PARTYINFO

 

MOVEFEST - AIRCROSS

Datum konání:
16.09.2005 - pátek
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
techno stage: Toky (SK), Agent, Machine Funck, Reznyk, Dialect
breakbeat stage: Dys Martin + MC C-Lara, DJ Kaplick, DJ Saku
Live:
Kabaret Caligula - Hamlet (divadlo)
Info:
http://www.movefest.info
Popis:
dvě podia, dva bary, zahrádka
start 21:00 , vstup 80 CZK, slečny 40 CZK
 
 
Zářiový Aircross jako součást festivalu Move
Pilotní ročník kulturního festivalu MOVE si klade za cíl propojit dění v pražských klubech a zároveň prohloubit kontakty s evropskými hudebními subjekty. Součástí festivalu bude seminář hudebních profesionálů, jehož hlavním tématem bude snaha formulovat novou kulturní politiku města Prahy v souvislosti se vstupem ČR do EU. V rámci těchto debat chtějí pořadatelé poukázat na absurdnost situace v souvislosti s pražskými kluby, která se v některých případech dá považovat až za likvidační. Jde především o úřední nařízení ukončit hudební produkce ve 22 hodin ve většině hudebních klubů v Praze (Palác Akropolis, Roxy, Rock Café ad.).
 

AGENT (Fylo, DC Promotion, CZ) 

Patří mezi dobře známé a zároveň nejlepší české DJs - náleží k vrcholové pětce. V současnosti pracuje pro vlastní produkční společnost DC Pomotion, kterou vlastní společně s dalším předním českým techno djem Džejáram. Pořádá každým rokem několik tanečních akcí. Vlajkovou lodí je festival Svojšice, www.svojsice.cz, který dnes patří mezi tři nejvetší taneční festivaly u nás.

Od roku 1995, kdy se začal DJingu věnovat, už hrál téměř ve všech českých klubech, které mají co do činění s taneční hudbou. Pravidelně vystupuje v Holandsku a Belgii. Velmi často hraje i při speciálních příležitostech, především s dobře známými a uznávanými zahraničními DJs nebo Live acts.

V současnosti vystupuje jako dj set, Laptop dj set, Live act.
Současně se také věnuje komponování vlastní hudby. Založil a vlastní label "FYLO", kde kromě svých počinů vydal materiály od dje Matrixe aka Fishguard, společný techno projekt dje Koogiho a Davida Kopeckého pod názvem "Oikamid". Vydal také několik tracků na slovenském labelu "Antidandruff".

Dělal dramaturgii třetí části dobře známé techno kompilace TECHNO ENERGY 3 pro pražský label NEXT ERA. Mixoval také devátou TECHNO ENERGY 9 na letním festivalu Mácháč 2000. CD, které vyšlo v říjnu 2000, se stalo nejprodávanější kompilací této série! V roce 2003 namixoval další CD pro hudební magazín Xmag, které dostalo název "Technohruškamix".
http://www.roxy.cz

TOKY aka RUMENIGE (Numb. O+J, SK)

Toky a jeho alter ego Rumenige je energetickou bombou jak za gramofony, tak v oblasti tvorby. Jeho dynamický, svižný a razantní styl je nezaměnitelný. Djem se stal roku 1990 a techno hraje od roku 1996. Je několikanásobný DJ roku, jak doma na Slovensku, tak v České Republice. Je resident slavného U.clubu, producent, který vydává na značce Antidndruff, Nine, Fylo, Olga+ Jozef, Backstage a stále více také na zahraničních labelech jakoTsunami Christiana Wunsche nebo Tresor atd.

Toky namixoval jednu z nejlepších Techno Energy pro Next Eru, je téměř stálým hostem všech velkých i klubových parties nejen u nás, ale například i Francie, Dánska, Maďarska, ale i Rakouska, kde je velmi oblíbený.

