PARTYINFO

 

DIGITAL MACHINE FUNCK

Datum konání:
04.06.2005 - sobota
Místo konání:
Litvínov - Pijonýr
DJs:
Mr 6 (Anticat, Optional Extra, Sabbath/UK), Machine Funck (AON), Fidlushek (Po SSM), Thomas (Techno Negative)
Popis:
vstup 70 CZK
 
 
Digital Machine Funck v Litvínově
Skupinka lidí kolem Digital Penetration cestuje po celé republice a rozváží zásilky čerstvé a neoposlouchané taneční hudby. Po posledním lednovém dílu, který nás náramně bavil (Bruce McClure, Snapmouth live, …), se opět vracíme do Pijonýru, abychom zopakovali výbornou atmosféru, která nás v Litvínově příjemně překvapila.
 

Hlavním hrdinou bude Mr 6, který v České republice vyvolal pěkné pozdvižení. Tento všestranný DJ, který je schopen zahrát cokoliv od dowtempa, přes electro, techno a jungle až po breakcore, naplní tentokrát svůj kufr ostrým technem, aby zahrál k příjemné tancovačce. Sekundovat mu budou Machine Funck a místní Fidlushek a Thomas. Přijďte taky nabrat trochu hudebního povyražení.

Mr 6 (Anticat, Optional Extra, Sabbath, UK)

Po ukončení školy na začátku devadesátých let založil Mr 6 pirátské rádio Paradox FM. Cíl byl jednoduchý – kvalitní taneční hudba 24 hodin denně po celý víkend. Po tříletém fungování však bylo rádio nešťastnou shodou náhod zastaveno – dům, ve kterém bylo studio, koupila nějaká policistka. Mr 6 se tak přesouvá do Londýna a startuje svojí pravidelnou měsíční noc Aquarium, na kterou zve takové veličiny jako Leftfield, Afrika Bambaataa, Billy Nasty, Dave Tipper, Andrew Weatherall a další.

Hudební záběr byl široký, a to bylo to, co mělo jeho publikum rádo. Po pěti letech se stěhuje znova, tentokrát do Brightonu, a spolu s Ashley Marlowem začínají pravidelnou noc Sabbath. Ta se z příjemného sobotního večírku postupně stává masivní páteční událostí číslo 1, na kterou se stojí předlouhé fronty. Záměr byl opět zřejmý, nesvazovat se úzkými pouty a snažit se přinést co nejširší spektrum hudby. To jim přineslo věrnou diváckou obec, která byla otevřená všem směrům.

Na této noci hrají po boku takových jmen jako Gescom (Autechre), Plaid (Warp), Jega, Luke Vibert, Carl Craig, Drexciya (Underground Resistance)  či Two Lone Swordsmen. A všichni z jejich hostů se chtěli vrátit zpět. Jako vedlejší produkt vzniká label Anticat, na kterém spolupráci přislíbili třeba Autechre.

Mr 6. vystoupí kromě Digital Machine Funck i 3. 6. na brněnské párty May Bee a rozhovor s ním k této akci si můžete přečíst například na http://www.techno.cz/party/?id=31100.

Machine Funck (AON)

Machine Funck se svými pilnými aktivitami stali čerstvým přírůstkem mezinárodního bookingu AON, který má na svém triku akce jako Foundation I+II, sérii Perception a další malé akce u nás i v zahraničí. DJs Nailer a Abu, kteří tvoří Machine Funck, hrají na 4 gramce a 2 mixy a často posilují tuto sestavu o samplery, synťáky a efektory. Přímo na stage tak dokáží remixovat oblíbené tracky a měnit je téměř k nepoznání. Z reprobeden k vám budou posílat našláplé techno, které občas rozlámou pořádným electrem.

Machine Funck nebo její samostatní členové hráli po boku DJs jako Heiko Laux, Diego, Martin Villeneuve, 65DMavericks Live, Makaton, Max Duley, Rolando (aka Aztec Mystic), Shawn Rudiman Live, Yukimura, The Dexorcist, Stanzim, Elektrabel, Raveboy, …, spolupořádají série akci Digital Penetration a objíždějí s nimi celou republiku (Cursor Miner, [snyzch] live, Kansas City propnete Live, Mr 6, Stormfield, Bruce McClure, Snapmouth Live a mnozí další) a v letošním roce vystoupili v londýnském klubu Public Life. Kromě techna si hrají i se všemi styly electra (electroclash, nuskool electro, electrobreaks, atd).

Odkazy

http://digitalpenetration.wz.cz
http://machinefunck.wz.cz
http://nailer.deejays.cz
http://www.aonpromotions.com

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016