PARTYINFO

 

ATLANTIS BEAT

Datum konání:
02.09.2005 - pátek
Místo konání:
Liberec - Liquid
DJs:
BlueCat (Noisy Pioneers), Mind (djmind.cz), Lookshot (Pigs Production)
Info:
lookshot@seznam.cz
Popis:
vstup 50 czk
 
 
Atlantis Beat: rozhovory s DJs
Nabízíme krátké rozhovory s DJi, kteří vystoupí začátkem září na klubovce Atlantis Beat v libereckém Liquidu.
 

 DJane BlueCat:

Ahoj. Můžeš se nám trochu představit?

Ahoj, jsem 23-letá holčina ze západních čech. Přátelé mi říkají Jája jinak jako Djka BlueCat.

Kam až sahají Tvé počátky jako DJky?

Začala jsem hrát v roce 2002 a to v tehdejším klubu Real Feel v Bělé nad Radbuzou a na regionálních západočeských klubovkách.

Ve kterém bookingu působíš teď? Vystřídala jsi za svou kariéru bookingů více?

Od začátku patřím do bookingu Noisy Pioneers crew.Je to seskupení několika dobrých Djs a taky skvělých kámošů,se kterými se výborně pracuje.Nemam teď v úmyslu přejít někam jinam,je mi s nimi dobře!

Co Ti dodává energii hrát?

Již jako malá holka jsem mněla hudbu denně na talíři.Mám jí v krvi.Ale největší chuť mi dávají právě přátelé z Noisy Pioneers.Taky nová deska dělá divy. Lidi pro který hraji, myslím že těch pozitiv je dost.

Jak bys stručně charakterizovala svůj styl? Hraješ i jiné styly?

Funky / groove techno s nádechem vokálu,řádnou basou a tvrdými beaty.

Máš nějaký svůj DJský vzor, nebo někoho, koho na poli taneční hudby uznáváš nejvíce?

Nejvíc fandím pořadatelům akcí.Mají to fakt těžký,není to jenom přijít s taškou zahrát a odejít.Mezi Djs je to například Marco Carola.

Pochlub se nám také se svými největšími úspěchy.

Zatím se pohybuji jen na klubové scéně.

Už máš za sebou nejednu party. Se kterými známými DJs sis ve své kariéře zahrála?

Několikrát s LADIDOU,LUCCA,NIKA 77,CHRIS SADLER,MERI LOVE.V nejbližší době PIETRO,HIFI PRINCES.

Na kterých line-upech větších akcí ses objevila?

Z těch větších akcí to byly Sunset 2003/04,OAMF 2004,Technozone 2005,Sunset 2005

Jaké jsou Tvé ambice či přání v tomto oboru?

Ambice nechám osudu,ráda si zahraji kdekoliv kde to žije.



DJ Mind

Ahoj. Můžeš se nám trochu představit?

Ahoj! Jasně.) Je mi 20 let, pocházím z Domažlic (to je městečko s 10 000 obyvateli na západě Čech asi 40 km od Plzně), student, rád sportuju(fotbal, in-line), spim a dobře jim.)) jo a ještě sem velkej fanda do filmů. Víc mě asi v tuhle chvíli nenapadne..

Kam až sahají Tvé počátky jako DJe?

Moje počátky sahají asi tak do roku 2001, kdy sem začal navštěvovat párty. Vždycky mě strašně bavilo se koukat na dje a na jejich techniku a vůbec celá tahle kultura mě doslova vcucla. Nejčastěji jsem chodil na techno akcičky, kterých bylo v západních Čechách asi nejvíce. O rok déle sem si koupil svoje první gramce no a od tý doby hraju a hraju.)

Ve kterém bookingu působíš teď? Vystřídal jsi za svou kariéru bookingů více?

Momentálně nezaujímám post vyloženě bookingu. Spíše je to takový nezávislý booking, který jsme založili s partičkou lidí před zhruba tak dvěma roky. Jedná se o sphere booking (www.sphere.webz.cz). Takže někdy vystupuji pod záštitou sphere a někdy nezávisle pod djmind.cz (web je zatím v konstrukci, ale do konce léta bych ho chtěl zprovoznit..) Více bookingů jsem nevystřídal.

