PARTYINFO

 

PIG FEST

Datum konání:
30.09.2005 - pátek
Místo konání:
Plzeň - Most Milénia
DJs:
Arcane (D), Agent, Kaisersoze, Laura Level, Rodent, Nika 77 (techno.cz), Jack-R, Vigo, Neuf, Kontact with Evil, Cannon Foundry, Ivan Myslikovjan, Tomy, Crash
Live:
Tamak Kurai Time
Info:
pig@seznam.cz
Popis:
vstup: 180/200 czk
Line-up:
Techno.cz stage:
Neuf 20:00 - 21:30
Vigo 21:30 - 23:00
Laura Level + Rodent 23:00 - 0:30
Agent 0:30 - 02:00
Arcane 02:00 - 03:30
Nika 77 03:30 - 05:00
Kaisersoze 05:00 - 06:30
Jack-R 06:30 - 08:00

Noisy Pioneers stage:
Tomy vs Sens 20:00 - 23:00
Tamak Kuraj Time (liveact) 23:00 - 01:00
Crash 01:00 - 03:00
Kontact with Evil 03:00 - 05:00
Cannon Foundry 05:00 - 06:30
Lookshot 06:30 - 08:00
 
 
Plzeňský Pig Fest: lást info pro prasátka Pig Fest spustil webové stránky
Pig Fest: Kaisersoze, Neuf, Vigo a Jack R
Už příští pátek propukne další díl oblíbené plzeňské párty s názvem Pig Fest. My vám dnes představujeme další čtyři DJe, které 30. září v hale pod Mostem Milénia uslyšíte.
 

DJ JACK R

"Techno mě vždycky fascinovalo, musel jsem to zkusit..."
To byl rok 2002, když jsem si koupil své první gramce a začal jsem trénovat.. Po půl roce každodenního cvičení jsme už se známými hráli na soukromých akcích po plzeňsku a okolí. Asi rok poté jsme s kamarádem djem Maldou přijali hlavičku plzeňského klubíku K-14, kde jsme oba strávili rok našeho velmi krátkého života..hehe.... chodilo tam tenkrát za náma docela dost lidiček...super atmosféra.. Někdy během toho roku začínáme hrát také spolu v battlu na 4 gramofony.

Ke konci roku 2003 jsem se přihlásil na soutěž začínajících djs Livc/BasslineCup a odnesl jsem si 1. místo... tehdy jsem hrál necelý 2 roky. Taky jsem si parkrát zašmrdlal na západočeském rádiu Kiss Proton v tehdejším pořadu Night Fly. V lednu 2004 jsme s Maldou skončili rezidenství v K-14 a postavili se na vlastní nohy...

Hned potom jsme založili vlastní booking Techanalitic Production. Postupem roku jsme do naší crew nabrali ještě dalších 9 djs a jednoho vje. WWW stránky jsou v přípravě a je za námi spousta dobře zorganizovaných parties jako vyhlášené plzeňské Beat Attacky I.-IV., každoroční open air pařby Technozone 2004 a 2005.

V poslední době hraji na 3 gramce. Myslím, že je to úplně nesrovnatelný s dvěma, mohu si s tím víc hrát, mám víc možností experimentovat, prostě super pocit. Také jsem se pustil do vlastní tvorby a plánuju nejdéle do roka vydat desku.

Největší úspěch: Odehraný set v Belgii na každoročním OpenAiru FOREST RAVE s Marco Bailey, Tom Hades, Readhead.

Support: Marco Bailey, Tom Hades, Readhead, CJ Bolland, Marco Zaffarano, Adam Bayer, Paul Mac, Angelo Mike, Patrik Skoog, Stewart Lowman, Ryan Blackman, Nick Wilson, Toky, Agent, Michael Burian, Nika 77, Lucca, Laura Level a Rodent, Chris Sadler, Pavel Krejdl, Kaisersoze, Džejár, BB Mike, Pietro, Michael C, Michaela Salačová, Ladida, Orbith, Jerry, Monotype atd...


DJ KAISERSOZE

Kaiser Soze hraje od roku 1995. Začínal v olomouckém S-klubu. Později se stal residentem Depa 9. Jeho pravidelná party v Depu přerostla v nejnavštěvovanější akci klubu. Od roku 1999 je Kaiser Soze členem Lunar Booking Agency. Organizuje Vortex parties, je residentem největšího českého techno festivalu Orion Hall. Kaiser Soze vystupuje v klubech a na akcích po celé republice, často na Slovensku i v zahraničí. Namixoval CD kompilaci Supersonic Garage a 2 CD Orion Hall. Věnuje se technu ve všech podobách, zakládá si na precizním mixingu a promyšlené skladbě setu. Od roku 2000 hraje také minimal music pod pseudonymem Aleph. Je zakládajícím členem projektu Clicks´n´Cuts.

