PARTYINFO

 

TOČNÍK FESTIVAL 2005

Datum konání:
27.08.2005 - sobota
Místo konání:
Točník - hrad
DJs:
Psytrance & Progressive: Stratos (Candyflip Rec., GR), Vasili (Irrational Impulse, GR), Cymoon (Inpsyde Media / Sonic Distortion), Rawe (Psytropic Rec. / Sonic Distortion), Rai (Tribal Vision Rec. / Roxy Booking), Slater (Tribal Vision Rec.) + live drums, Schwa (Tribal Vision Rec.), Psyrix (HedoniX), Ladic (Surface Tension), Sunset (Surface Tension), Flundr (Mystical Waves), Nem (Oxygen Rec.)
MiM (Psytrance.cz)

Electro by Digital Penetration:

CursorMiner live (UK)
Mr6 (UK)
MatKore vs iKore live (UK)
Igraczech (Kaktus rec.)
Touchwood (stonedgroove.com)
Wofe
Deus Ex Machina

Breakbeat & Drum´n´bass:

Philip TBC (Shadowbox)
Voita (Breakbeat.cz)
Ghonzales (Roxy booking)
Dysmartin (Radio 1)
Ja-ne (Punto Azul)
Stanzim (Radio 1)
Wodnya (Kalinga Sound Kru)
Romein (Kalinga Sound Kru)

Ethno & World Music:

Dj Gadjo aka Skalalai (One Love Banditos / Radio 1)
Live:
POTS / Prisoners of the Sun (Tribal Vision Rec., DE), U-Prag , Hifi
Info:
http://www.tocnikfestival.cz
schwa@psytrance.cz
 
 
Festival Točník na konci prázdnin
Poslední prázdninový víkend bude hrad Točník hostit zajímavý hudebně-divadelně-filmový festival. Akce se koná v prostorách hradu a je připraven pestrý program plný hudby, filmů, středověkých dekorací, avantgardních divadelních spolků a hlavně skvělé zábavy. O vaše pohodlí bude postaráno v podhradním kempu a možnost koupání je v nedalekém rybníku.
 

Poslední prázdninový víkend bude hrad Točník nedaleko Berouna hostit stejnojmenný hudebně-divadelně-filmový festival. Akce se koná přímo v majestátních prostorách středověkého hradu, kde jeho nespočet tajemných zákoutí, nádvoří, hradní kaple, konírna a v neposlední řadě překrásný výhled do okolí vytváří pro multikulturní festival tohoto formátu perfektní podmínky.

 Co se hudební složky týče, pozvání přijal legendární německý progressive psytrance live act POTS alias Prisoners Of The Sun, představující zde své nové album "Creating Social Success", a londýnské elektro projekty Mr. 6, Cursorminer a Matcore vs. Ikore. Z djs jsou to především řečtí Stratos a Vasili, Christer z Norska, dále Joel Einhorn, Touchwood, Philip TBC, Gadjo aka Skalalai, Ghonzales, Stanzim, Igraczech, Dysmartin a mnoho dalších. Mezi živými kapelami se můžete těšit na break-rockovou sestavu U-Prag či jazzový Hi-Fi. Hudební produkce bude rozdělena do dvou oddělených scén, psytrance + progressive a elektro + drum´n´bass / breakbeat.

 Běhěm dne se představí Sci-fi cirkus se svým akrobaticko-kaskadérským vystoupením, dále improvizační spolek D.I.S.Harmonie či loutkové divadlo Našim dětem. Po dobu festivalu se budou promítat filmy nejrůznějších žánrů, jehož jednotlivé bloky povedou Pavel Mrkus (mrkus.ixode.org), Ondra Ševčík (FAMU), Gondar (FAMU) a další. Nebude chybět ani projekce v režii Mimo TV, Visual Division, Phase, Waldecke, Jarina a Perplexe. O tématické dekorace se postará řecká deco crew "Pagan Creations", ostravští Cybofunk a "Výtvarný Kroužek Čtvereček" a "Alienjedna" z Prahy.

 Nabízí se možnost parkování a ubytování v kempu v blízkosti hradu a koupání v nedalekém rybníku. Hrad je dostatečně vzdálený od vesnice a tak se nemusíme obávat problémů s hlukem či případné invaze těžkooděných příslušníků policejních složek. Veškeré další informace, včetně kompletního line upu, informací o předprodeji vstupenek, popisu cesty, fotografií z místa činu atd. naleznete na webových stánkách  www.tocnikfestival.cz.

Těšíme se na Vás.

Festival Točník 2005 pořádá český label Tribal Vision Records.