Co Ti dodává energii hrát?

Energii? No tak určitě to, že je pro mě hudba na prvních místech žebříčku hodnot. Tudiž mě hraní opravdu baví, taky mě baví si kupovat nové desky, poslouchat je a hlavně taky tvořit novou hudbu.

Jak bys stručně charakterizoval svůj styl? Hraješ i jiné styly?

Hraju progressivní, klubovej, svižnej tech-house s prvky groove, tribal, funky no a hlavně taky techno s tech-housovýma prvkama, trochu Itálie a hlavně pořádná basa.
Mám pár breakbeatovejch desek ale nic horkýho:)

Máš nějaký svůj DJský vzor, nebo někoho, koho na poli taneční hudby uznáváš nejvíce?

Vzor? Ted mě asi nikdo nenapadá.. V Čechách hraje určitě spousta kvalitních djs. Mrzí mě fakt že je spousta djů, kteří se tomu věnují už spoustu let a hrají fakt bomba, ale prostě se neprosadí no a pak příde náká známá VIP osobnost, moc toho neudělá, hraje necelej rok nebo dva, a hned je v čele světoznámého bookingu:) Jinak na poli taneční hudby určitě uznávám Underworldy, Carla Coxe, Jeffa Milse, Chrise Cowieho u nás pak Trávu, Luccu a dj Wiche (to je fakt borec!)

Pochlub se nám také se svými největšími úspěchy.

Úspěch? No úspěch je pro mě to, že mě to stále více baví a naplňuje.. Nedávno sem si také nahrál konečně demo, tak za to sem taky rád.

Už máš za sebou nejednu party. Se kterými známými DJs sis ve své kariéře zahrál?

Tak hlavně se západočeskými Jack-R & Malda, Home, Sens atd. I když sem už zažil spoustu akcí, vyloženě s nějakou českou stálicí ještě ne..

Jaké jsou Tvé ambice či přání v tomto oboru?

Ambice? No tak hlavně aby mě to třeba za pět let pořád bavilo jako teď. To je určitě důležitý pro další vývoj. No ale myslim že snad s tim by problem bejt neměl:) Taky bych si třeba někdy rád zahrál na nějakém velkém letním českém festivalu, nebo v Chorvatsku nebo Španělsku. Tam to totiž ted opravdu žije touhle hudbou asi nejvíc a spousta djs a producentů se do těchto končin dokonce stěhuje.. No a taky mám rád hlavně teplíčko.))

DJ Lookshot

Ahoj. Můžeš se nám trochu představit?

Ahoj:) Jmenuju se Honza Pilík, je mi 21 let a v současnosti studuju na vejšce v Plzni. Jinak pocházím z Rakovníka, rád sportuju (Hokej, Atletika, In Line, Floorball) a taky trávim dost času u svýho PC:)

Kam až sahají Tvé počátky jako DJe?

No.. V roce 2000 jsem si začínal něco míchat na svým PC doma, ale to bylo spíš jenom takový disko:), o klubovou scénu jsem se zajímal čím dál tím víc, až v roce 2002 jsem konečně zašel na akci. Tuším to byla jedna z rakovnických party Beat Parade, v tehdejším klubu Max. Pak jsem zažil několik akcí v tom samém klubu a když do Rakovníka jednou přijela Ladida, tak jsem si řek, že chci bejt taky DJ:) Bohužel, k tomu jsem se dostal díky své ostýchavé povaze až o asi rok a půl později. A tak poprvé kdy jsem se dotknul gramofonu bylo až 4.7.2003 Když mě v klubu Suterén v Rakovníku nechával můj "učitel" DJ Orbis trénovat každý týden před akcemi. Začínal jsem s drum'n'bassem, a techno jsem začal hrát asi o 4 měsíce později. V současné době hraju oba styly.

Ve kterém bookingu působíš teď? Vystřídal jsi za svou kariéru bookingů více?

