PARTYINFO

 

NOC U MERKURA - TECH-HOUSE EDITION

Datum konání:
16.09.2005 - pátek
Místo konání:
Pardubice - Žlutý pes
DJs:
Rai, Hech, Mr.Pupitz, Maria.n, Lucky Bob
Live:
Trancegate
Info:
info@umerkura.cz
Popis:
vstup 79 czk
 
 
Noc u Merkura: DJ Rai a Trancegate - biografie
V pátek 16. září, proběhne v pardubickém Žlutém psu další Noc u Merkura, na níž se představí Trancegate a DJ Rai. Merkuráci pro vás připravili jejich biografie.
 

DJ RAI

vlastním jménem Roman Hořínek, hraje od roku 1995. Ke gramofonům se dostal v kladenském klubu C19. V roce 1997 zde získal rezidenci na nejúspěšnější noci tohoto klubu s názvem Boomerang. V té době byl silně inspirován deep houseovými labely jako Pagan rec., Subliminal rec. či Glasgow Underground a stylově se pohyboval na rozmezí deep až funky house s prvky disco. Brzy se prosadil i v předních pražských klubech. Dnes inklinuje k progressive houseovým setům se silnou atmosférou.
Progresivní house a techhouse v podání tohoto DJe vyvolá ve spoustě návštěvníků klubu značné množství emocí a vytvoří často neopakovatelnou atmosféru, jelikož vedle pravidelných beatů do svých setů zahrnuje velké množství pocitových a melodických zvuků. Vždy reaguje na atmosféru v klubu a podle ní graduje své sety.
Roman se též již dlouhou dobu věnuje producentské činnosti. První skladby mohli posluchači mimo Radia 1 slyšet na kompilaci Future Sound of Roxy, jejíž první polovinu namíchal pro časopis Tripmag.

diskografie:

Singers: kompilace Solid Session CD00 (Solid Session), 2005
Lime Light Liquid: kompilace Lime Light (Tribal Vision Records)
This Is Original: kompilace Trancers Guide (Millenium Records), 2005
Urban Legends Groove: kompilace Urban Legends (Tribal Vision Records)
U:Ef.Ou, Sweets: kompilace Reflections
Groove: kompilace Techno House pro XMAG, 2004
Singers: kompilace pro časopis Bassline, 2004
Deep Rotation, Morning Dreams: kompilace Deep Infusion
Amalgamation, Lhasa: kompilace Tripmag 2002


Hrál na festivalech a parties:
ZEN - Roxy Praha
Reason s DJi – John Digweed, Sander Kleinenberg, Anthonny Papa, Ian Ossia
MIX s Bushwackou, MIX s Terry Francisem a Eddie Richardsem
festivaly: OAF, Creamfields, Summer of Love - Pardubice, Králíky - Roxy stage
Fabric - Ostrava, Arzenal - Košice, Karlovy Lázně - Paradogs, Chapeau Rouge, Le Klan, CZ Beat, Radost FX, Lucky People Center Human Traffic party, Karlovy Vary a další


TRANCEGATE

Aleš Povr, což je vlastní jméno zástupce jednočlenného projektu Trancegate, se věnuje skládání hudby přibližně od svých 16 let. V roce 1998 zakládá společně se Zdeňkem Charvátem (dnes Derek Charvet) hudební projekt High State, kerý se následujícího roku rozpadá a tím vzniká prostor pro Alešovu sólovou dráhu s projektem Trancegate (název nevznikl od zkomerčnělého stylu trance, ale od angl. překladu slova tranz). Ve stejné době též zakládá produkční a bookingovou agenturu Mountaingate, která se zabývá pořádáním parties v regionu severovýchodních Čech. Jeho první hudební pokusy začaly pouhou počítačovou editací již hotových souborů mod. Později si pořizuje hudební nástroje jako syntetizér, sampler, efekty a další. Dnes jak při tvorbě samotné, tak při živých vystoupeních kombinuje software s hudebními nástroji. Jeho hudební zaměření se pohybuje mezi styly tech-house a funky techno.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016