PARTYINFO

 

WOCOGO - SCHRANZ

Datum konání:
08.07.2005 - pátek
Místo konání:
Liberec - Liquid
DJs:
Schranz stage - Yanota (severtechno.cz), Pluschen (system83/Prag), Skullcrash - LIVE (system83/Prag), Stifler (severtechno.cz)

Break & D"n"B stage - Globe promotions Djs - Hajnator, Czervas, Sancho, Mates
Live:
Skullcrash Hardtechno/schranz hardwareliveact
Info:
http://www.schranz.cz
crash@schranz.cz
Popis:
Schranz / hardtechno / bloodypumping / industrial-disco / flesheater´s meeting / vomitflatbeat / destructtechno / massaccre / noizetech + dnb and brkzz
vstup 70 CZK, dívky 50 CZK
Line-up:
22:00 - 23:30 Stifler
23:30 - 01:00 Yanota
01:00 - 02:30 Plüschen
02:30 - 04:00 Skullcrash (live)
04:00 – 06:00 Stifler vs. Yanota
 
 
Bio DJ Plüschen + Skullcrasch - System83
Pražský projekt dje Plüschena a Skullcrashe (live act), vznikl před rokem jako P4K, v listopadu 2004 přejmenován na system83, hrající techno, hardtechno, ale hlavně Schranz-techno.
 

Historie sytemu83

Když se v osmé třídě základní školy Norbertov ve Střešovicich, v Praze 6, potkali dva tiší kluci na školních chodbách, ještě netušili ze o deset let později spolu budou vybírat ty nejtvrdší hardtechno desky, plnit své samplery ostrýmy techno beaty a hrát v undergroundových prostorech pro lidi lačnicí po elektronické taneční hudbě.

Elektronická muzika oba provázela cely život, Plüschen byl odjakživa lehce diskofilni a Crash si vždycky hrál na drsňáka. Ale oba jako malí kluci spokojeně naslouchali produkci masivních megakomerčních seskupeni ala 2Unlimited které mají z nostalgie rádi dodnes. Oba dva členové k sobe měli vždy blízko jako přátele, ale ke společné tvorbě co se týče hudby se dostali celkem nedávno.

Crash, coby vyznavač tvrdé elektronické netaneční hudby začal tvořit své první pokusy na PC již jako teenager na střední škole. Časem našetřil na nějaký ten hardware pro živé vystupovaní a po pár live-actech se svým breakcore projektem se začal věnovat hardtechnu. Přesycen zlomeným beatem a neustale se vykrádajícím breakcorem a spoustou francouzského tekna, objevil energii ve stylu zvaném SCHRANZ. Tvrdé německé techno ovlivněné industriálem s chemicky dokonale vykompresovaným rovným beatem se spoustou děsivých samplů. Ihned prohledal web a zamiloval se do produkce Svena Wittekinda a mezitím Plüschen investuje do gramofonů a nakupuje své první hardstyle/tranceové desky a učí se mixovat.

Díky nerozhodnosti naprosto typické pro oba dva je stále nespokojen se zvukem a stylem a není si jistý jaké desky chce hrát. Po jedné večerní projžídce autem slyší v radiu track od Speedyho J a Adama Beyera - Sjab a oba si jsou jisti že tento styl je to pravé ořechové… Plüschen začíná kupovat techno desky a přitvrzuje. Nastávají noční výlety autem za ůčelem poslechu Plüschenových setů. Atmosféra když Crash řídí svojí feldu po jižní spojce v letním žáru na Novou Živohošť a z auta se na venkovní svět rozeznívá jeho čím dál tvrdší techno set do jehož rytmu Crash mláti hlavou o volant je pro ně stále velice silným zážitkem.

Svoboda, nespoutanost, energie a muzika. V závěrečné fázi rozvoje sytemu83 stojí vedle sebe Plüschen coby vyznavač SCHRANZu a hardtechna a zdá se, že je se svýmy deskami spokojen, vedle něj Skullcrash se svýmy samplery připraveni hrát to nejtvrdší a nejtemnější techno v Čechách.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016