PARTYINFO

 

40. ROČNÍK MFF KARLOVY VARY

Datum konání:
29.06.2005 - středa
Místo konání:
Karlovy Vary - Rotes Berlin
DJs:
Tráva, Tvyks, Dys-Martin, Diome, Cubik
Live:
Ohm Square, Khoiba, 100°, Gang Ala Basta, Guločar, MIG 21 a další účinkující v jednotlivých dnech
Info:
http://www.iffkv.cz
Popis:
Festival probíhá od 1. do 9. července na různých místech jako Lázně 1, Sierra Bar (Peklo), Rotes Berlin, Thermal
 
 
Další očekávaní hosté 40. Mff karlovy vary 2005
Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary 2005 očekává další světové filmové osobnosti. Jeho hostem bude mladý mexický herec Gael García Bernal, který se úspěšně prosadil ve světovém filmu. V závěru festivalu uvítáme hvězdu filmů Quentina Tarantina Michaela Madsena.
 

GAEL GARCÍA BERNAL – herec

Doprovodí na festivalu snímek Motocyklové deníky (Diarios de motocicleta, 2004) režiséra Waltera Sallese)
Gael García Bernal  dnes patří k největším talentům své generace. Začínal hereckou kariéru jako dítě, když vystupoval na jevišti v řadě inscenací  se svými rodiči – Patricií Bernal a Josém Angelem Garcíou. Ve čtrnácti letech si poprvé stoupl před kameru v soap opeře EL ABUELO Y YO (1992). Pak získával zkušenosti ve školních a krátkých filmech, z nich jeden DE TRIPAS, CORAZÓN (1996) režiséra  Antonia Urrutii byl nominován na studentského Oscara.

Od roku 1999 Bernal tři roky studoval herectví v Central School and Drama v Londýně a byl prvním Mexičanem, který byl přijat ke studiu v této prestižní škole. Proslavil se hned svou první rolí v celovečerním hraném filmu režiséra Alejandra Gonzálese Iñárritua AMORES PERROS - LÁSKA JE KURVA (Amores Perros, 2000). S tímto režisérem momentálně točí drama BABEL (2006), kde je jeho partnerkou Cate Blanchettová. O rok později natočil s režisérem Alfonsem Cuarónem jeden ze svých divácky nejúspěšnějších titulů, komediální roadmovie MEXICKÁ JÍZDA (Y tu mamá también, 2001).

Mezi herecké hvězdy se etabloval titulní rolí v dramatu ZLOČIN PÁTERA AMARA (El Crimen del padre Amaro, 2002) a hlavní rolí ve snímku režiséra Pedra Almodóvara ŠPATNÁ VÝCHOVA (La Mala educación, 2004). Nedávno dokončil s režisérem Jamesem Marshem drama THE KING (2005), kde ztvárnil hlavní roli a v těchto dnech natáčí s režisérem Carlosem Cuarónem komediální drama TOTO. Dvakrát ve své kariéře ztělesnil postavu revolucionáře Che Guevary – poprvé v mini seriálu FIDEL (2002) a podruhé ve filmu MOTOCYKLOVÉ DENÍKY (Diarios de motocicleta, 2004), který je uváděn v rámci MFF Karlovy Vary.      

MICHAEL MADSEN – herec

Doprovodí uvedení filmu Sin City – město hříchu režisérů Franka Millera a Roberta Rodrigueze
Michael Madsen je svým vzhledem „zlého chlapíka“ předurčen k rolím padouchů všech formátů, kterých si během své čtvrtstoleté kariéry zahrál opravdu  víc než dost.  Jeho filmografie čítá  přes sto titulů.

Hereckou kariéru začínal na jevišti Chicago´s Steppenwolf Theatre, kde působil s Johnem Malkovichem. Před kamerou začínal v malých rolích ve filmech  VÁLEČNÉ HRY (War Games, 1983), O ZÁVOD S MĚSÍCEM (Racing with the Moon,1984) nebo PŘIROZENÝ TALENT (The Natural,1984). Pozornost na sebe upoutal postavou šíleného zabijáka v thrilleru ZABIJ MĚ ZNOVU (Kill Me Again,1989) a coby přítel Susan Sarandonové  v dramatu THELMA & LOUISE (Thelma and Louise, 1991). Přelomovým titulem jeho kariéry byl Tarantinův hit GAUNEŘI (Reservoir Dogs, 1992), kde ztvárnil postavu sadistického zloděje. S Tarantinem spolupracoval  Madsen ještě o deset let později na dvoudílném hitu KILL BILL (2003 – 2004), v němž si zahrál postavu chladnokrevného ďábelského Budda.

Občas herec překvapil diváky i kladnou rolí, jako byl otec malého hrdiny v obou dílech rodinného hitu ZACHRAŇTE WILLYHO! (Free Willy, 1993 a 1995). Vzápětí se však opět vrátil do světa filmového zločinu jako bankovní lupič Travis  v remaku úspěšného snímku Sama Peckinpaha ÚTĚK DO MEXIKA (The Getaway, 1994). V kinech jsme se s Michaelem Madsenem mohli setkat ještě třeba ve filmech THE DOORS (1991), WYATT EARP (1994),  MUTANT (Species, 1995), KRYCÍ JMÉNO DONNIE BRASCO (Donnie Brasco, 1997) a nejnověji se v SIN CITY – MĚSTO HŘÍCHU (2005).

Michael Madsen je bratrem herečky Virginie Madsenové a filmovou image záporáka si  vylepšuje psaním poezie – vydal už několik básnických sbírek.

 
40. ročník MFF v Karlových Varech už pozítří
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016