PARTYINFO

 

GROOVIN´!

Datum konání:
15.10.2005 - sobota
Místo konání:
Brno - Mersey
DJs:
Loutka (Praha), Diana D´Rouz (PL), Louis +
Guga, Pappi, Leo Lycra + Mc Priest
 
 
klub Mersey slaví 12 let
Klub Mersey patří k nejstarším brněnským klubům a vznikl v zajímavé porevoluční době, v roce 93, v době zániku tehdy jediného opravdového brněnského klubu Harlem.
 

Velmi rychle se stal nejznámějším jihomoravským klubem a konalo se zde až 18 koncertů měsíčně. U nás tehdy probíhal boom indie kapel a ty pravidelně projížděly republiku na ose Knak (Teplice), Bunkr (Praha), Mersey, Mír (Uherské Hradiště) a Cihelna (Ostrava).
Od roku 1995 s příchodem dramaturga Luboše Pavloviče klub nabral nový směr a začal se orientovat více na taneční hudbu, konaly se tu první acid jazz parties a house parties s DJs Tvyksem, Loutkou, Bidlem, Pavlem Krejdlem a klub vychoval známou bratrskou dvojici Javas + Koala. Taneční scéna v Mersey byla protipólem tehdejších raveů ve Fan Favoritu a v Boby.
V roce 1997, v době největší slávy, přišla omezení ze strany brněnských úřadů. Z důvodu hluku byly zakázány živé koncerty a hlasité produkce a v roce 1998 se klub začal orientovat spíše na studentské akce a uložil se tak k jakémusi polospánku na dlouhých 7 let. Mezitím vznikla (a zanikla) celá řada nových míst jako Mescalito, Perpetuum, Fléda, Coffee House, 7.nebe a podobně.

Píše se podzim 2005 a staronové vedení klubu investuje do protihlukových a interiérových změn. Začíná nová sezóna s novou dramaturgií. Studentské akce v týdnu budou částečně zachovány, stejně tak oblíbená čtvrteční oldies party s DJem Pavlem Řehořem a páteční diskotéka s DJem T.o.m.em.
Nová dramaturgie se však bude snažit přinášet více ambiciozních projektů, které budou zajímavé nejen pro studenty z okolních kolejí, ale i pro Brňáky z celého města. Vlajkovou lodí akcí se stane sobotní Groovin, který již na podzim přiveze DJe Loutku, Tvykse, Chrise Scotta z anglických  Lexicon Avenue, Chrise Sadlera, Liquida A a další stars.
Nová párty Switch bude alternovat s Groovinem a bude se orientovat na Rnb a spřízněné styly. V týdnu se vrátí do klubu alternativní hudba na úterních večírcích rádia Student, pondělky budou určeny chill outové latino poslechovce DJe Greena s příznačným názvem Eňo Ňůňo a doprovodným projekcím španělských filmů.

Uvidíme, jakou pozici na brněnské scéně klub Mersey získá. Příští víkend zde probíhají oslavy 12. výročí a v pátek 14.10. vystoupí rnb DJ Omar, v sobotu 15.10. na Groovinu Loutka a Diana D Rouz z Polska.
Check this out !!
Více www.mersey.cz.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016