PARTYINFO

 

SAIL WITH PURE RHYTHM

Datum konání:
19.08.2005 - pátek
Místo konání:
Praha - houseboat U Bukanýra
DJs:
Rescue, Box, Yannick, Jirka Kadlec
 
 
Sail with Pure Rhythm dnes na Bukanýru
Na další bouřlivou noc Sail with Pure Rhythm, která se koná 19.8.2005 na houseboatu U Bukanýra si djs Rescue a Box připravili dva hosty. Prvních z nich je dj Yannick, který překvapí break-beatovým setem a druhý host dj Jirka Kadlec, rodák z Kolína, ukáže své pojetí tech-house music. Vše se bude odehrávat od 22.h a vy můžete na palubu vstoupit zcela zdarma.
 

DJ Yanick

Energické, plné funky progressive elektro zvuku, zlomených i rovných beatů, tak lze ve stručnosti popsat sety DJ Yannicka. On sám svůj osobitý styl hraní charakterizuje jako GroovyElektroBreaksMagorsHouse a intenzivně se mu věnuje něco přes 2 roky.
      
Počátky jeho hraní se datují od roku 1998, kdy svůj vyhraněný styl teprve začínal hledat a mezi jeho deskami převládaly houseové, tech-houseové a techno labely. Jeho nynější sety jsou  těmito začátky, kdy se zaměřoval výhradně na taneční publikum, silně ovlivněny. Breakbeat  mu však jako jediný, oproti jiným stylům,  poskytl široké spektrum možností, takže dnes od něj můžeme slyšet i klidnější sety s příjemnými plochami, zajímavými offbeaty a vokály. S citem dokáže přizpůsobit výběr desek prostředí a publiku, pro které hraje. Nejraději má mnohahodinové sety, které mu skýtají příležitost vystřídat všechny jeho oblíbené styly.
 
Vidět a slyšet ho můžeme nejen v četných pražských klubech jako například Roxy (Free Mondays),Le Mirage, XT3, Akropolis, Swamp, Cross nebo Chateu, ale také v klubech v Liberci, Jablonci nebo Brně. Od březne loňského roku je rezidentem pravidelné noci v teplickém klubu Comix. V létě bývá častým účastníkem na různých open-air akcích, např. Shoot Gun, která patří mezi jeho oblíbené. Nedávno se zúčastnil jako host live pořadu Air Sofa na Radiu 1. V minulosti vystoupil na akcích po boku Djs Tayo, Lee Buridge nebo Nathan Coles.
 
 
Jirka Kadlec

Jirka Kadlec započal svoji kariéru na konci devadesátých let s partou okolo
Lehovec Sound System.
Hraje deephouse, techhouse a v současnosti rád hraje i breakbeat. Nejčastěji ho potkáte v pražských klubech jako Bukanýr, Duplex, Akropolis a nebo na jeho domácí scéně v Kolíně.


Dj Rescue (pure-rhythm.cz)

Dj Rescue vstupuje na českou klubovou scénu roku 2000, kdy po prezentaci svého prvého dema dostává
rezidentní noc v klubu Cz Beat, kterou pojmenovává Baysound Night.
Hudba, tanec a kontakt s lidmi byly silným podnětem k tomu, že se dále rozvíjela jeho djská kariéra.
Potenciál byl tak velký, že již během prvních dvou let hraje na parties i s legendárním djem Trávou.
Spolu s Trávou a Loutkou, také později roku 2004 odstartovává jejich rezidentní old school mejdan Mixer.
Počátkem jeho kariéry jste jej mohli vídat v klubech typu Houseboat Bukanýr, Karlovy Lázně, Ultramarin,
Club 39 a též v legendárním klubu Roxy.

Roku 2000 se stává členem Pure Rhythm sound systemu. Toto seskupení má nyní za sebou řadu úspěšných akcí,
počínaje hraním v chill outu Roxy až po rezidentní večer v klubu Roxy s názvem Pure Rhythm session, ale také
hostovali mnohokrát na velmi oblíbených pondělních akcích uváděné pod hlavičkou Free Mondays.
Jednou z posledních aktivit této skupiny je open air Bordel, pořádaný na hradě Borotín, který měl letos již několikáté pokračování.

Jedním z nejdůležitějších okamžiků dohledání se sebe sama, se pro Rescuea stala party konaná roku 2001
u Proboštských jezer, kde vystupoval The End sound system (Layo & Bushwacka & Mr. C), kteří se od té doby pro něj stali jedni z neuznávanějších djs a to se též odráží v jeho tvorbě dodnes.
Rescue svými pulzujícími rytmickými zvuky tech-house music, doplněné atmosférickými prvky s náznakem
break beatu vyvolává v lidech touhu tancovat. Nastoluje tak jedinečnou atmosféru burcující euforie s možností dokonalého odreagování.
Především je při svém hraní ovlivňován dji jako Bushwacka, Terry Francis, Adam Freeland, Dave Mothersole a
další ….. Nejde však jen o neosobité kopírování, Rescue dává do hraní veškeré své zaujetí a energii a proto jsou
jeho vystoupení tak jedinečná.

Mnohokrát byl také hostem v radiových pořadech Vinyl Vibration na Kiss FM, Dance Extravaganza na Evropě 2 a v internetových pořadech Radia Akropolis a Radia Jelení. Kromě toho hostoval i na parties klubu Roxy  Futuresoundz, Mixer, Climax, Mix, Nightphunk a také v klubech Radost Fx, Mecca, Bang Bang, Duplex, Akropolis a další……….

Dj Box (pure-rhythm.cz)

Po roční konzumaci taneční hudby, především v pražských klubech Roxy a Mecca, zakládá na přelomu roku 99/2000 spolu s dji Canobeem a Sodou Pure Rhythm sound system. Předchází nákup gramofonů a ovlivnění boomem taneční kultury. Nezapomenutelné jsou sety djů Bidla, Trávy, Loutky, zásadní pak dvě třetiny The End sound systemu na Proboštských jezerech, většina hostů na Trávově Mixu a také systémem freetekno parties s neuvěřitelnou energií.
Jeho djské sety se proto pohybují ve stylech od techna až po funky house. Jeho snaha o pozitivní náladu v precizních mixech, to jsou atributy, které ve svých setech vždy hledá a snaží se je publiku nabízet. Jejich kvalita je určována těmi nejlepšími z nejlepších. Nakonec možná jste měli tu čest a jestli ne, koukejte na line-up o něco pozorněji.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016