PARTYINFO

 

ARMAGEDON

Datum konání:
16.09.2005 - pátek
Místo konání:
Frýdek-Místek - KD Válcoven plechu
DJs:
Ben Sims (UK), Ogi (HR), Phase (PL), Miss Rodez (SK), Kaisersoze, Jerry
Popis:
vstup 279 czk
 
 
Armagedon: DJ Ogi - biografie
Armagedon: Ben Sims - bio
Na party Armagedon 16. září ve Frýdku-Místku poprvé na severní Moravě zahraje legenda techno-music z Britských ostrovů, slavný DJ a respektovaný producent Ben Sims, DJ který vždy dokázal svým setem nadchnout české technaře, hned při několika velkých halových parties.
 

Ben Sims - bio

Ben Sims žije a tvoří v Londýně, valnou většinu času však tráví na cestách za hraním po parties na celém světě. Je residentem mnoha klubů v Evropě a velmi žádaným DJem na větších a zvučných parties od Japonska po USA. Za zmínku jistě stojí jeho triumfální turné po Austrálii a za všechny snad jen residentura ve španělském klubu La Real podle kterého pojmenoval jeden ze svých singlů Anthony Child (aka Surgeon), kde můžete často vidět a slyšet nejlepší světové umělce, třeba jako hosty pravidelného pořadu španělského krále Oscara Mulera.

Výše jmenovaným úspěchům samozřejmě předcházela léta práce, snahy a především efektivně rozvíjený talent. Ben začal hrát, když mu bylo neuvěřitelných 10 let, tehdy dostal první pár gramofonů. Zpočátku se věnoval hip hopu a preferoval takzvané silové mixování. Ranými učiteli mu byli umělci jako Francois Kevorkian, Jah Shaka a Derrick May. Od hip hopu plynule přešel k house music a technu, které jej lákaly spoustou nabízených možností v mixování. Hledal a stále hledá dokonalou rovnováhu mezi jednotlivými skladbami, snaží se perfektně obohacovat jednu desku tou následující. Britské tancechtivé posluchačstvo mohlo Bena poprvé zaregistrovat prostřednictvím ilegálních přenosů pirátského rádia Atmosphere FM, které fungovalo v první polovině devadesátých let. První veřejné vystoupení absolvoval Ben Sims v klubu Ilford.

Benova cesta ke studiové tvorbě začala především na základě touhy vytvořit si vlastní nástroje pro ozvláštnění a originalitu DJ setů. Práce se studiovou technikou Simsovi evidentně učarovala, vzbudil v sobě dřímající talent k tvorbě a komponování značně inovativních a pokrokových skladeb, které za nedlouho zněly většinou klubů, tvořily a tvoří součást setů veličin jako Richie Hawtin, Carl Cox nebo Jeff Mills.
Rozmanitost a různorodé zaměření jednotlivých tracků, přiměly Bena k založení několika velmi úspěšných labelů. Dnes vydává na Hardgroove, Theory, Native a Symbolism. Spolupracuje také s celou řadou dalších značek, za všechny stačí uvést respektovaný německý Tresor. Mladým umělcům, ale také významným a skvělým producentům dává prostor na speciální sérii sublabelu Theory (Oscar Mulero, Hardcell, DJ Shufflemaster a mnoho dalších).

Nenechte si ujít jedinečnou příležitost spatřit Benovo umění na vlastní oči a přijďte se pobavit na party ARMAGEDON už 16.září v KDVP Frýdek-Místek. Těšíme se na Vás!

 
Ben Sims ve Frýdku-Místku

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016