Profily projektů:

POTS (Tribal Vision Rec., DE)
 
Thomas Wilhelmy a Achim Lüthje se seznámili na konci devadesátých let ve studiu v německém Kolíně. Vzájemné sympatie daly brzy za vznik společnému projektu POTS alias Prisoners of the Sun. Jejich hudba by se dala označit za temně laděný progressive psytrance, s výraznou basovou linkou a emotivním nábojem. Tento zvuk brzy zaujal label Sunset Records, kde mohli POTS v roce 2000 slavit vydání své první desky. Od té chvíle tak jejich hudební koncept, členy POTS samotnými nazývaný „scientific darkness“ , dosahuje úspěchů po celém světě. Živé vystoupení POTS bylo během jejich kariéry možné vidět a slyšet od Evropy přes Spojené státy až po Jižní Ameriku. Velké množství úspěšných počinů postupně vycházelo na známých značkách jako Flow Records, Spiral Trax, Iboga, Manta či Plastik Park. Jejich druhé album jménem "Creating Social Success"  vyjde v prosinci 2005 na českém labelu Tribal Vision Records.

Cursorminer (live!, UK)
 
CZa projektem Cursor Miner stojí Angličan Robert Tubb. Díky skladbám vydaných na známých labelech Lo Recordings, Unbearable či Si Begg's Noodles Series, a živým vystoupením na akcích jako Sprawl, Monastery Of Sound, Seed, Wang, Rota nebo the Visible Noise Festival of Sonic Art, ho jeho pověst doslova předchází. Představte si splácaninu 80´s synthy popu, Monthy Pythonu, psychedelie a elektra - a zdaleka se k výsledku ani nepřiblížíte. Hudba tohoto člověka je zkrátka jedno velké dobrodružství.

Rozhovor s projektem CursorMiner:

Jak jsi se dostal k djingu a tvorbě elektronické muziky?

Původně jsem hrál na kytaru v rockové kapele, ale brzy jsem dostal chuť na změnu stylu a tak jsem začal pracovat na vlastním materiálu. Když jsem přestěhoval do Londýna, začal jsem postupně pronikávat do klubové scény, takže můj zvuk se víc a víc posunoval do oblasti elektronické hudby. Zpočátku jsem měl jen drum machine, efekt a pedál na distorzi, ale brzy jsem zjistil, že i s touto výbavou se dají vytvořit mnohem šílenější zvuky než s kytarou! Nyní tvořím veškerou muziku na PC.

Z čeho se skládá tvůj live act?

Používám Ableton, protože je velmi jednoduchý na míchání. Svoje sety si dopředu nikdy nepřipravuju, je fajn mít možnost pustit jakýkoliv track mě zrovna napadne... Příležitostně používám mikrofon, který je zapojený do laptopu, kde svůj hlas moduluju skrz Reaktor. Momentálně jsem také začal používat kytaru zapojenou přes midi, ale toto zatím můj laptop naživo nezvládá...

Co si myslíš, že je nového na muzice kterou hraješ a produkuješ?

Zaleží na tom, o kterých skladbách se bavíme! V nejnovější tvorbě se snažím najít určitý průsečík mezi elektronikou, elektrem, 2stepem a punk/elektroclashem. Mám rád veškeré hudební styly a nechci se fixovat jen na jeden z nich. Spousta tvrdé taneční muziky má správně špinavý zvuk, ale na mě je příliš temná z té emotivní stránky - postrádá pro mě určitý faktor legrace a nadsázky; osobně mám rád jak drsný zvuk, tak našláplý groove, což je to, co se snažím sám zkoušet tvořit.

Co plánuješ na svou návštěvu ČR?

Doufejme, že pořádně rozjet party ;) Nikdy jsem v ČR nebyl, takže jsem opravdu pro cokoliv. Slyšel jsem, že pivo je levný a lidi na akci super, takže se opravdu těším.


 
Mr. 6 (Anticat rec., UK)
 
Po ukončení školy na začátku devadesátých let založil Mr 6 pirátské rádio Paradox FM. Cíl byl jednoduchý - kvalitní taneční hudba 24 hodin denně po celý víkend. Po tříletém fungování však bylo rádio nešťastnou shodou náhod zastaveno - dům, ve kterém bylo studio, koupila nějaká policistka. Mr 6 se tak přesouvá do Londýna a startuje svojí pravidelnou měsíční noc Aquarium, na kterou zve takové veličiny jako Leftfield, Afrika Bambaataa, Billy Nasty, Dave Tipper, Andrew Weatherall a další. Hudební záběr byl široký, a to bylo to, co mělo publikum rádo. Po pěti letech se stěhuje znova, tentokrát do Brightonu, a spolu s Ashley Marlowem začínají pravidelnou noc Sabbath. Ta se z příjemného sobotního večírku postupně stává masivní páteční událostí číslo 1, na kterou se stojí předlouhé fronty. Záměr byl opět zřejmý, nesvazovat se úzkými pouty a snažit se přinést co nejširší spektrum hudby. To jim přineslo věrnou diváckou obec, která byla otevřená všem směrům. Na této noci hrají po boku takových jmen jako Gescom (Autechre), Plaid (Warp), Jega, Luke Vibert, Carl Craig, Drexciya (Underground Resistance) či Two Lone Swordsmen. A všichni z jejich hostů se chtěli vrátit zpět. Jako vedlejší produkt vzniká label Anticat, na kterém spolupráci přislíbili třeba Autechre.


Line – up: http://www.tocnikfestival.cz/showme.php?page=news&lang=cz

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016