PARTYINFO

 

COMPACT BASS

Datum konání:
14.10.2005 - pátek
Místo konání:
Olomouc - A.M.C.
DJs:
Marko Nastic (Cro), Pavel Krejdl (Techno.cz), Kaisersoze(G-production), Rawent (Depo9), Proovan (Depo9), Michael Scuberman ( Mosp.info ), Xtr vs. Wizard (Oh la la agency)
Info:
martraw@seznam.cz
Popis:
vstup 169 czk
Line-up:
20:00 - Michael Scuberman
21:30 - Proovan
23:00 - Rawent
00:30 - MARCO NASTIC
02:30 - Pavel Krejdl
04:00 - Xtr vs. Wizard
05:30 - Kaisersoze
 
 
Compact Bass: Marko Nastic - biografie
Na nadcházející Compact Bass se chystá Marko Nastic, jehož biografii vám právě přinášíme.
 

Marko Nastic - biografie

Představitel nové vlny srbských DJů Marko Nastic. V dubnu 1996 vznikl v rozbombardovaném Bělehradě DJ sdružení Teenage Techno Punks. Přes den byl Bělehrad špinavým, zničeným postkomunistickým velkoměstem, ale v noci se hlavní město Jugoslávie měnilo na běsnící rave centrum. Dva patnáctiletí kluci Marko Nastic a Dejan Milisevic hráli společné sety v bělehradských underground klubech.

Zpočátku byli hodně ovlivněni skupinou lidí kolem Gordana Paunovice a jeho rozhlasové show na radiu B92, ale v průběhu velmi krátké doby hudebně vyspěli a našli si vlastní styl. V roce 1998 zvítězili v kategorii DJ roku v jugoslávských Awards. Od té doby hráli s velkými jmény jako například Daz Saund, Eric Powell, DJ Misjah nebo John Acquaviva. Byli první v Jugoslávii, kdo vyzkoušel a úspěšně odehrál sety ze tří a čtyř gramofonů.
 
Časem se Teenage Techno Punks stali nejžádanějším techno duem v celé Jugoslávii, Bosně, Makedonii. Hráli v Německu, v Maďarsku na největší tamní akci Hyprespace. Léta 99 až 2000 jim přinesla neskutečné množství 500 bookingů. Spousta mezinárodních booking agentur je oslovila a chtěla s nimi navázat spolupráci, ale neutěšená situace v Jugoslávii zatím zastavila jejich plány a vývoj v zahraničí.

Vliv T.T.P. na domácí scénu je až neuvěřitelný. Dejan a Marko mají mnoho kontaktů na zahraniční DJ a spoustu jich pravidelně vozí do bělehradského klubu Industry. Vzdělávají clubbery prostřednictvím techno-zinu BlowJob. Po vzniku T.T.P. zaznamenali v Jugosávii rapidní nárůst počtu příznivců techna, kterým kluci připravují to nejlepší co můžou.

Marko pracuje v současné době převážně na sólo projektech, vydává u světoznámé Recycled Loops Urose Umeka, remixuje pro významné producenty, podílí na diskografiích mnoha důležitých značek. V uplynulých letech jste jej měli možnost slyšet na akcích typu Orion Hall, Creamfields a podobných.

 
Marco Nastic zahraje v říjnu v Olomouci

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016