PARTYINFO

 

BIG BANG!

Datum konání:
03.09.2005 - sobota
Místo konání:
open air
DJs:
main psychedelic stage - Kvieg (Hallabanaha/PL), Bongo (Hallabanaha/PL), Mabeat (Hallabanaha/PL), PsyriX (Hedonix), Prenatal (Hedonix), Filipsz (Hedonix), Searcher (Hedonix), MP (Hedonix), Martyzan (Hedonix), Nem (OxygenREC), Cymoon (Sonic Disortion), InfiX (C17), Jahodový Komponent (USE), Tranceformer
2nd Deep-House Stage by M&agors Soundsystem
Chill-Out Area - DeSpool (Aspect of Valor/PL), Kif (Pan:Dan), Vitamin (Pan:Dan), Peky (C17), Kotsur (C17), Rachetik
Live:
Analog Pussy (AP-Rec/GER), Barracuda (Dark Life Rec/PL),Mutant Star
Info:
http://www.hedonix.cz
mp@hedonix.cz
Popis:
6th HedoniX Universary
zalesněný kemp Roviště (poblíž Slapské přehrady)
decos: HedoniX, výtvarný kroužek čtvereček, Hallabanaha
visuals: Mimo-TV, Surfdeluxe lab, Phase
vstup 150 CZK s flyerem / 250 CZK bez flyeru (vstupné zahrnuje camping na celý víkend)
 
 
Big Bang!: rozhovor s Analog Pussy
Formace Analog Pussy o víkendu poprvé vystoupí před českým publikem. Stane se tak na víkendovém goa a psytrance festivalu Big Bang! v zalesněném kempu Roviště, poblíž přehrady Slapy. Nabízíme vám rozhovor, který s touto dvojicí připravil PsyriX.
 

Analog Pussy se blíží poprvé do ČR… A abychom nebyli zaskočeni, nýbrž naopak dobře připraveni, pokecal s nimi PsyriX, vlastně za nás za všechny…

Čaues, jmenujete se Analog Pussy, proč zrovna takhle? Má to nějaký specifický význam?

Jiga: Milujeme analogový syntetizátory, mají silný, syrový a energický zvuk. To by bylo k té analogové části. No a pussy?. Snažili jsme se najít jméno s ženským motivem. Potom přišel Jinno s názvem „pussy“…

Jinno: Nechtěli jsme nějaké sofistikované jméno. Chtěl jsem to říct rovnou na ostro, bum, ber nebo nech ležet.

Jiga: Řekla jsem mu: zbláznil ses? Pussy??

Jinno: ..no a pak jsme se oba začali smát a věděli jsme, že je to ono.

A co vaše začátky? Odkud čerpáte inspiraci?

Jiga: Všechno to začalo před sedmi lety v Israeli. Zavolala jsem Jinnovi a zeptala se: ... máš na mě pár minut? ...

Jinno: …a z 5 minut je to nakonec 7 let.

Jiga: Každý z nás měl nějaké studiové vybavení, ale chyběly nám peníze na nákup dalšího. Věděli jsme, že spojení naši techniky dohromady bude dobré řešení.

Jinno: Oba pocházíme z jiného žánru, Jiga je bývalá punkrockerka a já zase odchovanec techno-trance scény. Ty rozdíly jsou výhodou i nevýhodou zároveň. Museli jsme si projít dlouhým procesem vychytávání své spolupráce a hledáním společného bodu.

Co vaše vlastní tvorba?

Jiga: Narodila jsem se v Jeruzalémě, v Izraeli... Poslouchala jsem metal a rock a když mi bylo 15, hrála jsem na basovku v mnoha punkových kapelách. Většina našich skladeb byla o smrti a o odpoutání se od tohoto světa. V 19-ti už jsem začala mít té temné stránky dost a také jsem poprvé uslyšela trance. Byl plný života, vědom si duše a těla a zároveň hodně energie a dynamiky, to bylo přesně ono, co jsem jako muzikantka hledala.

Jinno: Ja se narodil v Montevideu, v Urugayi, a když jako dítě jsem poslouchal spoustu klasické hudby a Tanga. Po 4. narozeninách se naše rodina odstěhovala do Izraele. Jako teenager jsem měl od kámoše syntezátor a pak další … a brzy začal experimentovat s jejich propojováním a tvorbou rytmiky na automatickým bubeníkovi. Tenkrát trance neexistoval, nevěděl jsem přesně, co dělám. Časem se tomu začalo říkat Goa-Trance.