Jeho technika double-beatů dokonale zahraná na třech gramofonech dokáže snad v každém pořádně rozpumpovat srdce. Pro některé DJs je Toky vzorem, snem, jak dosáhnout tak našláplého mixu. Spolupracuje s Dalem aka Loktibrada a jeho projektem Olga+Jozef.
http://www.standa.net

MACHINE FUNCK (AON, CZ)

Spojení lidí a strojů dává vzniknout fůzi elektronické muziky. Samplery, efektory, synthy, vocoder, mikrofon, gramofony a mixáky - to vše spojené v jeden fungující a pulzující celek, ze kterého se linou nadčasové zvuky starého i současného electra z celého světa, od pomalých baladických pohádek až po agresivně rozjeté roboty, samozřejmě přihazují i vlastní tvorbu, která mezi posluchači sklízí úspěchy.                                                                                                                                      

Dva povahové i hudební protipóly - Abu a Nailer - se i se svými přístroji spojily, aby daly vzniknout jiskřivě fungujícímu duetu, který baví změnami nálad, zvraty ve zvucích, budováním atmosféry, mcingem a hlavně zvukem, který u nikoho jiného v česku neuslyšíte - nezdeformovaným a pravověrným electrem - takovým, jaké za hranicemi prožívá obrovský boom, ale u nás stále ještě není slyšet a kombinují jej s breakbeatem, experimentální elektronikou nebo electroclashem.                                                

Dvojka Machine Funck také vystupuje v techno setech na 4 gramce a spoustu mašinek a baví lidi starými i novými deskami, nenadálými zvraty a příjemnou atmosférou. Vzájemná souhra je patrná zejména v přesném timingu, cuttingu při dvou i čtyřech hrajících deskách a při zajímavém vrstvení zvuku jednotlivých skladeb, podpořených scratchingem.                                                 http://www.machinefunck.wz.cz

DIALECT (RBCN, CZ)

Pod taktovkou Ghonzálese v DJské škole LIVC začal hrát a hnací mechanismus byl spuštěn.
Každý se ovšem chvilku hledá a ani u Michaela tomu nebylo jinak. První placky z oblasti tech-housu a melodického techna vyměnil za slovenské autory a čím dál častěji natáčel hlavu k Birminghamu. Dnes již v podstatě nehraje nic co by nemělo nádech B'hamu, nebo temného, industriálního, až experimentálního zvuku - v čele s producenty jako Surgeon, Grovskopa, Luka Baumann, Makaton, Paul Damage apod. Začátky své "kariéry" strávil především hraním v menších klubech v Praze i po ČR a hlavně v dj school LIVC.

Časem začal s kamarádem Reznykem pořádat vlastní akce, protože o neznámá jména v ČR kluby nestojí. A tak se přes malé privátní oslavy v obyč. hospodách dostali k pořádání větších akcí, kde mezi hosty byli např. projekty: Luka Baumann live(psnz rec, CRO), Elektrabel live(axis-usa, CZ), Supagrupa live(supagrupa rec, SK) a djs Monoide(SK), Daho & Ginger, Agent, Pavel Kreidl, Nika77, Sidecar, Monotype, Pietro, Touchwood, Igraczech, Ghonzáles.
http://www.rbcn.wz.cz

REZNYK (RBCN, CZ)

David Pultar aka Dj Reznyk se za gramofony pohybuje již pátym rokem. Má za sebou nespočet klubových techno/DnB parties -Discovering the depth, Rubicon. Je spolupořadatelem party Aircross kam si společně s Dialectem pozvali Djs jako Pavel Krejdl, Nika 77, Elektrabel, Daho & Ginger, Toky, Agent, Supagrupa a chorvatský Dj a producent Luka Baumann. V roce 2004 vystoupil na party MayBee v Brněnském nejvyhlášenějším klubu Fléda pořádanou agenturou MayBee productions. Šlo o největší klubovou party za účasti 63 vystupujících djs na 3 stage. O rok dříve s Dialectem založili projekt pod názvem Rubicon (RBCN) ve kterém se snaží lidem představit techno v té nejidustriálnější podobě. Další projekt, který má Rzk na svědomí se svým kamarádem Ondrou (Subgate - Dynamic Line) se jmenuje SubreZ Djs - jde o vystupováni v setu ze 4 gramofonů. Jsou to mnohem dynamičtější sety, zakládané na rychlém a přesném mixingu, ve kterém prolínají několik hudebnich směrů a proto pro ně není problém vytvořit skvělou atmosféru. SubreZ Djs vystoupí na posledním letnim festivalu Shotgun euro po boku Iniga Kennedyho.
http://www.rbcn.wz.cz  


