PARTYINFO

 

SWITCH!

Datum konání:
14.10.2005 - pátek
Místo konání:
Brno - Mersey
DJs:
Omar, T.o.m., Priest, Carlos, Saddam + Mc Priest
Line-up:
20.00 T.o.m.
00.15 Omar
02.00 Saddam
03.30 Priest
05.00 end
 
 
Switch: už tento pátek v Mersey
14.10. se v brněnském klubu Mersey bude konat v pořadí již 3. party s názvem Switch – akce věnující se stylům Rnb a hip hopu. Večer je součástí oslav 12. narozenin klubu.
 

Představme si v krátkosti některé interprety:

Henry D

Bigg Dawg Henry D se narodil v hlavním městě Zambie, v Lusace. Rapovat začal hlavně proto, aby upozornil hlavně na problémy v Africe. Hlavní témata jsou rasismus, nerovnost a nespravedlnost. Teprve nedávno do svých textů zařadil i problémy osobnějšího rázu, jako je láska nebo rodina.

Henry D v současné době spolupracuje s několika kapelami.

Každá z nich představuje trochu jiný žánr a všechny je spojuje právě Henry D. Po několika projektech v minulosti se teď koncentruje na tři základní: Takin’ Off, Space Junkie a United Flavour.
www.biggdawg.cz


Omar

DJ Omar objevil svoji lásku k hudbě v raném věku a po několika letech sbírání hudby se logicky stal DJem. Ačkoliv byl vždycky tíhnul k hip-hopu,  nebál se i experimentovat s jinými styly jako jungle, house a 2 Step. Poprvé  naživo začal hrát v Londýně, a to hlavně v londýnském pirátském radiu Freak  FM. Na konci roku 1999 se odstěhoval do Prahy a vrátil se k hip-hopu a RnB.
Poté, co si získal dobré jméno díky hraní ve vyhlášených pražských klubech
jako Roxy, Radost FX, Mecca, Karlovy Lázně a na Hip-hop Kempu pro 10000 lidí, dostal šanci předvést se i před publikem v Polsku, Rakousku a Itálii.

Díky dobré reputaci získal pro svou hudbu dvě hodiny týdně na radiu Deejay,  kde hraje hip-hop a RnB v show Backspin společně s DJem  Abdullah 52. Mezi jejich hosty patří DJs světových jmen jako De La Soul (US), Soul 2 Soul (UK), Doom Man (UK), DJ Slim Jim (Ireland), Viennese Voodoo (AT) a z českých a slovenských jsou to: Kontrafakt, DJ Wich, DJ Trafik a mnoho dalších. Jejich show se vysílá každé úterý od 10 večer do půlnoci na 99,7 FM nebo on-line www.radiodeejay.cz. Backspin má od září 2005 rezidentní večer v klubu STONX (Václavské nám. 36, Praha 1) a plánuje také pravidelnou noc v Brně v Rocky Baru.
Omar je členem skupiny D.Real.C., se kterou pravidelně koncertuje po celé republice i v zahraničí a založil label Tone Armed Records.


Priest

Pochází z Gainesville na Floridě. Začal cestovat s rodinou již jako tříletý. Na jednom místě nezůstával déle než 4 roky, snadno navazoval přátelství a vždycky byl výborný bavič. Od svých 8 do 17 let se věnoval zpěvu; působil v různých kostelních sborech; v 17 letech začal zpívat ve 2 Rnb kapelách. V roce 1997 se v klubu Simon´s seznámil s DJem Icey a díky němu začíná pronikat na hudební scénu.  Později se přestěhoval do Savannah v Georgii, kde začal sám organizovat vlastní parties.

Parties v Savannah se staly legendárními, stejně jako Priest (v té době si ještě říkal Lamont). Stal se rezidentem 2 významných klubů a tyto rezidentury trvaly 5 let. Poté mu byla nabídnuta práce v Los Angeles, kterou s radostí  přijal. Cestu do L.A. pojal jako turné po městech ležících na trase a právě tady mu kamarádi začali říkat Priest. V L.A. vystupoval v renomovaných klubech, jako Garage, Blue, Sky Sushi, 360, ale i na tanečních akcích v poušti. Své působení v L.A. zakončil hraním pro jeho do té doby největší publikum – 2000 lidí v klubu Hollywood Athletic.

Potom se rozhodl poznat Evropu. Ta se ukázala být větším oříškem, než si myslel, nicméně se nevzdal. Po 2 roky působil jako DJ a MC na různých akcích, ale českému publiku stále nedokázal kulturně porozumět. Dal si tedy od Evropy na 8 měsíců pauzu ve Státech, pak se ale vrátil a začal opět pracovat, i když to nebylo jednoduché. Realizovat své plány mu pomohl až tým Mersey, kde má v současnosti rezidenturu na akcích Groovin´ (jako MC). Ke svým úspěchům řadí také vystoupení na festivalu Hradhouse.

Nově také v Mersey rozjíždí vlastní akci Switch, která má přinést pravého ducha hip hopu a RnB nejen do ČR, ale hlavně do Brna, kde se Priest rozhodl zakotvit.

Samozřejmě nebudou chybět energičtí  SADDAM a T.O.M. Určitě je na co se těšit!!!

Lístky v obvyklých brněnských předprodejích Indies, DPL, Fatal a Wolf.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016