PARTYINFO

 

SPOTLIGHT

Datum konání:
25.09.2005 - neděle
Místo konání:
Hořice - Biograf Na Špici
Info:
http://www.spotlight.cz
Popis:
7. ročník filmového festivalu
 
 
Spotlight 2005 - Hořický filmový víkend
Sedmý ročník hořického filmového festivalu Spotlight se bude konat už tento víkend a jeho hlavní téma bude letos asijský film. K vidění bude více než 30 snímků a připravena je také doprovodná hudební produkce. Více informací najdete na www.spotlight.cz.
 

Letošní 7. ročník filmového festivalu SPOTLIGHT proběhne ve dnech 22.–25. září v Hořicích a jeho hlavní téma je nový asijský film. Program se snaží bořit zažitá klišé představ o asijské kinematografii, jako produkci akčních filmů nevalné kvality a nabízí nevšední, zajímavé a umělecky hodnotné snímky. Festival představí během čtyř dnů více než 30 filmů z 15 zemí, rozdělených do čtyř sekcí: Nový asijský film, Evropský film, Dokumentární tvorba a Experimental Cinema. Hlavním hostem festivalu bude Igor Chaun a speciálním hostem korejský herec Xin Wui-jia.

Sekce Nový asijský film je zaměřena na špičky současné asijské tvorby – režiséry Park Chan-wooka, Wong Kar-waie, Kim Ki-Duka, Hayao Miyazakiho a významné snímky jako např. 2046, Cesta do fantazie, OldBoy a Ostrov. Sekce Evropský film nabídne širší rozhled na současná témata a styly východo- a západoevropských kinematografií a nabídne méně známé tituly jako třeba Písne z druhého poschodí, Proti zdi, Revizoři a Vodka Lemon. Dokumentární sekce zmapuje široké spektrum témat – od hudby (Moog), až po porušování lidských práv (Být skinheadem, Made in China) a profil tvorby Pavel Abraháma (FAMU). Ve foyer Biografu Na Špici proběhne neformální, volně přístupná nonstop Experimental Cinema projekce toho nejzajímavějšího ze současného video artu, animation artu a experimentální tvorby.

Součástí festivalu bude i rozsáhlý doprovodný program – živé koncerty United Flavour, Tshikuna, Nyabinghi Wariors aCrow and Mr Read, jako DJs vystoupí Baltazar, Colcharam, Admirál Kolíbal a Wadi. Festival netradičně zahájí divadelní představení spolku Jesličky „Ani zrno pepře pro Czermaka “. Ve foyer sálů budou instalovány výstavy fotografií Aleše Foffa,Martina Hlaváčka a Pavla Vrby.

Termín: 22.–25. září 2005
Místo konání – festivalové centrum a hlavní sál: Biograf Na Špici, Husova 1560, 508 01 Hořice

Pořadatelem festivalu je občanské sdružení Prove, Biograf Na Špici a DK Koruna. Spotlight je nový název pro tradiční filmový festival pořádaný od roku 1998 v Hořicích a má vyjadřovat nový směr – každoroční „spotlight – zaměření“ na určité aktuální téma. Klubová akreditace stojí 250 Kč na celou dobu festivalu, nebo 50 Kč na jednotlivá představení. Cena doprovodných akcí je 90 Kč nebo 40 Kč s festivalovou
akreditací.


Kontakt

Občanské sdružení Prove
Husova 23, 50801 Hořice

www.spotlight.cz

Lukáš Vorlíček
produkce Spotlight
+420 603 171 797

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016