PARTYINFO

 

WET RIDE - SPEZIAL HOLYDAYS

Datum konání:
04.07.2005 - pondělí
Místo konání:
Liberec - Liquid
DJs:
Orbith (unitedmusic), Toni Riot (audio addiction/DE), Dr.Yver (LQD), Marty K and guests
Info:
http://www.volny.cz...
liquidliberec@atlas.cz
 
 
DJ Orbith - profil
Orbith je v současné době považován za jednoho z nejlepších českých djů a člověka, který představuje elektro českému publiku.
 

Aleš Geringer aka dj Orbith se narodil v roce 1977 v Brně. Orbithův smysl pro elektronickou hudbu se začal rozvíjet velmi brzy, hned po pádu "železné opony", kdy k nám ze západu přicházely nové formy hudebních stylů. Poprvé se dostal blíže k djingu v roce 1994 na školní akci. Ovšem na brněnskou taneční scénu se protlačil až v roce 1997, kdy se představil v nechvalně známém klubu Fan Favorit.

Orbith se brzy stal jedním z nejvíce oblíbených djů v Brně a jeho pověst se rozšířila tak rychle, že se za krátkou dobu začal objevovat na největších tanečních parties jako např. Orion Hall, Citadela nebo také na festivalu Summer of Love. Na začátku roku 2000 byl v časopise Bassline označen jako "Nový objev roku 1999" a zanedlouho se připojil k Bassline bookingu. V této době zažívalo techno v českých klubech velký "boom", ale Orbith cítil, že je potřeba obrátit částečně směr. Jeho nadšení pro tvorbu nového "image" přišlo hned po té co se vrátil po třech měsících ze základní vojenské služby.

Jeho styl se rozvíjel odlišnou cestou oproti jeho českým vrstevníkům, díky jeho silnější a silnější lásce pro elektro. Zrodil se nový Orbith a nový zvuk, který útočil na publikum českých tanečních akcí. Splynutí techna a elektra s jeho spontánním vystoupením během mixování jsou důvody proč má podporu mnoha mezinárodních djů a muzikantů mezi něž patří Green Velvet, Sven Väth, Adam Beyer, DJ Rush, Anthony Rother, Marco Carola, Chris Liebing, Johannes Heil a mnoho dalších. Orbith měl tak dobrou reputaci, že byl požádán o namixování dvou CD „Progressive Session 01 & 02“ pro časopis XMAG. Přináší společně perspektivní představitelé mezi nimiž jsou Felix Da Housecat, Thomas P. Heckmann, Fischerspooner, Hacker a Northen Lite, což je ukázka jeho nejnovějšího a rozvíjejícího se stylu.

V roce 2001 dosáhnul třetího místa ve výběru nejlepších Djů v rámci všech vyhlášených anket českých tanečních a internetových magazínů a v roce 2002 byl zvolen jako nejlepší DJ roku. První krok k tvorbě hudby byl učiněn v roce 2001, kdy vydal svůj první track „Fussganger“, který vyšel na kompilaci „Elektronik Basslines“. Jeho první 12" LP pod názvem „Sonnenmaschine“ vyšel v roce 2002 na tehdejším českém labelu Licker. Nyní tvrdě pracuje na svém debutovém albu, jehož vydání se plánuje na konec tohoto roku. Má rezidenturu na mnoha akcích po celé ČR.


Orbitovo zaměření na Djing ho vynáší do čelních pozic české taneční scény, nepřetržitě hraje po klubech, pracuje na nových deskách a spolupracuje s českými umělci. Dalším krokem v jeho kariéře bude vystoupení na festivalu Summer Of Love, kde se poprvé představí ve svém live vystoupení.

 
Startovací mejdan letošního léta

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016