PARTYINFO

 

IMPERIUM

Datum konání:
24.06.2005 - pátek
Místo konání:
Brno - Boby Centrum
DJs:
Kamikaze techno stage - Ben Sims (UK), Headroom DJs (SWE), Jel Ford (UK), Miss Sunshine (HR), Boss (SK), Agent, Mark Og aka Masser, Pietro, BloodstarBB Mike, Mike Wazowski (SK), Hydrophonic, Bernie, Peter H, Marcus Cooper, Rasta
 
 
Rozhovor s Headroom (2.část) Rozhovor s Headroom (1.část) Jel Ford – Respekt neškodí!
Rozhovor s Miss Sunshine – "I love you!"
Jediná zástupkyně něžného pohlaví v lineupu červnového Imperia bude chorvatská DJane Miss Sunshine. Jemné melodické techno bude určitě výborný předkrm před hlavním soustem v podobě vystoupení Bena Simse a Headroom DJs.
 

Miss Sunshine se dostala poprvé do kontaktu s elektronickou hudbou v roce 1994, kdy ji její přítel, vystupující jako DJ Loki Masa, dal první technickou průpravu za gramofony. O pár let později již začíná vystupovat na prvních parties v rodném městě Osijek a stále víc a víc se jí dostává pozornosti partypeople. Během následujících let je velmi často bookovanou DJane nejen pro chorvatské parties, ale premiérově také vyjíždí do zahraničí.

Později absolvuje další vystoupení po celé východní Evropě. Vyjíždí do zemí jako Rumunsko, Jugoslávie, Bulharsko a má možnost si zahrát po boku světových DJs jako je Timo Maas, Jel Ford či Marco Carola. Kromě toho v poslední době absolvovala několik hraní ve Španělsku. Miss Sunshine si libuje ve svěžím lehkém technu, podloženém hutnou basovou linkou. Ikdyž občas si zahraje i house, není pro ní problém ani přitvrdit.

Ahoj, jak se vede? Pro začátek zkus trochu zavzpomínat, jak si se vlastně k DJingu dostala?

Ahoj, vede se v celku dobře, díky. S DJingem jsem začínala, je to vcelku dlouho. Myslím, že v roce 1994 mně můj přítel, který v té době hrál pod pseudonymem Loki Masa poprvé postavil za gramofony a ukázal mi, o co vlastně jde při mixování. Moc se mi to líbilo a ze začátku jsem byla hraním úplně posedlá. Ale vlastně jsem i teď :-)

Jak proběhlo tvoje první hraní před lidmi?

Poprvé jsem si mohla před lidmi zahrát u nás v Osijeku v klubu Oxygen. Byla jsem strašně nervózní, třepali se mi ruce a pořádně už si na to ani nemůžu dnes vzpomenout. Asi to bylo tím strachem, co jsem tam zažila, ikdyž pamutuji si, že jsem zažila neopakovatelné pocity. Bylo to skvělý. :)

Proč Miss Sunshine?

To je vcelku jednoduché. Moje jméno u nás v Chorvatsku je Suncica, což v překladu znamená Sunshine. Polovina mého jména byla hotová, takže jsem přidala jen Miss, a bylo to. Ani už teď nevím proč jsem si tohle jméno vybrala, ikdyž musím říct že jsem s ním spokojená a pořád se mi líbí.

Jaký je pro tebe pocit zahrát si boku takových jmen jako Timo Maas, Jel Ford či Ben Sims?

Je to perfektní pocit. Můžeš se přiučit něco nového. Nejlíp se mi hrálo po Jelu Fordovi. Strašně se mi líbí jeho hudba a jak pracuje s jednotlivými motivy. Je to pan DJ. Velice mně inspiroval pro můj set. Když hrál, lidi strašně rozjetí a i atmosféra při mém setu byla úplně perfektní. Takže nejlíp asi vzpomínám na Jela Forda.

Jaký je tvůj pohled na scénu u vás v Chorvatsku?

V Chorvatsku se v klubech hraje spousta stylů elektronické hudby. Nejvíce asi techno, ale v poslední době se u nás velmi rozmáhá progressive. Je to pro lidi něco nového a tento styl poslední dobou hodně zesílil. Je vcelku dost parties, klubovky, openairy, festivaly. Hrají se různé styly, takže každý si může vybrat. Situace na scéně určitě není ideální, ale špatná také ne. Jde to pořád dopředu, a to je myslím dobře.

Jaký je nyní tvůj pohled na techno bussines, v porovnání s tím když si začínala. Co sio dříve nevěděla a dnes se bez toho neobejdeš?

Spoustu věcí člověk vnímá totálně jinak, než když začíná. Dostaneš se do všeho mnohem hlouběji. Člověk si v tomto businessu musí dávat pozor na to, že stejně jako v jakémkoliv jiném odvětví jsou fér lidi a také lidi, kterým jde jen o osobní prospěch a nestarají se o následky. Lidi se kterými spolupracuji si pečlivě vybírám. Určitě je ale nejdůležitější, když máš za sebou management, který se o tebe stará.

V čem je to pro tebe těžší, jako ženu v odvětví, které je více mužskou doménou?

Těžší bych neřekla. Nikdy jsem neměla potíže kvůli tomu, že jsem holka. Samozřejmě někdy tě berou jako tvora, který nedokáže jednat sám za sebe, ale to nestojí za řeč.

Každý prostor, i to pro kolik lidí je jistě důležité pro to, co a jak hraješ. Jak je to u tebe?

Nemyslím, že by se můj styl moc lišil. Jasně, že hraju trochu jinak pro 200 lidí než pro 5000, ale stejně do toho vždy dávám ten svůj feeling, a až tak velkou roli to nehraje. Hraju pro lidi, kteří jsou stejní v klubu i na party. Chtějí se bavit, stejně jako já  si chci užít když se baví při mém setu. Na větších parties dokážu pěkně přitvrdit a v klubu si klidně zahraju house či techhouse.

Co jiného děláš kromě DJingu?

Jestli myslíš zábavu, tak na tu moc času nemám. Pokud nejsem někde na cestách za hraním a doma netrénuji, tak asi určitě studuji. Dělám ekonomickou školu, a docela mi to dává zabrat. Kromě toho pokud zbyde nějaký čas, tak rádá nedělám nic a jenom relaxuji, koukám na nějaký film nebo jdu někam ven s přáteli. Třeba na oběd, do kina nebo tak.

Co je pro tebe další krok v hudební kariéře?

Práce, práce, práce. Stále je co zlepšovat. Hudba je nekonečná záležitost. Chtěla bych více produkovat a samozřejmě dál pokračovat v DJingu. Absolvovat víc vystoupení v zahraničí a kromě toho být šťastná v životě. To je pro mně stejně důležité.

Na Imperiu se objevíš vedle svého oblíbence Jela Forda, a dále zahraje Ben Sims a Headroom DJs. Znáš je? Co na ně říkáš?

Jsem šťastná, že si zase zahraji po boku Jela Forda. Samozřejmě, že všichni, které jsi jmenoval jsou zárukou nejvyšší kvality. Jejich produkce má svůj typický zvuk a to co předvádí za gramofony je famózní, ale nejbližší mi je Jel Ford. Je to opravdu geniální hudebník, jehož hudba stále přináší něco nového. Má obrovský cit pro detaily a také pro lidi na parketu. Hrozně se na tohle hraní těším, bude to perfektní.

Co chce vzkázat Miss Sunshine všem lidem?

I love you ;-)

 
Co nového u headlinerů? Ben Sims - profil

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016