PARTYINFO

 

EXPLOSION 10 - GIRLS MISSION

Datum konání:
28.10.2005 - pátek
Místo konání:
České Budějovice - BB Centrum Gerbera
DJs:
techno / hard trance stage: Gayle San, LaDiDa, Clara Bailar, DJane K.Sandra, Blue Cat
house stage: Adlet, Meryen, N.Dee, Kriss Tee, Evson
d'n'b / breakbeat stage: IM Cyber, Ja-ne, Romana, Baraq the Spratek, Terqua
Info:
http://www.explosionparty.com
info@freeproduction.cz
Popis:
vstup 190/280 czk
Line-up:
Techno / Hard Trance Stage
21.00 - 22.30 Clara Bailar
22.30 - 00.00 K.Sandra
00.00 - 02.00 Ladida
02.00 - 04.00 Gayle San
04.00 - 06.00 Blue Cat

House Stage
21.00 - 22.30 Adlet
22.30 - 00.00 Meryen
00.00 - 02.00 N Dee
02.00 - 04.00 Kriss Tee
04.00 - 06.00 Evson

Dnb / Breakbeat Stage
21.00 - 22.30 Baraq The Spratek
22.30 - 00.30 IM Cyber
00.30 - 02.00 Ja-Ne
02.00 - 04.00 Romana
04.00 - 06.00 Terqua


 
 
Explosion Girls Mission: poslední informace
Explosion: rozhovor s Robinem Mikušiakem
Vyzpovídali jsme Robina Mikušiaka, člověka, který působí nejen v oblasti taneční scény. Pořádal desítky nejrůznějších akcí, od jeho vlastních narozenin až po největší party na jihu Čech – Explosion. Jaký je tento agilní člověk a na co se od něj ještě můžeme těšit přiblíží náš rozhovor.
 

Kdo jsi a co tu pohledáváš? :o) Kdy jsi začal podnikat v hudebním oboru? Jak si se probíjel scénou? Kde jsi skončil nebo neskončil? Jak pokračuješ dál?

Jsem 33-letý chlapík žijící v krásném maloměstě Písku, občas vyrážející za zábavou do větších měst:-) Dříve více, tedy skoro pořád, nyní méně.
V hudebním oboru. To zním opravdu dobře. Haha. V roce 1995/6. Scénou sem se nikdy neprobíjel. Když se probíjíš, musíš zákonitě škodit ostatním a to mě nebaví. A tady bylo a je tak málo promotérů, že nemá smyslu škodit, aniž by se ti to vrátilo jak bumerang. Já to řeším tak, že když mi někdo nesedí, tak s ním nekomunikuju.
Ještě jsem neskončil a snad brzo neskončím, i když mě to už docela občas zmáhá. Ale stále mě to baví a živí.
Pokračuju dál tak, že se snažím dělat různorodé akce. Nejenom taneční parties - to bych se z toho totiž zcvok!! Sport, auta, je toho hodně.

Letos k nám přišel opravdu nádherný podzim. Jak na tebe působí toto období a jak se celkově tyto dny cítíš?

No cítil jsem se i lépe. Mrzí mě, že nemám s kým chodit pouštět draka a občas se ještě projet, když je fakt hezky, na motorce... Já se ale spíš těším na zimu. Hory, snowboard - to mám rád.

Mediální a prodejní kolotoč kolem vánoc se pomalu rozjíždí, co ty, těšíš se na svátky?

Já má poslední roky svátky takový pitomý. Nějak mi pořád nevychází trávit je vždycky s tím, s kým chci. Dokonce sem si tři roky po sobě dal cestu Písek - Praha a zpět kolem sedmý večer na Štědrej den autem. A to byla bomba!! Sice deprese jak prase, ale zážitek. Fakt. Já těch 100 km třeba potkal jen dvě auta. Všichni u stromečků, v rádiu koledy, vánoční historky a já si jedu do Prahy:-) Takže je ani moc neřeším a kdyby nebyly, tak je mi to asi úplně jedno.

Co tě v poslední době nejvíc naštvalo a naopak co potěšilo?

Neustále stejně silně mě serou politici v téhle zemi. A dneska nějakej dopravní policajt na Městském úřadě v Č. Budějovicích co mi měl schválit jednu triviální žádost a choval se jak ministr vnitra a byl úplně blbej. A ještě neuměl ani zabučet - tedy pozdravit! A potěšila mě jedna „dobrá bývalá kamarádka“, když bez rozmyslu skočila z desetimetrový skály do starého lomu. Byl sem na ní docela pyšnej. Tohle chce totiž velkou odvahu !!

I když jsi hlavním mozkem agentury Free Production, sám bys asi vše nedokázal. Kdo všechno ti s tvými akcemi pomáhá, s kým spolupracuješ?

No co se týká vymýšlení vlastně všeho, tak si to opravdu dělám sám, vymyslet, vyřešit, sehnat a někdy i vyrobit sám. Mám samozřejmě pomocníky - interní zaměstnance - ale ti dělají spíše výlepy plakátů, technickou pomoc a různé dohlížení na přípravu na místě konání atd. A samozřejmě grafika. Tomu nemusím nic vysvětlovat. Ten je super a má super nápady.