Breakbeat stage:

DYS-MARTIN (Vivacity, CZ)

K aktivnímu hraní v klubech se dostal v roce 1995 ještě coby trochu anonymní DJ Martin. Se stylovou orientací na housemusic a garage spoluzakládá sdružení Dyslexia DJs jež se po zhruba dvou letech rozšiřuje na vydavatelství Dyslexia records. V té době i mění svou deejeyskou poznávací značku na pravý opak svého dosavadního jména - Dys Martin. Po rozpadu Dyslexia spolku přichází pod křídla agentury Eastbase booking. V roce 1999 začíná, společně s Djem Tvyksem moderovat rozhlasový pořad o francouzské taneční scéně French Connection a to na pražském Rádiu 1, plzeňském Českém rozhlasu a radiích v Brně, Zlínu a Pardubicích. Postupně přibývá na čas i pořad Dejavu na ostravském rádiu Kiss Morava a asi na měsíc i pořad Vinyl Expres na pražském Expres Rádiu. Prvním klubem kde se objevoval coby rezident byl v polovině devadesátých let olomoucký S-klub, dále přibyly French connection parties a na předešlé čtyři roky i party La Soireé v pražském klubu Paradogs. Kromě velké většiny českých klubů a některých festivalů, hrál i v klubech na Slovensku, nebo ve Francii. Pokusy o vlastní hudební tvorbu vyústily v roce 2001 v první track nazvaný "Ingrid doesn´t know where the north is". O rok později vychází skladba "The puff" na kompilaci Prague loves Paris u vydavatelství Intellygent recordings a v roce 2003 píše hudbu pro krátký film Veroniky Šafránkové "CU2". Co se hudebního stylu týče, přichází v roce 2002 zlom, když po sedmi letech přestává hrát housemusic a konvertuje k breakbeatu. V současnosti pracuje i na svém prvním signlíku v tomoto stylu.                                                                                                                                         http://www.vivacity.cz

Kaplick (Roxy, CZ)

Vlastním jménem Martin Kappel. Začal hrát v roce 1998 spíše downtempo a breakbeat. Po nešťastném odcizení všech desek nastává naprostá specializace na breakbeat ve všech jeho podobách. Přesto se v jeho setech dá nalézt i trocha rovného beatu. Jako DJ hrál na akcích s většinou zahraničních breakbeatových hvězd, které se dosud do Čech podívaly - výčet obsahuje jména jako Adam Freeland, Rennie Pilgrem, B.L.I.M., DJ Hyper, Lee Coombs, Koma + Bones, Aquasky vs Masterblaster, FC Kahuna.
http://www.roxy.cz

Saku (breakbeat.cz, CZ)

DJ Saku se ocitl poprvé za gramofony před více než pěti lety. Ale hudbě se věnoval i před tím, je to zhrzený klavírista a vyléčený kytarista. Zpočátku inklinoval k funkovějšímu zvuku labelů jako Freskanova, Skint atd. Postupně však propadal hlubším a hlubším bassům a před třemi roky byly jeho sety opravdu plné bubáků. V současné době dosáhl kompromisu a jeho mixy jdou od soundsystemových breaků až ke klasickým breakbeatovým vypalovačkám.
http://www.breakbeat.cz


Divadlo

Kabaret Caligula - Hamlet

Název souboru, odkazující k osobnosti známého římského výstředníka, vypovídá o zálibě jeho členů v absurditě a krutosti. Od roku 1996 do roku 2005 uvedl KC celkem 15 původních divadelních her (2 celovečerní a 13 krátkometrážních), v nichž bylo přímo na scéně zabito celkem 89 postav, a to čistě za účelem pobavení publika. S průměrem 6 mrtvol na hru se tak KC řadí mezi jedno z nejkrutějších činoherních divadel na světě.
http://www.kabaretcaligula.com

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016