PARTYINFO

 

MAY BEE

Datum konání:
03.06.2005 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
main stage: Stewart Lowman (UK), Mr. 6 (UK), Fake May vs. BB Mike, Machine Funck, Subsist vs. PC, Southeast (live), Kaisersoze, Dave Fish, Ambitech (live), Dave La Creveta (live), Dia:Kiese (live), Phili vs. Navr, Filharmonik vs. Patricia
broken stage: Mr. 6 (UK), X.morph, Nailer, Rybosh, Ender aka Lin Hi, Scart, Lazzna, Broken May, Netix, Vje
house'n'funky stage: Dennes Deen (A), Javas, Leo Lycra, Molczik, T.O.M., Maystream, Fly vs. Tom, Green, Luis & Guga, Pasta, Apolák, Ballyhoo
hardcore'n'schranz stage: Naz-T (A), D!sease (A), Skycraper (HUN), Jay Jay (SK), Skullcrash (live), Nine inch May, Home, Mark Og, Moonrise, Hal 9000, Jadran, Pluschen
click'n'cuts stage: Subsist, Aleph, .hack//MAY (halflive), Monotype (Techno.cz), Click Joe, Diome, Molczik, Dave Fish, Spleen, Bernie, Romano Porni
chillout: Matkore (UK), 32nd May (live), HaWran, Peter Pea, Ambitech (live), Dave Fish, 3 Phazze, Click Joe, Robotech, t.c.o.
Info:
http://www.fleda.cz...
32may@exwired.org
Popis:
vernisáž fotografií Jan Krátký pro May Bee
vstup 90/120 CZK, start 18:30 - end 06:30
 
 
Rozhovor s Mr. Six

Ahoj, na začátek nám řekni něco o sobě…

Jsem asi tak 6měsíční chlapeček s opravdu zlou závislostí na cigárech. Mám fousy a vyvinutý penis. Z pití mám nejradši bourbon a v plenkách mám schovaný gramce. Taky mám šestadvacetiletou přítelkyni, která je v současný době ve vězení za pedofilii.

Jaká byla tvoje cesta k elektronické hudbě?

Pořádně jsem se k tomu dostal na konci osmdesátých a začátku devadesátých let. To byl acid house na pirátských rádiích, pak jsem se dostal k rave scéně a to už jsem plundroval svoje výplaty a vrážel všechno do desek a nastartoval vlastní pirátskou stanici.

Kdo tě nejvíce ovlivnil? A měl jsi nebo máš nějaké idoly?

Asi nejvíc mě ovlivnili Marvin Gaye a Gill Scott Heron, protože to u nás neustále hrálo. Ale k technu mě dostali až lidi z Detritu, Derrick May neb Juan Atkins, to bylo to pravé. Ale zároveň mě ovlivnila i pionýři amerického electra – Egyptian Lover nebo Newcleus. Ale i domáci britská scéna na mě nechala stopy: Kabaret Voltaire, LFO, Black Dog, Autechre, a tak dále… A ty idoly, v technu to je určitě Jeff Mills, jinak David Bowle, Arthur Russel a Drexciya.

Je pro tebe hudba zároveň i zaměstnáním, nebo jen koníček? A co jinak děláš v civilu?

Tak trochu od každého něco. Nesnáším, když se na to lidi dívají jako na práci, ale když pořádám parties, tak to už není jenom koníček. V civilu působím jako Art Direktor, ale hudba je to, co mě nejvíc naplňuje.

Máš na starosti nějaké labely, co, koho, kolik a proč chceš vydávat?

Jsme teďka trochu v přechodném období, více se zaměřujeme na Optional Extras, na kterém se soustředíme na kvalitní house music. Hlavním tahounem tam je Ashley Marlowe. Máme pár dobrých věci ve frontě, ale teď to prostě všechno vydat nestíháme… Anticat se vrátí s monstrózním remixem prvního ep od lidí z Gescomu. První deska byla dost kvalitní u toho chceme zůstat a neunáhlit se.

Řídit label není úplně jednoduché, ale s Ashley Marlowem máme docela kliku na lidi, takže problémy nemáme. Hlavní problém tak zůstávají peníze…

Nepřijíždíš do Česka poprvé. Jaký byl tvůj první dojem a co se ti nejvíce u nás líbilo?

Super to bylo! Lidé jsou fajn a přátelští. Když vyjíždím za hranice, vždycky jsem trochu nesvůj, protože jako národ mají Angličani dost špatnou reputaci… Ty potomci, co se vožíraj, bijou se, zvracej na prostitutky… Ale scéna vypadá čerstvě, což je super, a lidé zatím vždy dobře reagovali. Ale úplně nejlepší je štrúdl!

Rád děláš show? Posledně jsi měl na hlavě papírový sáček… Co máme čekat teď?

Ne, to jsem nebyl já, to jsi se spletl. To byl jinej týpek ze Sabbathu. Nemůžu o něm mluvit, rád zůstává v pozadí. Vždycky se objeví, zahraje, a pak zas zmizí. Ale mám rád určité show, aspoň co se týče očekávání posluchačů… Překvapím težkým útokem abstract house / techna / electra / acidu / booty a do toho možná Queen, Saxon, AHA, co já vím …

Jakou máš jako DJ oblíbenou zemi?

Tak to fakt nevím, kromě Anglie jsem hrál jenom v pár zemích, a to jen v Evropě, takže těžko říct. Jenom v Anglii se každé město dost liší… Asi pravidelně nejlepší to je tady v Brightonu, ale u vás v Česku to je taky fajn.

Budeš jedním z headlinerů akce MayBee, co očekáváš?

Vůbec nevím, co mám čekat, určitě kvalitní muziku od skvělých českách DJs. Udělám všechno, co bude v mých silách, když se lidi chytí, tak se povezeme na pořádný vlně. Už se moc teším, že si zahraju a že se k vám zas podívám!

Co ti vytane na mysli, když se řekne 32nd May?

Vybaví se mi … eeeerrm … eerrrr … eeerrrmmmm … nech mě na pokoji! Jsem jenom dítě!

Chceš něco vzkázat lidem?

Jo, určitě. Chci, abyste všichni určitě přišli na MayBee, abych se mohl já, Nailer a další objevit, a pořádně vám to nandat!

A poslední otázka… nechceš si jí položit sám?

Joo. Mr 6, proč jseš takovej vůl?

Nevím, protože proto.

 
Rozhovor s Stewartem Lowmanem 9 zahraničních a 43 českých DJs na 6ti stageích

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016