PARTYINFO

 

STYLE DANCE 2

Datum konání:
27.05.2005 - pátek
Místo konání:
Liberec - Adria
DJs:
Fun (Sever sound), Daho & Ginger (Nula2), Element (Strobe booking), Verrumal (B.L.B. crew), Snek, Sanny (oba Sever sound)
Info:
http://www.sewer.techno.cz
Popis:
start 20:00, vstup 70 CZK
 
 
Rozhovor s DJem Funem

Ahoj Pavle, jak se momentálně máš a co je u Funa nového?

Ahojda, no mohlo by to být i horší :) Ale popravdě nic moc, právě se léčím s tzv. tinitusem, což se někdy nazývá i nemocí hudebníků.. prostě jsem si odposlech na akcích "hulil" do uší tak dlouho a tak hustě, že mě teď potkalo to, s čím mě vždy kámoši strašili - v pravém uchu mě píská a šumí. Donedávna to bylo jen po akcích, ale teď už je to nepřetržitě.

Naštěstí to člověk většinou vnímá jen ráno a večer, když je ticho a nebo po hraní samozřejmě a protože je prý pravděpodobné, že se to bude djingem zhoršovat, rozhodl jsem se zatím hrát max. 1-2x za měsíc.. Takže všem djs i clubberům vzkaz - bacha na to a radši špunty s sebou, nebo budete na stará kolena litovat mladické nerozvážnosti :)

Jak vůbec vznikla tvoje DJská přezdívka Fun?

Někdy tak v r. 92 jsem nastupoval jako dj do 1. východočeského radia Labe a tam jsem prostě nechtěl vystupovat pod svým jménem .. A Fun to je přeloženo "zábava" a o tu jsem se vždy snažil, jak v soukromí, tak i na diskotékách, kde jsem už pár let hrál a rapoval a blbnul a pouštěl tehdy pro většinu lidí "divnou" muziku  jako funky, r'n'b, rap a vlastně i první house, což jsem ještě ale netušil, že to vůbec nějakej house je :)

První house parties v Hradci Králové jsou neodmyslitelně spjaty s tvojí osobou. Jaká je podle tebe současná scéna v HK, sleduješ ji?

No, asi budu hustej, ale ona nějaká scéna v Čechách ještě je...? V HK, stotisícovém městě, je asi 4 a půl djs, ostatní nevytrvali a nedivím se, protože se třeba zabrzdili a přestalo je to bavit, protože neměli na nový desky, protože jim to hraní na ně nevydělalo, protože neměli vlastně ani kde hrát, protože tady kluby nejsou a protože… no prostě dokola, začarovanej kruh.. A povídání na hodiny, na což není čas a ani nevím zda to má ještě vůbec smysl rozebírat..

Ale pravda je ta, že aspoň jeden klub v HK je, jmenuje se Event a jsou tam tak 2 houseový akce za měsíc, jednu má rezidentně DJ Sense a druhou já, vždy hraje i nějaký host a často jsou to takový mejdany, že hostující djs převážně z Prahy jsou tou atmosférou nadšený, protože takhle už je to málokde…

V poslední době se docela často objevuješ na mejdanech v Severních Čechách. Jak se ti akce na severu zamlouvají? 

Jo jasně, to je pravda, Sanny se o mě dobře stará :) Akce na Tetě Martě (to je penzion - pozn. autora) na Malý Skále jsou většinou super, tam přijde hodně starších (myslím tím ne náctiletých), známých majitelů a promotérů a tak se jasně hraje funky deep housík a všichni kalej a je to mejdan.. Ovšem ten nejlepší byl nedávno ve Story Cafe v Liberci, taková jízda je dnes jednou za uherák :) Pro mě nej mejdan minimálně za poslední půl rok!!

Vyvinula se nějak radikálně muzika, kterou hraješ za poslední dobu? Techno už několik let docela stagnuje a je opravdu málo dobrých desek. Co house? Je to lepší, nebo podobné?

