvorbu pro různé projekty, aby si každý zachoval svoji originalitu a unikátnost?

Patrik:
Je to docela těžké, protože pokud člověk dělá hudbu, tak inspirace se ho neptá pro jaký projekt je zrovna daný nápad. Je to spíše o tom, že v různých projektech spolupracuješ s různými lidmi, takže finální tvář tracku je většinou odlišná od vlastní solové práce, protože každý má na hudbu svůj náhled a svůj proces tvorby.
Niklas: Většinou se s lidmi, se kterými děláme na společném projektu velmi dobře známe. Víme co můžeme od toho druhého čekat. Je to pouze kombinování toho nejlepšího od všech zúčastněných. Mám rád práci právě pro AirCrashBureau, projekt, který jsme založili společně s Henrikem.
Henrik: AirCrash Bureau je projekt, který těží z našeho tradičního pojetí techna. Změna je pouze ve zvukových materiálech se kterými pracujeme. Tím, že jsme s Niklasem na tuto práci pouze my dva, je naše produkce vcelku odlišná od hudby kterou děláme jako Headroom.

Seznam s vaší produkcí je velmi dlouhý. Když se ohlédnete do minulosti, změnili byste některá rozhodnutí, nebo jste spokojeni a šli by jste do všeho úplně stejně?

headroomPatrik:
Na tohle je těžko odpovědět, protože asi historie a všechny ty roky před tím, než jsme se do tohhle všeho vůbec pustili byl pro nás asi největší inspirace a zároveň i motivace ukázat sobě i okolí něco nového. Jsem rád, že jsme si vybrali styl, který jsme si vybrali, ale ještě jednou opakuji, že je to spíše vyústěním několika předešlých let než rozhodnutí, které proběhne během pár dní.
Niklas: Začátky Headroom byly hodně o tom, že se kamarádi s velkou vášní pro elektronickou hudbu dali dohromady a bojovali za svoje hudební vize a ideály. Dřív šlo spíše jen o zábavu. Užili jsme si hodně srandy a vlastně pro to děláme i dnes, ikdyž nároky na nás jsou dnes úplně jinde než dřív.
Henrik: Určitě bych šel do všeho stejně jak dřív. Jsem rád, že se nám povedla dobrá věc a představili jsme světu naší hudbu. Hudbu za kterou si stojíme, a která je jistým odrazem toho, co nás v minulosti inspirovalo a vlastně inspiruje i dnes.

Kdy vás vlastně napadlo, že budete hrát společná vystoupení ze 6 gramců a 3 mixů?

Patrik: Myslím, že nás to ani nenapadlo, ale přihodilo se to :)) Prostě stejně jako ve studiu, kde všichni spolupracujeme jsme chtěli být společně i při vystoupeních, která absolvujeme jako Headroom. Je to prostě show. Užíváme si to a stejně chceme aby se bavili všichni.
Niklas: Spolupracujeme ve studiu, vydáváme společnou hudbu, tak proč nehrát i společná vystoupení.
Henrik: Obrovské plus pro Headroom je to, že jsme všichni fakt kámoši a známe se spoustu a spoustu let. Při práci ve studiu i při vystoupeních se můžeme spolehnout jeden na druhého a víme co přesně můžeme jeden od druhého čekat. Je to,  jakoby si jeden mozek rozdělil na 3 kusy :-)

Plánujete zapojení nějakého dalšího vybavení pro vaši show?

Patrik: Zatím asi ne. Plně nám vystačí klasické gramofony. Hrabání se v kufru deskama je jiná zábava než klikat myší :)
Niklas: Já jsem pro to, aby jsme přidali něco nového. Kluky pomalu zpracovávám, takže možná se dočkáte použití efektových jednotek a podobných vychytávek.
Henrik: Myslím, že nic není nemožné!

Na Imperiu se objevíte po boku Bena Simse a Jel Forda. Jaký je váš názor na ně?

Patrik: Názor na oba je velmi kladný. Skvělý producenti. Ben Sims a jeho DJing je fantastická záležitost.
Niklas:  Mně osobně se víc líbí styl Bena Simse, ale Jel Ford vydává taky velmi kvalitní tracky. Těším se!
Henrik: Musím opět souhlasit, že Ben Sims je opravdu vynikající a svým způsobem i vyjímečný DJ.

Na Imperiu bude jistě velké množství vašich fanoušků. Co posledních pár slov pro ně?

Patrik: Jediný co můžu říct a vzkázat za sebe: Bude to fakt kalba!!
Niklas: I my jsme vaši fanoušci. Minulé vystoupení v Brně bylo nezapomenutelné, snad jedno z nejlepších jaké jsem kdy zažil.. Těším se!!!
Henrik: Get ready for Headroom!!!!!!!!!!!!

 
Rozhovor s Headroom (1.část) Jel Ford – Respekt neškodí! Rozhovor s Miss Sunshine – "I love you!" Co nového u headlinerů? Ben Sims - profil

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016