PARTYINFO

 

PIG FEST

Datum konání:
30.09.2005 - pátek
Místo konání:
Plzeň - Most Milénia
DJs:
Arcane (D), Agent, Kaisersoze, Laura Level, Rodent, Nika 77 (techno.cz), Jack-R, Vigo, Neuf, Kontact with Evil, Cannon Foundry, Ivan Myslikovjan, Tomy, Crash
Live:
Tamak Kurai Time
Info:
pig@seznam.cz
Popis:
vstup: 180/200 czk
Line-up:
Techno.cz stage:
Neuf 20:00 - 21:30
Vigo 21:30 - 23:00
Laura Level + Rodent 23:00 - 0:30
Agent 0:30 - 02:00
Arcane 02:00 - 03:30
Nika 77 03:30 - 05:00
Kaisersoze 05:00 - 06:30
Jack-R 06:30 - 08:00

Noisy Pioneers stage:
Tomy vs Sens 20:00 - 23:00
Tamak Kuraj Time (liveact) 23:00 - 01:00
Crash 01:00 - 03:00
Kontact with Evil 03:00 - 05:00
Cannon Foundry 05:00 - 06:30
Lookshot 06:30 - 08:00
 
 
Plzeňský Pig Fest: lást info pro prasátka Pig Fest spustil webové stránky Pig Fest: Kaisersoze, Neuf, Vigo a Jack R Pig fest: předprodej vstupenek zahájen
Pig Fest: Laura Level, Rodent, Nika 77 - bia a rozhovory
Přinášíme další informace k plzeňské party Pig Fest, která proběhne poslední zářijový den v prostoru pod Mostem Milénia. Dnes vám představíme další tři vystupující DJe formou krátkého bia a rozhovoru.
 

Laura Level
(composing, vocals, sampling)

V roce 2001 byla vybrána na základě svého dema jako jediný zástupce ČR z přibližně 60 českých DJs a producentů na Red Bull Music Academy do New Yorku. Styl hudby, který hraje můžeme označit jako tech-electro. Nejedná se ovšem o módní a komerčně laděné retrodisco, nýbrž o tvrdé tech-electro, které čerpá z odkazu elektronické hudby. Mezi její oblíbené producenty patří Surgeon, Jeff Mills, Regis, Christian Wünsch, Speedy J, Luke Slater, the Advent, Terence Fixmer, Front 242 a Gaiden. Za dobu svého působení na scéně natočila 6 demo CD. V červenci 2002 namíchala "Electrosmoke Therapy", které zvítězilo v soutěži o mix cd SOL v časopise Bassline. Ve stejném roce získala residenturu v německém klubu Prison v Landau (kde pravidelně vystupují taková jména jako Marusha, Marco Bailey, Thomas Schumacher, Gaetano Parisio, Rush, Speedy J, Chris Liebing atd.). Představila se rovněž v několika rádiích v těchto tanečních pořadech: Sobotní Dance Party na rádiu Kiss Publikum, Fresh na rádiu Radio Life, Clubmix na Radiu Bonton, Laary Faary na Českém Rozhlase, Kissmania rádia Kiss Hády, rádiu Dragon a na Rádiu 1. Laura Level se také intenzivně věnuje vlastní produkci, která se dá stylově zařadit na pomezí experimentální elektroniky a ambientu. Současně také pracuje na tanečních skladbách, což byl jeden z hlavních důvodů, proč používá Final Scratch. Je to dokonalý digitální prostředek, který umožňuje hrát vlastní produkci a skladby, které nikdy nevyšly na vinylech. Zatím posledním počinem je mix CD Glas-Perlen-Spiel, které zajímavým a originálním způsobem kombinuje dj set a live-act (ke stažení na www.techno.cz).

Rodent
(composing, programming, drums)

Rodent se tvorbě elektronické hudby věnuje intenzivně 10 let. Jeho styl se dá označit jako electro (s vlivy od ambientu po EBM). Má klasické hudební vzdělání. V roce 1998 začal vystupovat živě (používá notebook a cubase sx, sequencer, synthesizer). V roce 2001 vystoupil na festivalu Summer of love 2001 a na festivalu elektronické hudby Headhunter (vedle Gun Dreams, atd.). Na podzim téhož roku se stal členem bookingu klubu Depo9 v Olomouci, což mu umožnilo prezentovat ve větší míře své hudební vize návštěvníkům klubů. V roce 2002 intenzivně koncertoval na tanečních parties a na podzim téhož roku vystoupil několikrát jako support elektronické legendy Vanessa. V roce 2003 vstoupil do agentury Strobe a stal se redaktorem časopisu Bassline Elektronik. Jeho skladby se objevily na několika kompilacích (např. Czechoslovak techno mixed by DJ Lucca, In Electro We Trust by Anthony Rother atd.) u nás i v zahraničí. Společně s Laurou Level zremixovali Deeper Love od DJ Jerryho, která vyšla letos na vinylu u BE Records. Rodent se tvorbě elektronické hudby věnuje intenzivně 10 let, má klasické hudební vzdělání. V roce 1998 začal vystupovat živě. Hrál na koncertech a elektronických festivalech s Gun Dreams, Immunology, Last Influence of Brain atd. V roce 2002 pravidelně koncertoval v tanečních klubech a na podzim téhož roku vystoupil několikrát jako support elektronické legendy Vanessa. Ve stejném roce započala spolupráce s Laurou Level.
Laura se od roku 2002 intenzivně věnuje vlastní produkci elektronické hudby. Tehdy se věnovala ambientu, ovšem její hudba od té doby značně přitvrdila.
Jejich společná produkce se pohybuje na rozhraní EBM, taneční hudby, dark ambientu a dalších nepojmenovatelných hudebních prvků. Lauřin zpěv vnesl do jejich produkce nový rozměr.
V loňském roce hráli např. s kapelou Moimir Papalescu & the Nihilists a svým remixem obohatili singl od Depressive Disorder. V roce 2005 byla Laura s Rodentem požádána o remix legendární francouzské skupiny Trisomie 21. Na CD HAPPY MYSTERY CHILD (THE WOMAN IS A MIX) se objeví také Miss Kittin.
Společně hrají mnoha rozličnými způsoby. Kombinují dj set s live actem; vystupují jako laptop artists; jako elektronická kapela za doprovodu klavíristy Jana Czerného, který se účastní některých živých vystoupení.
V současné době připravují debutové CD.

