PARTYINFO

 

ETA EXPERIENCE

Datum konání:
17.09.2005 - sobota
Místo konání:
Liberec - Liquid
DJs:
Opac djs, Goldstar, Mark, Zig Zag, Logick, Torres
Live:
Jenisej
Popis:
vstup 50/70 czk
Line-up:
breaks stage:
21-23 Goldstar
23-01 Jenisej live
01-? Opac djs

house+techno stage:
21-23 Mark
23-01 Zig Zag
01-03 Torres
03-05 Logick
 
 
Eta Experience: rozhovor se členem kapely Jenisej
Od ETA Experience crew dorazil rozhovor s Martinem Špínou z kapely Jenisej, která vystoupí právě na akci Eta Experience, už tuto sobotu.
 

Rozhovor s Martinem Špínou z kapely Jenisej

Jak dlouho již kapela Jenisej existuje?

Dá se ríct, že od ledna 2004, kdy jsme se sestavili príležitostné teleso pro jednu vernisáž v cekárne turnovského nádraží. Ovšem název byl vybrán dodatecne nekdy v breznu a navíc se za ty dva mesíce zásadne promenil formát kapely, protože tehdy jsme hráli velice decentne a bez bicích. Báru Gregorovou jsme pribrali behem léta. Mimochodem kapela je (s trochou nadsázky) už od svého vzniku v agónii a tvárí v tvár rozpadu - ale možná práve vedomí toho nás pohání.

Kde berete inspiraci pro svou hudbu?
Leckde: v sedmdesátkách, v bigbítu, v art-rocku, u SBB. V polozapomenutých ceskoslovenských a polských kapelách té doby. Na nádraží, v nádražce, ve vlaku. Na Balkáne, v Polsku, v Rusku, ve folklóru.V moderní literature, poezii, ve vážné hudbe, v baroku. U jazzových mistru: u Scofielda, Hancocka, Weckla.

Na co se mužou návštevníci Liquidu tešit?
Všude ríkáme, že na jeden z posledních koncertu Jeniseje, alespon ve stávající sestave. Což je mimochodem pravda, protože Bára jede na rok ucit do Kyrgizstánu. Ale urcite se mohou tešit na dávku živelné improvizace, kterou si bereme z jazzu (a z nedostatku casu na zkoušení), na dávku starého bigbeatového feelingu, na artrockovou strojenost i folklórní spontaneitu.

 
ETA Experience s Opac DJs Eta Experience 17. září v Liquidu

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016