PARTYINFO

 

RESIDENT TRANCE NIGHT OF LAYDEE JANE

Datum konání:
17.09.2005 - sobota
Místo konání:
Praha - Duplex
DJs:
Laydee Jane (Ch), Madman, Arcitic Guest (Nl)
Info:
http://www.duplex.cz
Line-up:
22:00 – 01:00 Madman
01:00 – 03:00 LayDee Jane
03:00 – 05:00 DJ Arctic Quest
 
 
DJ Arctic Quest - biografie
Na rezidentní noc LayDee Jane v klubu Duplex tentokráte přijal pozvání holandský DJ Arctic Quest.
 

DJ Arctic Quest - biografie
www.arctic-quest.com

(dodal LayDee Jane management)

Arctic Quest se narodil v roce 1976 a poté vyrůstal v Holandském měste Amersfoort. V 9 letech začal hrát na klavír a jeho nadání pro hudbu bylo jasné už od malička. Později hrál převážně jazz a rhythm&blues, čímž si vytvořil pevný základ pro svou světlou budoucnost.

Seznámením s osobními počítači na začátku 90. let v něm probudilo zájem o elektroniku a tak své piano vyměnil za software typu Scream Tracker a Impulse Tracker. Vstupem na undergroundovou scénu, kde lidé používali ke tvořeni muziky stejný software stoupl o jeho tvorbu zájem a také vzrostla jeho touha hrát a skládat muziku.

V roce 1999 s Arctic přestěhoval do Amsterdamu, kde dodnes žije a studuje ekonomiku. Vydal svůj první počin "Feels like Running", který dosáhl na příčky tanečních hitparád po celé Evropě, stal se "Dance Smash" na svého času největším Holandském rádiu Radio 538 a dostal se také do Dutch Top 100.
Jeho přítomnost na Innercity, kde vystupoval spolu s Ferry Corstenem a Tiestem ještě zvýšila jeho touhu sdílet nadšení pro rytmus s lidmi celého světa. Arctic Quest se proto rozhodl obrátit svůj život naruby a zaměřit se pouze na jedinou vášeň jeho života: hudbu.

Začal pracovat a vydávat hudbu u DanceGrooves.com, světově nejlepšího on-line prodejce desek. Při hledání a pomalém vyvíjení toho pravého a kvalitního soundu je od té doby na nikdy nekončící cestě. To samé pátrání po dokonalosti vytvořilo živnou půdu pro jeho produkční nadšení a naprosto nespoutanou energii, kterou dává do svých live-setů.

Dnes má za sebou vydání několika skladeb, hraje po celém světě a jeho výprava po hledaní nových milníků neutuchá ani na vteřinu. Arctic Quest nyní provozuje nahrávací label Mystica a doslova vře novými nápady, koncepty a projekty. Mezi jeho nejúspěšnější projekty patří singl "Offbeat", který vyšel u Armada Records (label patřící A.v. Buurenovi) nebo "Raygun", který se na delší dobu usadil v kufru dje Tiësta. Jeho produkci si oblíbili a další djs jako Cor Fijneman, Dazzle, Montana, Plastic Angel, Armin van Buuren, Solar Stone, Precision, Agnelli & Nelson, Tim Stark a v neposlední řadě i LayDee Jane, která si tohoto holandského šikulu pozvala na svou residentní noc 17.září 2005 do pražského Duplexu a poprvé ho tak představí českému publiku.

 
Arctic Quest a LayDee Jane v Duplexu

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016