Myslím, že naprosto stejné, prostě tahle muzika má svůj vrchol za sebou ať se nám to líbí nebo ne, každý styl má nějakou svoji éru a tahle byla myslím celkem dost dlouhá (oproti třeba punku nebo rock’n’rollu atd.). Samozřejmě to není pohřební řeč nad taneční muzikou, myslím, že house, techno i ostatní odnože tady budou stále, ale pro užší okruh posluchačů, méně akcí, v menších prostorách, prostě tak nějak jako na začátku, víc underground :) Jinak desek vychází stále dost (i když logicky v mnohem menších nákladech), sound se ještě stále zlepšuje, ale nápady – s těmi to je myslím horší.. Najít měsíčně 5-10 fakt zajímavých super kousků pro mě osobně znamená naposlouchat tak 500 desek!! 

A pokud se ptáš na to co hraji teď já, tak módní sezónní záležitosti jako elektro jdou kolem mě (ostatně jsem zatím nikdy neviděl na to moc lidi pařit, ale možná, že si to teenageři dávaj třeba na těch "halovkách", kam mě to netáhne), raději hraju v menších klubech pro starší clubbery a tedy deep s pořádnou porcí funku, prostě vesele, tak si myslím, že to tam lidi chtěj a tak mě to i momentálně sedí, žádný velký složitosti, ale rozhodně zas ne žádný přiblblý sračky :) 

Jaká muzika obecně Tě v poslední době oslovila, dostala? Máš nějaký objev, na který nedáš dopustit?   

No, každopádně mimo to co hraju, poslouchám hodně v poslední době to, co se označuje jako acidjazz, ať už jsou to nový party anebo třeba 20-30 let starý věci (jo za acidjazz jsou označovány i třeba některý starý pecky Herbie Hancocka nebo Earth Wind and Fire, pokud to vůbec ještě někdo zná:), taky funky a soul a nebo třeba takovej hiphop jako dělaj Peneři.. taky se vracím zpátky třeba k takový Lise Stansfield, která mimochodem začínala s Coldcut a jejich první hity byly na konci 80.let jasný houseovky! Hrozně mě nedávno dostal pražský koncert stále skvělých Brand New Heavies.. A objev? Tady ho znají asi jen někteří djs, ale pro mě je už víc než rok nejlepším tanečním albem "Deník osamělého námořníka" amerického dje a producenta Timewritera, nejluxusnější energický deephouse, který jsem kdy slyšel!!

Co starší věci? My s Gingerem se docela často v současnosti vracíme hodně ke starým deskám, které mají vynikající účinky. Taky se nostalgicky vracíš ve svých současných setech do minulosti?

Určitě, asi je to logický, často jsou některý "vykopávky", ale třeba i jen 2-3 roky starý věci lepší, než to co vychází nyní. A máš pravdu, že to skvěle funguje :) Ale zase hrát převahu těch starejch by mě určitě nebavilo …

Prozraď nám nějakou opravdovou srdcovku, vykopávku, za kterou bys položil život? :) 

No těch je .. :) Ale určitě jedna z těch "nejvíc" je Keep Pushin' od Borise Dlugosche, 10 let stará, ale furt pecka! Během těch let jsem jí mockrát odložil, ale vždy se k ní třeba po dvou letech vrátím a zas jí nějakej čas hraju. Mimochodem pamatuju si, jak jsem za ní před těma deseti lety nabízel Loutkovi 1000 Kč, ale nedal jí :) Pak jsem jí sehnal jinak a to bylo něco :) A nesmím zapomenout na takový Funky Guitar nebo Come and take a trip, ale to už dám jen tak na oldies party :)

Co Tě jako dje drží při životě, z čeho máš na party radost a naopak, co tě ubíjí a vyvolává smutek?   

Tak to je jasný – při životě mě drží každá nová pecka, kterou koupim a hlavně, když pak na ní lidi řvou :) Radost mám jednoznačně, když je na lidech vidět, že se baví, že prostě paří a fakt to "cejtěj".. Já to mám tak, že prostě potřebuju mít lidi na parketě a to s rukama nad hlavou, bez téhle atmosféry mě to naopak vůbec nebaví a to je zas vlastně odpověď na druhou část tvé otázky.

Festivalové léto se blíží. Uvidíme tě letos na nějakém festivalu?   

Tak asi určitě na Svojšicích, tam je vždy na house stage super atmoška …

Jak se těšíš do Liberce na pokračování akce Style Dance po úspěšném prvním počinu? Připravíš si na nás do Liberce něco extra?  

Těším se moc a nech se překvapit :)

 
Style Dance ve větších prostorech klubu Adria

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016