A jak se o svojí hudbě vyjadřují samotní autoři?
Naše hudba se pohybuje na rozhraní EBM, taneční hudby, dark ambientu a dalších nepojmenovatelných hudebních prvků. Struktura skladby je zdánlivě rozbita. Brutální, těžkotonážní rytmus se snoubí s jemnými melancholickými plochami. Toto je však pouze jedna z tváří naší muziky. Se stejnou energií a krutostí se dokážeme i bezmezně radovat... Ale umíme i snít... o čemkoliv...  Jediným kritériem naší hudby je autenticita.
Na prvním místě je myšlenka skladby, na druhém technická stránka věci, skladba s dobrým zvukem, ale bez myšlenky je jako tělo bez duše, jako forma bez obsahu.
Nesouhlasíme s klonováním a kopírováním již vzniklých známých či neznámých umělců nebo stylů. Respektujeme však vliv jiných hudebníků, to je samozřejmé. Všichni mají své kořeny, z nichž vyrůstá osobnost.
A právě k těmto kořenům se navracíme. Navracíme se k elektronické hudbě.
Texty jsou inspirovány symbolismem, expresionismem a východními kulturami.

Pár otázek pro Lauru Level a Rodenta

Jak si představuješ ideální party?

Takovou už jsme zažili, přála jsem si vidět Skinny Puppy a v létě hráli v Táboře. Teď ještě vidět Juno Reactor…

Kdyby ses na jeden den stal(a) neomezeným vládcem české technoscény a mohl(a) by si s okamžitou platností jednu věc zrušit, co by to bylo?

Aby lidé nepřišli na party nebo na koncert jenom za zábavou, ale také za hudbou…A aby zmizelo retro.

Díky hraní si se dostal(a) do světa. Jaká věc tě venku nejvíc překvapila?

Překvapilo nás, jak dokonale byla zorganizována party ve Švýcarsku, a že v Srbsku se v zimě netopí.

Jaký z letních festivalů se ti líbil nejvíc a proč?

Love Planet a Pohoda - byly multižánrové.

Za chvíli začíná školní rok, jaký jsi byl(a) student?

Rodent moc do školy  nechodil …Já ve škole pořád ještě jsem a také tam moc nechodím…


Nika 77

Nika 77 je z Prahy a djingu se věnuje od roku 1997 a patří mezi přední české djs. Představila se už ve většině
nejznámějších klubů v Čechách i na Slovensku, vystupovala v Anglii, Maďarsku, Německu, Rusku, Polsku, Belgii, Chorvatsku, Srbsku, Bosně. Její sety jste mohli slyšet v různých rádiových a televizních programech o taneční hudbě.

V Praze je residentkou akce Connect Yourself (Radost FX, Roxy) pořádanou největším českým serverem o taneční hudbě v České republice, www.techno.cz, pod jehož hlavičkou vystupuje.

V Čechách supportovala mnoha osobnostem elektronické scény jako například Steve Stoll, Luke Slater, Dave Angel, Female a další.

Slyšet od ní můžete převážně techno, ale příležitostně hrává experimentální až ambientní elektroniku. V současné době se věnuje studiové práci. Doposud vydala několik věcí na českém labelu TechEx 2 a 3 , Fylo a momentálně pracuje na vlastním labelu.


Pár otázek pro Niku 77

Jak si představuješ ideální party?

Dobrá hudba, dobrý a pohodlný prostor, spousta dobrých kamarádů, dobrý pití...no prostě maximálně subjektivně dobrý. 

Kdyby ses na jeden den stala neomezeným vládcem české technoscény a mohla bys s okamžitou platností jednu věc zrušit, co by to bylo?

Zřeknu se funkce. Nerada vládnu.

Díky hraní si se dostala do světa. Jaká věc tě venku nejvíc překvapila?

Toho je moc. Vesměs se ale na cesty připravuju, takže mě toho zas tak moc nepřekvapí. Určitě to jsou ale nejvíce lidi, kteří jsou občas dost nevyzpytatelní a to nejen v zahraničí.

Jaký z letních festivalů se ti líbil nejvíc a proč?

Jednoznačně nejvíc jsem si užila festival Norberg Fest. ve Švédsku před pár týdny. Unikátní prostor a hudba. Potom se mi moc líbilo na Zámostí, Love Planet. A taky slovenská Pohoda, kde jsem si asi nejlépe zahrála - se slovenkou Maylou ve společném setu.

Začal nový školní rok, jaký jsi byla student?

V tom co mě zajímalo dobrý.


 
Pig Fest: Arcane, Agent - biografie a rozhovor Pig Fest: veselá soutěž o volné vstupy Sedmý Pig Fest koncem září v Plzni

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016