PARTYINFO

 

CONNECT 2 FOUNDATION

Datum konání:
23.09.2005 - pátek
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Techno.cz stage: Kube 72 (Midnight Beats, UK), Nika 77 (Techno.cz), Monotype (Techno.cz, AON), Neuf (AON)
Electro stage: Agent 2 & Dask (Rebel Intelligence, UK), Psi Spy & Diagoro (Pyramid Transmission, Touching Bass, Colony, UK), Nailer & Abu (Machine Funck, AON)
Info:
gary@techno.cz
Popis:
vstup kluci 90 CZK, holky 50 CZK
 
 
Connect 2 Foundation: rozhovor s Kube 72 Techno.cz stage na Connect2Foundation
Electro stage na Connect2Foundation
Na společném večírku serveru Techno.cz a britsko-české booking/promo agentury AON se nikdo jistě nudit nebude. Kdo, že se to představí na Electro stagei? Především temní, záhadní a intelektuální Britové doplněni o českou dvojici Nailer a Abu aka Machine Funck. Chcete o nich zjistit víc?
 

Stejně jako na hlavní Techno.cz stagei (bližší info příště) i na Electru bude probíhat hudební souboj UK vs. CZECH. Electro stage už ale do předu řádně Britové zkolonizovali. Nevěříte?

Bezesporu jednou z hlavních postav této stage je velmi aktivní producent a DJ Mike Wallis aka Psi Spy. Mike se postavil prvně před lidi už v 15 letech, ale k opravdové hudbě se dostal v roce 1994, kdy jako 18letý studoval zvukařinu na Westminster College. O dva roky později začal produkovat první skladby pod pseudonymem Psi Spy. Po neúspěšných smlouvách s labely R&S a Kingsize začal vydávat pod hlavičkou Abstrakt Knights pro label Halflife Recordings.

Zlomem v produkci byla smlouva s Delikatessen Records v roce 2001. Od té doby najdeme ve vinylshopech celou řádku muziky podepsanou pseudonymy Abstrakt Knights, Crunch, Morph, Formless, Graphic a nebo Psi Spy. Na Connect2Foundation tedy poznáme Mikovo alter ego PSI SPY a věřte, že je na co se těšit. Electro jak vyšité.

Psi Spy však nebude sám. Na pomoc si přivzal tajemného týpka jménem Diagoro. Kdo je Diagoro? Sakra, čert ví. Jediné, co se nám podařilo o tomhle temném rytíři zjistit je, že patří k nejvytíženějším z DJs promo-bookingového labelu Pyramid Transmissions. Bojíte se?

Další pomyslnou dvojici tvoří agenti „hudební“ provokatéři z Rebel Intelligence Agent 2 a “agent“ Dask. Oba jsou členy téhle tajné organizace již několik let a oba své temné old-school electro a electronic music šíří nejen po celé Evropě. Agent 2 se již v ČR ukázal a to na Foundation v brněnské Flédě. Kdo se nezúčastnil má možnost nápravy. Tihle dva vykutálení agenti jistě chystají nějakou „top-secret misi“.

To je stále UK, ale co CZECH? Ti nejzábavnější! Tak by šlo pojmenovat projekt Machine Funck, za kterou stojí dvojice Nailer a Abu. Co k téhle dvojici extrémních bavičů říct? Svých chováním připomínají The KLF. Vystupují v nočních košilích, zmalovaní, rozmávaní, ale vždy plně koncetrováni na jejich fúzi Decks & EFX. Nerozumíte tomu příliš? Nevadí, přijděte se podívat jak to vypadá, když dva zcela rozdílní týpci spojí hlavy a ruce dohromady spolu s efektory, gramofony a především s vámi. MF charakterizuje snad jen výčet toho, co během vystoupení uslyšíte: hutné basy, emocemi protkané melodie a křišťálové perkuse electra obohacené perličkami z blízkých hudebních stylů jako jsou breakbeat, čím dál více populární grime, dubstep, electroclash či experimentální electronica.

Porazí čeští rytíři britské kolonizátory s podporou temných agentů? Hmmmm, uvidíme. :o)

 
Connect 2 Foundation v klubu Cross

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
Dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016