PARTYINFO

 

ROCK FOR PEOPLE

Datum konání:
05.07.2005 - úterý
Místo konání:
Český Brod - atletický stadion
Live:
Zahraniční kapely - Garbage /Usa/, Die Toten Hosen /D/, Leningrad Cowboys /Fin/, Beatsteaks /D/, Clotaire K /F/, Us Bombs /Usa/, Mad Head Xl /Ua/, Blasted Mechanism /Por/, Babylon Circus /Fr/, Sick Of It All /Usa/, Persiana Jones /I/, Stretch Arm Strong /Usa/, Zdob Si Zdob /Ml/, Zsk /D/, Horkýže slíže /Sr/, Iné Kafé /Sr/, JJ 72 /Ir/, Julie /Aut/, Le Payaco /Sr/, Mango Molas /Sr/, Metropolis /Sk/ a dalšíDomácí kapely - Divokej Bill, Chinaski, Aneta Langerová, Wohnout, Kryštof, Pražský Výběr, Gaia Mesiah, Meky Žbirka, Anna K & Band, Indy & Witch, Sunshine, Tři Sestry, Vypsaná Fixa, Hudba Praha, Marsyas, Vladimír Mišík & Etc, -123 Minut, Mňága a Žďorp, Blue Effect, Moimir Papalescu & Nihilists, Skyline, Buh ví, Clou, Southpaw, Cocotte Minutte, Den, Dřevěná Včela, E!E, Eggnoise, Elektrick Mann, Fourth Face, Gang Ala Basta, Znouzectnost, Hraczki, Benjaming Band, Insania, Tleskač, Jolly Joker & Pbu, Khoiba, Krausberry, Krucipusk, Kurtizány z 25. Av., Lety Mimo, Majkl´S Uncle, Maradona Jazz, Medvěd 009, Plexis, Prohrála V Kartách, Roe Deer, Rudé Kostry, Soubor tradičního popu, The Chancerts, Therne Čave, UDG a další
 
 
Rock 4 People: hvězdný line-up Global Zone
Exkluzivní d'n'b DJs na Rock For People
Rock Ror People to není jen rockový festival. Letos zde našlo své místo i ryze taneční podium, které bude po 3 festivalové dny a noci znít v rytmu DnB.
 

4. - 6. 7. 2005 se v Českém Brodě koná již 11. ročník festivalu Rock for People. Kromě 3 živých scén bude v provozu i ryze taneční scéna Global Zone, která za podpory domácí DJské špičky přivítá opravdu hvězdné drumandbassové DJe  – Shy FX, J. Majik, Hype.
 
Sekundovat těmto drumandbassovým osobnostem ze Spojeného Království budou přední DJs domácí scény: Kaplick, Red Alert, Philip TBC, Josef Sedloň, Koogi, Sayko, Dys Martin + C-Lara, Suki a v neposlední řadě Katcha, která za tímto vskutku exklusivním obsazením tanečně orientované stage Global Zone stojí.
 
Headlinery Global Zone netřeba příliš představovat, avšak pro připomenutí přinášíme jejich bio.
 
HYPE (www.realplayaz.co.uk)

Hype, vlastním jménem Kevin Ford, se začal DJingu věnovat už koncem 70. let, a tak se o něm po právu říká, že pro drumandbass znamená to co Afrika Bambaata pro hip-hop. Své DJské umění má otestováno nejen vždy nadšeným publikem, ale i odbornou porotou. V roce 1989 vyhrál londýnský DMC a reprezentoval Británii na evropských šampionátech. K DJingu záhy přibylo rádio, jeho show na Kiss FM se stala jednou z nejpopulárnějších a v letech 1994 a 95 mu na prestižních Hardcore Awards přinesla ocenění Best Male DJ a Best Radio DJ.
 
Produkci se začal věnovat na počátku 90. let, koprodukoval například hity jako Exorcist a The Bee projektu The Scientist na labelu Kickin'. V roce 1993 založil vlastní label Ganja Records, na kterém vyšel například naprosté klasiky Cops/Fade Away, Shot in the Dark, Ganja Man, nebo Zincův legendární Super Sharp Shooter. V roce 1996 – tentokráte spolu s Pascalem a Zincem – založil label True Playaz kde kromě jich samotných vydávají (nebo alespoň vydávali) Total Science, DJ Hazard, Danny Breaks, DJ Friction, Cause 4 Concern či Universal Project.
 