Trance’n Roll, je to zajímavý styl, má to něco společného s rock’n rollem nebo je to jenom náhoda?

Jinno: „Trance’n Roll “ je přesně to jak to zní v názvu. Fullon psytrance a Rockenroll je kombinace, kterou nikdo v psytranceu nepoužíval. Musíte se hodně oevřít, abyste tohle album pochopili. Není to klasicky formulovaný trance. Byl to spojovací bod mezi mnou a Jigou. Rock a trance dohromady. Oba si do toho můžeme promítnout svoje pocity a přinášet nové nápady na místa kam jsme nikdy nevkročili. Napřiklad, normálně hraje Jiga na cello, ale v jednom tracku jsem si ho vzal a hrála na něj sám, aniž bych doopravdy věděl, co dělám. Zavřela jsem oči, poslouchal track ve sluchátkách, a pohyboval smyčcem jak jsem to cítil.

Jiga: co bylo pro mě osobně na tomto albu zvláštní, je způsob, jakým jsme na něm pracovali. Hlavní pozornost poutala živá složka. Nechtěli jsme používat umělý samply. Náhrali jsme živé nástroje v našem studiu, konkrétně elektrickou a akustickou kytaru, basovku, příčnou flétnu, cello a vokály. Nebylo to lehký, čelili jsme spoustě technických problémů a museli se naučit spousty věcí, například jak nahrávat basovou linku z basové kytary a přitom vychytat aby zněla „trancově“ a plně atd., zažili jsme při tom spoustu legrace.

Jaké nástroje používáte při liveactu?

Jiga: Když si vezeme svoje vybavení, tak používáme syntetizátory jako Virus, Korg MS10, Moog, Microkorg, Yamaha CS1. Dále pak 2 notebooky, profesionální zvukovky, bezdrátové mikrofony, basovou kytaru, mixák atd. Obcas přivezeme i cello nebo midi drum pady.

Jinno: Nepoužíváme vždy svoje nástroje, záleží v jaké zemi hrajeme. V Evropě není problém vzít si všechno s sebou, ale když hrajeme někde dál, tak musí organizátoři sehnat většinu vybavení. Občas to není lehké. Třeba v Chile nebo v Indii nebyli schopni zajistit analogové syntezátory, tak jsme nakonec vzali vše, co nám dali, zapojili jsme synťáky do Cubase a našoupali na to spousty efektů, dokud to neznělo dobře.

Plánujete nějaké nové věci, pokud ano, kdy?

Jiga: Plánujeme prolomit více pravidel v psy žánru.

Jinno: Chceme rozvíjet náš label „AP Records“ a pracovat na dalším albu. Zatím jsme v půlce a vypadá to, že to bude něco co jste předtím nikdy neslyšeli.

Jaký je váš nejpříjemnější festivalový zážitek a proč?

Jinno: Nejlepší party byla v Buenos Aires v Argentině. Hráli jsme na pláži pro 5000 lidí.Byla to první pořádná psyparty a lidé nevěděli co mají očekávat a proč to bylo tak výborné. Ze vzduchu byla cítit naivita a nevinnost. Pozoroval jsem lidi, jak objevují psychedelic trance a poprvé jsem ho znovuobjevil skrz ně.

Jiga: Argentina byla opravdu skvělá, ale ne nejlepší. Myslím že se Jinnovi tolik líbila, protože se narodil v jižní Americe. Pro mě jsou nejlepší party v Německu. Mám ráda malé a temné undergroundové akce, které jsou většinou intimní a djové se nemusí obávat uspokojování mas, pak můžou hrát jen kvalitní hudbu.

Co nesnášíte na party nejvíc?

Jinno: V podstatě mi nevadí nic. Občas mě štvou malý věci, jako nekvalitní zvuk nebo když nám promotér zapomene přinést vodu na podium. Ale obecně, pokud je party v pohodě a cítím pozitivní vibrace a všechno kolem je krásné a plyne mi čas, cítím se skvěle, ať se stane cokoliv.

Jiga: Souhlasím, těším se až uvidíme českou scénu. Bude to naše poprvé v České Republice a nemůžu se už dočkat nových a čerstvých zážitků.

Na co se máme těšit?

Jiga: Na spoustu energie a lásky. Budeme hrát některé nové tracky a samozřejmě konečně uvidíte naši space-basu. :-)

No to my se taky těšíme! Uvidíme se na party, a díky za pokec!

 
Big Bang!: Hedonix slaví 6. výročí

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016