Kaiser Soze vystupoval také v Rakousku, Srbsku, Slovinsku, Maďarsku, Španělsku či Německu.

Residentury: Depo 9 (Olomouc), Orion Hall, Radost FX (Overthere - Praha), Barumba (Olomouc – 2000), Vortex, Crash (Praha), Cyklon (Přerov), Overthere

Projekty:Od roku 1999 pravidelně organizuje clubovou party sérii Vortex. Vortex začínal v brněnském klubu Sector, později se přesunul do Jadran Parku a v současné době se koná v prostorách komplexu Dominik na Šilingrově náměstí v centru Brna. Každý Vortex je originální, neopakovatelný a inovativní. Na jednotlivých Vortex parties se dosud představili: Max Duley, Steve Bicknell, Sutekh, Jacek Sienkiewicz, Eric Fischer, Safety Scissors a další zahraniční i domácí DJs a live acty. Věnuje se projektu Clicks´a´Cuts.

Diskografie:
Various „Death To The Garage“ Promo mixed CD kompilace
Various „Orion Hall“ Promo mixed CD kompilace
Various „5 let 1996-2001 – Depo 9“ Limited promo mixed double CD kompilace
Various „Orion Hall“ mixed CD kompilace jako příloha X.Mag magazínu

Radio: Kaisersoze se aktivně podílí na tvorbě pořadu Clubbing na rozhlasové stanici Krokodýl 103 FM v Brně. Nově také spolupracuje na pořadu Kissmania brněnského rádio Kiss Hády 88 FM.

Tisk: Kaisersoze je jedním z redaktorů časopisu Bassline a Clublife. Pravidelně přispíval do magazínu Rolling Stone (Show) a Tribe. Příležitostně také píše pro časopis Xmag. Psal pro magazín Rave.cz, kde řídil rubriku New.Recs. Reportáže a články publikuje na mnoha různých serverech o taneční hudbě.

Pár otázek pro Dj Kaiser Soze

Jak si představuješ ideální party?

Ideální party zažívám vždycky jednou do roka (vlastně dvakrát) během dvou nocí na španělském festivalu Sónar. A jaký mají Španělé recept na ideální party? Dokonalý výběr účinkujících DJs, na třech floorech si každý najde to své a pak alfa a omega každé ideální party a tím je zvuk, takový zvuk, na jakém hrají na Sónaru jsem nikdy před tím a dosud nikde neslyšel, abyste si o něm udělali jasnější představu, výborně to vyjádřil kamarád, který se mnou pravidelně jezdí, řekl "na tomhle zvuku i pí..viny zní dobře" 

Kdyby ses na jeden den stal neomezeným vládcem české technoscény a mohl bys s okamžitou platností jednu věc zrušit, co by to bylo?

Jééé, tak to fakt nevím, už ta představa "neomezeného vládce" je dost šílená. Vážně nevím, nejsem radikál a nenapadá mě nic, co by se mělo rušit, takže bych to asi nechal volně dýchat.

Díky hraní si se dostal do světa. Jaká věc tě venku nejvíc překvapila?

Zase se vracím k odpovědi číslo jedna, takže zvuk, jinak bych řekl, že se všude lidi chodí bavit stejně.

Jaký z letních festivalů se ti líbil nejvíc a proč?

Schválně, že neuhádneš odpověď?  No, letos stejně jako vloni a předloni, a .... Sónar v Barceloně. Protože je dokonale obsazený, nebojí se presentovat nové styly, vždycky se tam dobře bavím a vracím se s pocitem, že
jsem něco získal, nabíjí mě to tam a vždycky se těším na příští rok.

Začal nový školní rok, jaký jsi byl student?

Podprůměrný v docházce, průměrný v učení a nadprůměrný ve vymýšlení různých kratochvílí, pro které z nepochopitelných důvodů, učitelé neměli ani trochu pochopení.


