PARTYINFO

 

SONNE MOND STERNE

Datum konání:
13.08.2005 - sobota
Místo konání:
-- tip na trip --
DJs:
Kruder & Dorfmeister feat. MC Earl Zinger, DSL, Tiesto, Sven Väth, Richie Hawtin, Dave Clarke, Westbam, Timo Maas, Rush, Ricardo Villalobos, DJ Koze, Ellen Allien, Michael Mayer, Dani
Siciliano, Tiefschwarz, Dominik Eulberg, Andre Galluzzi, Jesper Dahlbäck, Toni Rios, Tobi Neumann, Wighnomy Brothers, DJ T.,
Monster/Lexy vs. Gunjah, Munk, Ame, Disco Dice, Tom Clark & Daniel Dreier, Emerson, Housemeister, Matthias Tanzmann, Anja Schneider, Krause
Duo Nr. 2, Mathias Kaden, Markus Welby, Miss Mira, d.hoerste aka White Horse, Marcus Meinhardt, Sven U.K., Marc Schneider, Limo, Soapespierre, Base, Deph, Ginger & Daho, Jr Forster, C.H.R.I.S., Wakko feat. Jazzica,
Ron Tom, AL, Speiche, Tune & Efect, FOX, Turntablehoshis, Kay, Housewart, Sierra, Carina Posse, Posh, Yutanie, Frank Davis, Gkone,
S-Tek, Tobias Boon, Treplec, Dennis Reich aka Chaote...
Breaks'n Drums - Andy C, Blame, Paradox – live, Seba, Metro, MC Dragoon, DJ Tease, MTC Yaw, Con.struct – live, Racoon, Echolot, Phono, Minuspol DJ-Team, MC Whuzi Khan, DJ Cat...
Live:
The Prodigy, Die Fantastischen Vier, Röyksopp - exclusive festivalshow, Zoot Woman, Benjamin Diamond, MIA., Stereo Total, Alter Ego, Andreas Dorau, Deichkind, T.Raumschmiere & Band, Northern Lite, Mediengruppe Telekommander, Egoexpress, Mathew Jonson, Hacienda, Klee, Ada, Erobique, Paul Brtschitsch, Sono, Die Raketen, Alex Smoke, Sid le Rock, Sleeparchive, Basteroid, Flexivel, Metaboman, Marek Hemmann, Abteilung Ton, Kombinat 100,…
Info:
http://www.sonnemondsterne.cz
Popis:
přehrada Bleiloch, Saalburg, Durynsko, Německo
předprodej na nula2.cz
 
 
Daho & Ginger - rozhovor o Sonne Mond Sterne
Jablonečtí DJs a prodejci desek - Daho a Ginger se po loňské premiéře letos vrací na pódium největšího německého festivalu elektronické hudby - Sonne Mond Sterne. Pavův rozhovor se točí hlavně okolo této významné akce.
 

Sonne Mond Sterne (dále jen SMS) je jednou z největších hudebních událostí v kontinentální Evropě. Jak byste ji popsali vlastními slovy?
 
G: Jako událost, kterou by měl každej člověk kterýho zajímá taneční scéna, alespoň jednou v životě zažít na vlastní kůži! Nevím jak letos, ale loni to byla nevídaná smršť. Nestíhali jsme přebíhat ze stanu do stanu. Tolik skvělých umělců na jednom místě je opravdu vražedná koncentrace pro každýho fanouška. Žádný festival v Čechách se s tím nemůže srovnávat, bohužel.
Navíc ta lokalita – voda, slunce, hvězdy, lesy. No já na to pořád vzpomínám. Jsem rád že jsem se na takovou akci podíval a navíc si tam zahrál. Letos to bude snad repete ;) Navíc letos nehrajem na hlavním pódiu, ale přímo v techno stanu.

D: Je to událost v pravém slova smyslu. Do útulného údolí přehrady Bleiloch se sjede jak početná skupina nejen evropských předních umělců, tak i hudebních fanoušků. Celou akci dokresluje fantastická přírodní scenérie a vodní hladina. Rozdíl mezi party v ČR a SMS je radikální. Jasně, najde se tady počet klasických partypeoplů, kteří dovádí “durch”. Ať se děje, co se děje, ale publikum na tomto festivalu jde hodně a především o hudbu, kterou pozorně poslouchají a vnímají. Hlavní pódium je spíše koncertní a příjdou si tu na své především starší návštěvníci. Organizačně je vše perfektně dotaženo do dokonalosti. V areálu je několik stanů. Je tu k poslechu a tanci všechno, co Vás jen napadne a týká se to elektroniky. Samozřejmé jsou stánky s deskami, občerstvením a hadříky. Když se vám nebude chtít pařit s batohem na zádech, můžete si ho odložit do uzamykatelných schránek. Pro pohodlnost návštěvníků je provedeno prostě maximum! Bavit se můžete libovolným způsobem od počátku do konce.

Na SMS vystoupíte letos podruhé. Není moc DJs či producentů, kterým by se povedl comeback na tento festival. V čem je to tajemství?
 