Od začátku roku 2005 jsem v Plzeňském bookingu Pigs Production, který se v západních Čechách proslavil zejména pořádáním velice úspěšné série zprvu klubové, nyní už halové akce PIG FEST (jeho 7. pokračování je na programu v pátek 30.9. v hale pod mostem Milénia v Plzni). Své začátky jsem prožil pod štítkem rakovnického Mimo Provoz Sound Systému, a po několika týdnech už pod mým jménem figurovala rezidentura v Suterénu. Po dalším asi půlroce jsem přešel pod free booking Sphere (sphere.webz.cz), kde jsem setrval do konce roku 2004. Nyní jsem, jak jsem již řekl v Pigs Production a další přestup zatím nechystám:)

Co Ti dodává energii hrát?

No, ta hudba mě nabíjí sama, a hlavně lidi který na mě paří. Když mam před sebou nějakejch 100 lidí, který moje hudba baví, pak zase zpětně baví mě a nabíjí mě energií.

Jak bys stručně charakterizoval svůj styl? Hraješ i jiné styly?

Rád hraju Funky/Groovy/Tribal techno s trochou neapolskýho zvuku, hlavně mam rád dunivej beat a pořádnou tlustou vydatnou basu, nemam rád moc progressive a electro prvků. Občas můžu zahrát i pár tvrdších desek, abych oživil set, nebo naopak něco více housovějšího. Kromě Techna hraju taky Drum'n'bass, na kterém jsem vlastně začínal, ten mam rád veselej, melodickej, ale nějakej tvrdší junglík si taky dám. Ale musí bejt taky veselej:)

Máš nějaký svůj DJský vzor, nebo někoho, koho na poli taneční hudby uznáváš nejvíce?

Snažim se něco naučit od každýho s kym hraju, a tak možná někomu i lezu na nervy, jak furt když nehraju vočumuju za mixem:) Takže sorry:)) A k tomu vzoru.. Nechci hrát jako někdo, nebo někoho imitovat, ale svou hudbou mě inspiruje Valentino Kanzyani, Umek, LaDiDa, Lucca, Marco Carola, Gaetano Parisio, Danilo Vigorito, nebo co se d'n'b týče, by to byli Pendulum, Koogi nebo IM Cyber.

Pochlub se nám také se svými největšími úspěchy.

Každý hraní je svým způsobem úspěch, ale nejlepší akce pro mě byly Pig Festy 2 a 5, Techanalitic Birthday a Technozone. A moc mě potěšilo, když na mojí birthday party přišlo 150 lidí, to byl dost nečekanej úspěch:)

Už máš za sebou nejednu party. Se kterými známými DJs sis ve své kariéře zahrál?

No, Když budu počítat ty, se kterými jsem hrál na 1 stagei, tak to by byli Nika77, Dave Fish, IMEI, Mery Love, Dita, Tráva, Babe LN, IM Cyber, Koogi, Ja-Ne, Igraczech, ale neměl bych zapomenout na západočeský hvězdy, což jsou kluci, kteří hrajou fakt hodně dobře, jenom nemají tolik šancí se prosadit. To jsou hlavně JackR a Malda, kteří pro západočeskou scénu dělaj fakt hodně moc práce, a pak taky The Opponnents Bros. což je DJ Neill a DJ Fluidum, a další super DJs ze západních Čech: Home, Drex, Molczik a Kontakt With Evil nebo Cannon Foundry.

Na kterých line-upech větších akcí ses objevil?

Jak jsem řikal, Pig Fest 2 a 5, Technozone a Techanalitic Birthday, a taky Open air maydan La.bujo.

Jaké jsou Tvé ambice či přání v tomto oboru?

Chtěl bych u mixů vydržet až do pozdního stáří:) Ale vážně, hlavně aby mě to pořád bavilo, ale taky bych se chtěl vypracovat a někam to dotáhnout, prosadit se. Taky bych si někdy chtěl zahrát s LaDiDou, a navštívit nějaký letní festival i jako DJ, nejen jako divák:)

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016