Hype je známý především svým old schoolovým zvukem, klasickým rozlámaným junglovým amenem a melodickou, dunivou basou. Na svém kontě má nespočet tracků, kompilací, mixů a remixů. Dlouhé roky turntablistického nadšení ho naučily dělat opravdové divy nejen ve studiu, ale i za gramofony. Z pionýra drumandbassu se tak stal mistr svého řemesla.
 
J MAJIK (www.infraredrecords.co.uk)

Jamie Spratling aka J Majik se objevil na drumandbassové scéně na počátku 90. let a dá se říci, že ji hned od začátku vzal doslova útokem. V roce 1992 mu u Lemona D na labelu Planet Earth vychází debutový track 6 Million Ways to Die. Jen o dva releasy a zároveň dva roky později už o něm ví samotní Goldie a Grooverider díky nimž mu vychází první vinyl u Metalheadz – Your Sound. V témže roce zakládá svůj vlastní label Infrared Records, u kterého záhy vydává smetánka ostrovního drumandbassu: Goldie, Peshay, Lemon D a Dego z 4 Hero. O tom, že úspěch Infrared Records není jen krátkodobá záležitost, všechny přesvědčí těsně před koncem milénia vydáním LP Nightvision s exkluzivními skladbami od Goldieho, Photeka, Johna B, Total Science a Futurebound.
 
Nové tisíciletí bere útokem stejně jako předtím drumandbassovou scénu. Ze spolupráce s Adamem F a zpěvačkou Kathy Brown vzniká absolutní hitovka Love Is Not A Game, kterou Fabio ve svojí Radio One Show označil za skladbu roku. O rok později vychází album Infrastructure na kterém se podíleli Optical, Dillinja, Accidental Heroes, Futurebound a Future Cut a které přineslo všem dobře známý track Spaced Invader. Mezi tím stíhá vydávat dnes již klasiky drumandbassu jako Solarize, Spacejam, 24Hrs, Capoeira, Tell Me či No Badness. J Majik se nebrání ani všemožným remixům a může se chlubit i takovými jmény jako Groove Armada, Seal nebo Everything but the Girl.
 
SHY FX

Andre Williams se o slovo přihlásil v roce 1994. Debutoval u S.O.U.R. Records se singly Gangsta Kid a Sound of the Beast. Jeho třetí počin, nejnakažlivější ragga/jungle hit toho roku Original Nuttah, se probojoval až do britské Top 20. Po dalším singlu pro S.O.U.R. na pár let zmizel aby se mohl vrátit moudřejší, zručnější a s vlastním labelem Ebony. Začal se věnovat DJingu a své nově nabyté zkušenosti záhy zůročil v singlu Bambaataa, o kterém se říká, že přepsal pravidla drumandbassu. Další tracky na sebe přirozeně nenechaly dlouho čekat.
 
Úspěch Original Nuttah předčil vokálovým hitem léta 2002, pod kterým je podepsán společně s T-Power. Shake Ur Body skončil v britské Top 40 na sedmém místě čímž prokázal, že i drum and bass má své místo v mainstreamu. Po loňských singlech Murderation, Number One a Ra! mu letos v květnu vyšlo troj CD Jungle Rewind, které je mixem toho nejlepšího z drumandbassové historie.

 
Rock For People

Festival Rock for People v Českém Brodě který je jednou z nejnavštěvovanějších a nejuznávanějších aktivit na české hudební scéně. Hlavní program na třech živých scénách Staropramen Stage, Filter Stage a Rock & Pop Stage a ve čtyřech dnech poskytne prostor na 120 účinkujícím domácí i zahraniční scény.
 
Součástí doprovodného programu budou i letos speciální relaxační zóny, adrenalinové sporty, stan s počítačovými hrami, internetová kavárna a další atrakce.
 
Předprodej vstupenek na RfP 2005 probíhá exkluzivně v síti Ticketstream (www.ticketstream.cz) a obsahuje tyto základní druhy vstupného:

650,-Kč (od 1.5. do 12:00 hod 1.7.2005) + servisní poplatek
780,-Kč na místě
Vstupenky na jednotlivé dny jsou na místě za 500,- Kč (pondělí, úterý) a za 450,- Kč (středa).
 
Více informací na www.rockforpeople.cz

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016