PARTYINFO

 

CONNECT 2 FOUNDATION

Datum konání:
23.09.2005 - pátek
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Techno.cz stage: Kube 72 (Midnight Beats, UK), Nika 77 (Techno.cz), Monotype (Techno.cz, AON), Neuf (AON)
Electro stage: Agent 2 & Dask (Rebel Intelligence, UK), Psi Spy & Diagoro (Pyramid Transmission, Touching Bass, Colony, UK), Nailer & Abu (Machine Funck, AON)
Info:
gary@techno.cz
Popis:
vstup kluci 90 CZK, holky 50 CZK
 
 
Connect 2 Foundation: rozhovor s Kube 72
Páteční Connect 2 Foundation v pražském Crossu se nezadržitelně blíží, a tak je načase seznámit se s anglickým DJem Kube 72, headlinerem Techno.cz stage. Má fajn manželku a dva malý kluky, poslouchá skoro všechno, rád hravě mixuje a těší se, že si pokecá s návštěvníky. Nejen to se dozvíte v krátkém rozhovoru, který s ním vedl Abu.
 

Ahoj Iane, co byla vůbec první hudba, se kterou ses setkal a  nejvíc tě ovlivnila?

K elektronické hudbě jsem přičuchnul díky The Model od Kraftwerků a songům od Vangelise. Pak už jsem pokračoval pod vedením Grandmastera Flashe, Africa Bambaaty a dalších.

Přimícháváš staré tracky do svých setů?

Mám rád starý zvuk a myslím, že je důležité mladým clubberům ukázat, odkud současná scéna čerpala. Mám rád nizozemský label Clones, na kterém vycházejí spousty bootlegů Kraftwerk a Joey Beltrama, takže je ode mě asi uslyšíte.

A co tvoje vlastní produkce? Na čem děláš?

Tvořím v Reasonu, Cubase a něco v Logicu, umím hrát na kytaru a klavír, takže zkouším aplikovat starší znalosti na to, co dělám teď. Dobrý nápady, které přicházejí rychle, jsou většinou ty nejlepší. Pokud se mi podaří položit základ tracku do 40 minut, tak většinou vím, že to skončí dobře. Jinak se člověk moc zasekává a nikam to nevede.

A stylově?

Hlavně techno, ale kromě něj i jiné věci, občas složím něco pro kytaru nebo klavír, dřív jsem hrával v bluesové kapele, takže i tam se stále lehce vracím. Zkoušel jsem taky electro... Pokud v klubu mají CD player, tak s sebou nosím CD-Rka s vlastními věcmi a běžně je hraju, v brzké době bych do svých setů také zapojil Ableton.

Jaký je tvůj oblíbený sound?

Miluju starý hiphop, Mantronix, Doug E Sugar Hill Gang, ale taky Kraftwer nebo Orbital... Občas si poslechnu také nějaké indie, blues nebo rock... No není toho vlastně moc, co bych neposlouchal.

Máš, koukám, dobrý záběr. :) A teď nám pověz něco o sobě...

Žiju mimo Londýn, v malém městečku zvaném Chelmsford a mám to tu rád, je tu blízko do přírody, což je dobré, když máš dva malý kluky a psa, se kterejma rád dovádíš. Taky rád trávím čas s rodinou nebo přáteli, koukám na filmy nebo jdu na pláž...

Dvě děti, to je paráda! :) Jak jde vůbec dohromady DJing a rodina?

Děti jsou skvělé, byli jsme stvoření abychom dávali život novým lidem, to je podobný jako u muziky. :) Mám obrovské štěstí, skvělá manželka má pochopení pro moje hobby, ale samozřejmě nesmí ubírat mnoho společnému času - člověk má závazky a čas už není jen 100% čistě tvoje záležitost, musíš se dělit a být zodpovědný za děti, ale mě se to líbí. Dětský smích ani starosti s nimi bych nevyměnil za nic na světě.

Koho máš rád ze současných producentů nebo djů?

Mám rád UK zvuk, Chrise McCormacka, Space DJ'z, Bena Simse nebo Surgeona. Z djů asi nejvíc fandím Chrisu Finkovi, za půl hodiny zamixuje 28 desek, to je pěkná podívaná. Sám rád rozsekávám desky, sem tam scratch, cutting a tak. Určitě to bude lidi bavit. A electro, to je bomba, uvidíte!

Znáš nějaké české dje nebo producenty?

Párkrát jsem hrál s Ladidou v Berlíně, její souhra na 3 gramofony se mi moc líbila a některé její skladby byly taky dobré. Nikoho jiného neznám, ale doufám, že poznám!

A co bys vzkázal do Česka, než dorazíš?

Doufám, že se zastavíte, abyste mě viděli a slyšeli hrát. Budu rád, když se mnou budete chtít prohodit třeba jen pár anglických slov. Každopádně doufám, že to bude dobrá akce!

 
Techno.cz stage na Connect2Foundation Electro stage na Connect2Foundation Connect 2 Foundation v klubu Cross

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
Dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016