Čeká tě tvoje „vlajková loď“ party Explosion, jak vypadají promotérovy dny těsně před akcí?

Honička. Blázinec. Nic nestíhám. Prostě normální. I když, čím jsem starší, tím víc se snažím, aby to nebylo tak hektické a docela se mi to daří. Neslibuju lidem hvězdné zámky a nemám před akcí špatný svědomí jako mnoho mých kolegů z odfláklé práce, takže spím vcelku dobře:-)

Letošní podzimní Exploze se ponese v režii samých žen, která z nich tě nejvíce uchvátila, hudebně nebo i jinak?

Nejvíc? Ježiš já nevím... No uchvátily mě ale všechny. A to tím, jak k tomu přistoupily a jak mají o 100% lepší chování než páni DJ. Ono jak jich je patnáct, tak sem v tom měl i guláš:-) Ale jedna měla strašně zvláštní „sloh“ když mi psala maily. To mám rád. Když někdo umí zajímavě psát. Třeba i blbej pracovní mail.

Kdo vymyslel název Explosion a proč zrovna „výbuch“? Pokud vím, tak ti na akci ještě nic nevybouchlo.

To vymysleli grafici, kteří dělali první plakát na Explosion. Já řekl ano - hodilo se to k Semtexu, což je náš hlavní partner celých pět let, a bylo to.

Blíží se nám konec tohoto roku, ale co ten příští, máš už nějaké plány na rok 2006, pracovní i osobní?

Osobní asi ne. Já už si nic neplánuju. Co má přijít, příjde!! A pracovní? Dvě Explosion párty, jeden Sand festival s hudbou a extrémními sporty (možná bude i freestyle motokros), jeden tuningovej sraz u Písku na letišti (ale hoooodně jinej, než jak je tady dělaj jiní) a taky Plzeň. Mám na mysli samozřejmě město - začínám tam s DJ Molczikem dělat akce podobného typu jako je Explosion a docela dost si od toho slibuju. Uvidíme.
A taky sem opět začal koketovat s myšlenkou, že otevřu další bar. Ale jen pokud seženu vhodného společníka. Sám už to dělat nebudu. Ale nebude to hudební, jako ty minulé, ale sportovní. Boulder bar - takovej ten sport, jak tam lidi lezou po zdech jak pavouci:-)

Co ženy, nepřemýšlíš už o rodinném životě?

No teď se asi ti co mě znají budou smát, ale ..... asi bych o rodinném životě teď už i přemejšlel. Myslím že už sem si odkalil svý. Jenže když o těhle věcech přemýšlely mé ex-přítelkyně, tak jsem se těmto diskuzím vyhýbal jak čert kříže a teď o tom už pár let zase nemám s kým diskutovat. Nikdo mě nechce:-) Není to pech?

Co tě v současné chvíli duševně nejvíce naplňuje a přináší pocit spokojenosti?

Dlouho sem nezažil takovej ten parádní pocit úplnýho naplnění. Teda to je ale divný, že jo? To abych s tím něco začal dělat:-)

Žiješ v Písku, nenapadlo tě někdy přestěhovat se na nějaké rušnější místo, nebo naopak uklidit se do ústraní a klidu někam na venkov?

Napadlo a mockrát. I mě někteří přemlouvali a dokonce sem měl i velmi slušné nabídky na práci v Praze, ale já si do tý velký Prahy vždycky lehce dojedu kdy chci. Mám tam hodně dobrejch, možná nejlepších přátel a tak si zajímavý kalby nenechávám úplně utéct. A v Písku mám strašnej komfort - nulovej nájem, pěknej byt, kancelář dvacet metrů od obejváku. To bych v Praze asi neměl. A všechny úřady dvě minuty na kole. ALE hlavně sem měl velikýho psa, kterej byl zvyklej žít tady a já mu nechtěl kazit život Prahou. Ale pozor. Někdy mě to v Písku strašně s..e. To víš - je tu nuda.

Vím, že máš rád zvířata. Kdo běhá přivítat, když otevřeš dveře od domova?

Neběhá přivítat. Už stojí u dveří a řve jak blázen. Pozná moje auto i to že jdu po schodech... Je to Max. Siamský kocour vybraných mravů a krásných tvarů. Měl jsem ještě psa - obrovskýho aljašskýho malamuta Akelu. Ale ten žil za domem ve výběhu takže vítal, jen když se šlo na vycházku. Tam mu bylo lépe.

Jsi poměrně aktivní člověk, tak trošku filosoficky, proč to vlastně všechno děláš?

No to nevim. Baví mě to. Baví mě asi i ten stres. Baví mě to, že si dělám co chci a když to udělám blbě, tak je to jen na mě. A mám relativní volnost. Nikdo po mě nešlape. Jo - a dost podstatnej fakt je v tom, že při týhle práci potkám spoustu chytrejch a šikovnejch lidí. A to mě hodně baví!

 
Explosion: informace na českých rádiích Explosion: velká soutěž o vstupy a telefon Palm Treo 650 Velká soutěž s Explosion Explosion: DJky house-trance pódia Explosion: DJky techno pódia Explosion mění termín a odtajňuje line-up Explosion 10: pomozte najít headlinerku Zápis do Guinessovy knihy rekordů na Explosion

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Eeteeho report z Explosion 10
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016