G: To se musíš zeptat těch co si nás opětovně pozvali. Když nám loni náš agent volal, že hrajeme na SonneMondSterne freshboat a v jednání je i účinkování přímo na jedné z hlavních pódií, tak mi to přišlo hodně sci-fi. Letos to je vůbec pohádka, protože jak si sám napsal, comeback na tento festival v naší "třídě" je hodně ojedinělý.

D: Důvodem našeho opětovného vystoupení na tomto festivalu je opravdové přátelství a zároveň uznání od lidí u nichž máme uznání. Není v tom nic jako peníze a podobné věci. Možná roli sehrálo i to, že jsme letos přiložili ruku k dílu a pomáháme s propagací u nás.

Pro některé bylo překvapení, že SMS zastupujete právě u nás v ČR. Co to obnáší? Přibližte takové propagační tažení blíž?
 
G: Překvapení? Abych pravdu řek, tak mě to taky trochu zaskočilo. Nejspíš opět zapracoval agent v Německu. Pravděpodobně šlo o to, že si to tu chtěli trochu oťukat a my jsme byli dobrou kombinací. Prakticky jsme dostali jen propagační letáky a tím to končí. Zbytek je na nás. Přišlo nám asi 150 kg letáků a plakátů. Což je pěkná hromádka. Teď to musíme distribuovat na správný místa. Samozřejmá je taky podpora na internetu. Takže tímto děkuji technu.cz a futurebeat.cz, xmagu + všem co nám letos pomáhají (zdravím Deivise).
Dalším oříškem bylo jak distribuovat vstupenky a po zralé úvaze jsme to pro letošek nechali na dobírce přes náš ESHOP.

D: Překvapení? Vedle Luccy jsme jediní češi, kteří minulý rok na tomto festivalu vystoupili. Jsme pro německou stranu tedy výborná spojka a myslím, že naše práce bude mít smysl. Po celé republice distribuujeme letáky a bulletiny. Na větších parties a festivalech se lepí plakáty. Také se staráme o reklamu na internetu a jsou na nás směrovány objednávky vstupenek pro lidi z celé České republiky. Vlastně je to taková klasika, jako propagace běžných českých festivalů.
 
Připravujete se nějak extra na vystoupení nebo tam pojedete s taškami jako obvykle míříte do klubů?
 
G:Loni jsme zahajovali hlavní podium, takže jsme si vzali zcela něco jinýho, než obvykle hrajeme. Podobně to bude letos na COXovi. Pro SMS si ale necháme naši klasiku, jelikož nás zařadili tam, kam patříme – do MAINCIRCUSu, čili techno stanu.

D: Jelikož tam budeme prezentovat projekt Daho a Ginger, tak moc tašky obměňovat nebudeme. Budeme hrát náš charakteristický zvuk. V Německu to problém není, protože lidé tu jsou více otevřeni novým směrům. Například minimal tady má obrovské zázemí, o jakém se nám může jenom zdát, bohužel. Elektronika jako celek je tady přijímána velice kladně a benevolentně.
 
V Německu poslední roky získáváte větší popularitu. Čím to? Pracujete i s kontakty, které získáte v Nula2.cz?

D: Na německém území, které je blízko nás se možná o jisté popularitě vážně dá mluvit. Asi to bude stejně jako u nás, že naše hudba nikdy nebude mainstream, ale nějaká základna fandů tady určitě je. Němci se pomalu ale jistě doslýchají o našich jménech. Tohle jsou věci, které mají svůj čas a nedají se urychlit. Zrovna tak to platí i u nás. 
 
G: To vůbec. Původně jsme si hraní sháněli sami a pomáhali nám kámoši. Teď k tomu přibyl agent, který tomu dodal trochu šťávy. Nejvíc ale asi působí naše hraní. Přeci jen nemáme ksichty tak dobrý, aby se nám hraní hrnulo do klína. Spíš máme trochu štěstí v lokalitě. Přeci jen to máme do Německa kousek a tak jsme se tam seznámili i se spoustou lidí.
Co se týče NULA2ky, tak ta na našem hraní nemá prakticky žádný podíl. Němců, coby zákazníků máme opravdu málo – přeci jen dostat se na německý trh je těžký :)

Co Nula2.cz a SMS? Nechystáte stejný projekt jako dnes na Coxovi?

D: Jejda, tahat tisíc desek do Německa by bylo asi nošení dříví do lesa. Nějakou reklamu chystáme, ale přímo stánek asi jen těžko. Minulý rok měli super expozici na SMS lidi z distribuce Kompakt, což byla vážně balada!
 
Letos máte hodně hraní přes léto. Bude vůbec čas na dovolenou?

G: Bude! Musí! Loni jsem si akorát protáhnul jedno hraní v Polsku, ale jinak jsem nikam bohužel nevyrazil. Letos plánuju Chorvatsko. Tak si snad odfouknu :)

D: Jsme rádi, že se můžeme ukázat i na sluníčku a vynořit se z tmavých klubů. Čeká nás Cosmic, Summer, Shotgun a něco v Německu. Doufejme, že se pár dnů volna taky najde.


 
SonneMondSterne letos již po deváté
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016