DJ NEUF

Martin Pešek aka Neuf hraje od roku 2002 a v současnosti je jeden z mála tribal-house, tribal-techno djů u nás. Ze začátku však více pozornosti věnoval electru, které ho provázelo až do roku 2003. Jako electro dj si zahrál ve většině plzeňských klubech, byl hostem východočeské klubovky Kick The Beat a slyšet jste ho mohli také v Táboře v klubu Garage. O rok později razantně mění výběr desek a tím i celkovou podobu svých setů. Jeho sety jsou silně ovlivněny africkou, latinskou a arabskou kulturou. Většina kluberů, později i promotérů, tento styl přijala s velkým nadšením a porozuměním. 13.12.2003 se Neuf zúčastnil dj konkurzu k nové sérii akcí s názvem Foundation, které má na svědomí anglická agentura AON Promotions. Konkurz sice nevyhrál, nicméně velice ovlivnil jeho další působení na taneční scéně. 1.5.2004 se mu splnil velký sen, dostal možnost zahájit techno stage festivalu United Island of Prague. Festival byl financován EU ke vstupu České republiky. Později dostává nové nabídky od agentury AON a na konci července 2004 se stává členem AON bookingu. Mezi jeho oblíbené producenty patří zejména Mark Williams a Boriqua Tribez. V budoucnu by rád navázal na tyto producenty a ukázal lidem nový směr vnímaní hudby.

Oblíbené labely: Ingoma, Primate, Real Vinyl, Spinnin, Sway, Dark House

Pár otázek pro Neufa

Jak si představuješ ideální party?

Určitě by neměla mít materiální význam, nejlépe někde v přírodě pod širým nebem, výkonný soundsystem a lineup: Mark Williams, Atsushi Yano, Daniel Jacques, Jeff Mills, Cave a Neuf  To by se mi líbilo!

Kdyby ses na jeden den stal neomezeným vládcem české technoscény a mohl bys s okamžitou platností jednu věc zrušit, co by to bylo?

Nic bych neměnil, nemělo by to smysl. Techno přece žádná pravidla nemá!

Dostal už jsi se díky hraní do světa? Jestliže ano, jaká věc tě venku nejvíc překvapila?

V zahraničí jsem zatím nevystoupil, ale v nejbližší době se mi to snad splní. Já vidím rozdíly i mezi plzeňskými clubbery a např. pražskými, jsou o hodně vnímavější.

Jaký z letních festivalů se ti líbil nejvíc a proč?

Byl jsem pouze na Cosmic Tripu. Respect to Gayle San!

Za chvíli začíná školní rok, jaký jsi byl student?

Špatný.


DJ VIGO

Dvaadvacetiletý plzeňský rodák Dj Vigo, vlastním jménem Michal Míka, se hraní věnuje už dva roky. Svůj styl popisuje jako techno. "Prostě techno. Nemám rád přívlastky," směje se. "Hraju vesele a melodicky, aby se lidem dobře tancovalo. Mým největším vzorem je Dj Umek."
A kde jste mohli Dj Viga slyšet? "Výborně jsem si v poslední době zahrál na Sundance v Hradišti na venkovní Pig-stage. Byla tam báječná atmosféra. Díky všem party people."
"A proč vlastně hraju? Je to pro mě droga. Jednou jsem to zkusil a už nemůžu přestat:). Zrovna nedávno jsem si pořídil podložky pod desky s nápisem I love techno…"  
"Chystám pro všechny návštěvníky Pig Festu jedno malé překvapení,"dodává ještě Vigo a tváří se velice tajemně. 

Pár otázek pro Viga

Jak si představuješ ideální party?

Tak deset tisíc lidí. Já bych hrál od dvanácti do dvou společně s Umekem na čtyři gramce :).

Kdyby ses na jeden den stal neomezeným vládcem české technoscény a mohl bys s okamžitou platností jednu věc zrušit, co by to bylo?

Zrušil bych takový ty úchyly, co se na každý party svlíkaj do půl těla a vyhazujou z pódií go-go tanečnice. To mě fakt nebaví. Za prvý jsou tam za to go-go placený a za druhý se každý radši podívá na hezký holky, že jo.

Dostal už jsi se díky hraní do světa? Jestliže ano, jaká věc tě venku nejvíc překvapila?

Do světa jsem se ještě nepodíval, ale v Čechách mě dostalo Boby centrum. Jasně si pamatuje ten pocit, když jsem poprvé vlezl dovnitř a nechápal. A taky mě překvapilo, co dokáže jeden týpek udělat s dvaceti tisíci lidmi. Jmenovitě Carl Cox.

Jaký z letních festivalů se ti líbil nejvíc a proč?

Úplně nejvíc se mi líbil poslední Open Air Field. Lauren Garnier, perfektní organizace, škoda, že už není a nebude. 

Za chvíli začíná školní rok, jaký jsi byl student?

Špatný. Zapejkač. Ale nakonec jsem to nějak doklepal.

 
Pig fest: předprodej vstupenek zahájen Pig Fest: Laura Level, Rodent, Nika 77 - bia a rozhovory Pig Fest: Arcane, Agent - biografie a rozhovor Pig Fest: veselá soutěž o volné vstupy Sedmý Pig Fest koncem září v Plzni

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016