PARTYINFO

 

KAMIKAZE DIMENSION

Datum konání:
14.10.2005 - pátek
Místo konání:
Pardubice - L-klub
DJs:
James Ruskin (UK), Boss, Daho+Ginger, Hyde, Spyro, Džejár, Lordspace, Martin Haberland, Pat Heart (Fr), E-lite, Honza Vavřín, Lucky Bob, Maria.N, Klubo
Live:
Supagrupa (SK)
Info:
http://www.dcpromo.cz
Popis:
start 20:00
Line-up:
Techno.cz stage:
2O.00 Lord Space
21.00 Daho a Ginger
22.30 Hyde
23.30 Boss
01.00 Džejár
02.00 James Ruskin
03.30 Supagrupa Live
04.30 Spyro
06.00 Konec

Frisco Refresh stage:
2O.00 Klubo
21.30 Maria.N
23.00 Honza Vavřín
24.00 Lucky Bob
02.00 Elite
03.30 Martin Haberland
05.00 Pat Heart
06.00 Konec
 
 
Kamikaze Dimension: poslední info + line up
Kamikaze Dimension: James Ruskin - rozhovor
V pátek odstartuje další díl party Kamikaze Dimension, tentokrát v pardubickém L-klubu a s Jamesem Ruskinem jako hlavním hostem. Dále vás čeká živé vystoupení slovenského projektu Supagrupa, houseové pódium s Pat Heartem a dokonce i mobilní vinylshop Nula2. Nabízíme vám aktuální rozhovor s headlinerem večera - Jamesem Ruskinem.
 

James Ruskin - rozhovor

Ahoj Jamesi, léto je pomalu za námi, jak na to letošní budeš vzpomínat. Jak jak si ho prožil, kde všude jsi hrál apod...?

Hrál jsem tento rok v mnoha klubech, ale mé vzpomínky patří 10. narozeninám Atomic Jamu a clubu Sub Club v Glasgow.

Moc o tvém soukromém životě nevíme. Prozraď něco na sebe - máš děti, jsi ženatý, jak trávíš volný čas a co tvé hoby automobilového závodníka - řekni nám o tom více.

Bez odpovědi...

Jak dlouho se na taneční scéně pohybuješ, kolik desek jsi vydal, na jakých labelech a pro koho jsi dělal remix? Vydáváš vždy pod svým jménem? Toto je pro nově příchozí party people...

Po 10-ti letém kupování desek a chození po klubech jsem začal dělat djing a to v ranných 90. letech. Poté jsem začal shromažďovat vybavení do studia a nahrávat s Richardem Polsonem. Roku 1995 jsme založili Blue Print records pro filtraci našich tracků ven. A zde jsem také vydal většinu své tvorby. Také jsem vydal dvě alba pro Tresor v Berlíně.

Dle mého se v posledních dvou letech mnoho techno producentů přesměrovalo na tzv. progressive a techelektro. Říkají, že je potřeba změny a že techno je mrtvé. Ja osobně dělám techno akce už 7 let a rozhodně si to nemyslím. Co ty na to. Máš svůj charakteristický sound, děláš ty samé věci.

Vše se musí vyvíjet. Techno prošlo těžkou periodou, kde zvuk nebyl progresivní a hudba hraná v klubech se stala jednosměrnou. Dosáhlo to extrémů, nikdo nevěděl, kam se tato scéna vlastně dostává. Nyní se situace mění do hudebních experimentů, které jsou opět důležité. Lidé  mají více otevřenou mysl, takže se situace vrací k tomu, jak to bývalo dříve. Někdy se musíš ohlédnout až k samotným  kořenům hudby a kultury pro posun vpřed.

Kamarád byl nedávno na Ibize v klubech Space aj. a byl z toho upřímně zděšen. Moc dobře věděl, kolik DJs ve své biografii požívá ke svému promu informace o hraní v těchto klubech. Přitom tam ve většině klubů  je brutálně špatný zvuk, žádná světla, organizace žádná, všechno předražené a DJs vůbec nemixují, jen mávají rukama nad hlavou... Vidíš i ty takováto hraní jako něco, co by tě mohlo obohatit?

Nejdůležitějším artiklem dobréhio klubu je zvuk. Pokud není v pořádku, není také dobrá party. Některé z dnešních klubů si vypěstovaly legendární staus, což je v pořádku do té doby, pokud se o kvalitu také snaží.

V České Republice jsi hrál několikrát, jak se ti tady líbí? Spostu DJs, které jsem pozval, si pochvalovali drsné zazemí co se "undergroundu" týče... Údajně nejsme ještě tak zkažení, i když v poslední době nám začíná vládnout trance - v tom globálním měřítku.

Vždy jsem si hraní v České Republice užil. Dav byl vždy skvělý a podmanivý. Z party je znatelně cítit underground a dle mého názoru je tato hudba pro to nejlepší volbou.

Co tvá producentská práce - co tě v budoucnu čeká?

Nyní mám limitovanou edici remixů, které byly vydány na Blueprintu ze starých tracků z katalogu. Prvním je remix Take Control od Surgeona a  je následován remixy od Regise, 65 D Mavericks, Steve Rachmand a Kero. Na řadě jsou i další, kteří pojedou s těmito vydáními dál v příštím roce. Také pracuji na novém projektu s Karl O`Conner pod jménem O/V/R, který se zajímá o rozdílné aspekty elektronické hudby a máme záměr s vydáním na konci tohoto roku.

Jaké komponenty používáš při hraní?

Kromě vinylů používám laptop s programem Ableton Live.

Tvá současná top ten?

1. Take Control - Surgeon Remake - Blueprint
2. AFX - Analord 6 - Rephlex
3. O/V/R - Untitled - BOD
4. Return - Regis Remake - Blueprint Ltd.
5. Oliver Ho - Sculpture - Meta
6. DJ Urban - Work It - (Joey Beltram Remix)
7. Circuit - Kero Remake - Blueprint Ltd.
8. Paul Mac - Pause For The  Drummer - Ingoma
9. Video Clash - Edit
10. Work - Steve Rachmad Remake - Blueprint Ltd.

Tvůj oblíbený klub, party, festival, drink, jídlo, dj, producent?

Klub: Barc
Party: Birthday
Festival: Goodwood
Drink: Tea
DJ: John Peel
Producent: Plaid

 
Vinylshop Nula2 v pátek na Kamikaze Dimension Kamikaze Dimension - Soutěž o spoustu cen Kamikaze Party s Ruskinem živě na rádiích James Ruskin v L-klubu: spuštění stránek James Ruskin zahraje v říjnu v Pardubicích

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016