PARTYINFO

 

LET IT ROLL

Datum konání:
16.11.2005 - středa
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Ray Keith (Dread records, UK), Nicky B (Blackmarket records, UK), R-Cola (Chopstick Dubplate, CAN), Geramaican Road show - Pionear (Germaican Records) + Ill Inspecta, Upliftment Intl1 (Lipsko), Big Family (FR), Kyanid, Suki, Pixie, Wash, Yukimura, Mad4ce+ChongX, Rich, Prosound system, Admiral Kolíbal, B.Rokka, Raveboy, Suppafly, Ravi, Mikulas
MC‘s Nu C, Jacob, Lin-dee, Tweety Twizah
Info:
http://www.letitroll.cz
Popis:
strart 20:00, vstup 180 czk
Line-up:
Drumandbass:
09:00 Wash
10:30 Kyanid
12:00 Nicky B
02:00 Ray Keith
04:00 Suki b2b Pixie
MCs: NuC, Jacob, Linde,

Jungle:
09:00 Raveboy
11:00 Rich
12:30 R-Cola
02:30 Mad4ce + ChongX
04:00 Yukimura

Reggae:
09:00 Admirál Kolíbal
10:30 B.Rokka
11:30 Big Famili
12:45 Mara Mara
01:00 Germaican Roadshow 2005
03:30 Pro Sound System

Chillout:
Suppafly
Ravi
Joke

 
 
Let it Roll: poslední informace
Let It Roll: Ray Keith - rozhovor + soutěž
Známá pražská párty Let It Roll oslaví 16. listopadu v Abatonu své třetí narozeniny. Pozvání přijalo hned několik zahraničních hostů, z nichž nejznámější jsou Britové Ray Keith a Nicky Blackmarket. S prvním z nich vám nabízíme rozhovor a navíc si můžete zasoutěžit o volné vstupenky.
 

Ray Keith - rozhovor

Začínal jsi v 15ti v londýnském Crazy Clubu, následuje koncert s Pet Shop Boys. Tvůj první track Hellraiser E.P, spolupráce s Orbital, remix singlu Chime a pak konečně Tvůj první label Advance v dva a devadesátým...to jsou Tvoje začátky. Na co nejraději vzpomínáš?

Ty úplný začátky jsou to, na co asi vzpomínám nejradši, protože tam to pro nás pro všechny opravdu začalo. Já, Rap, Kenny, Dominc Spreadlove a Alex P, Nicky Holloway, Frankie Bones, Carl tuff enuff Brown, Daniel a Rochell, Frank a T, Top Buzz, Paul Trouble Anderson, Carl cox, Fabio a Grooverider, Phantasy, my všichni jsme byli součástí Crazy Clubu. Já jsem byl rezidentní DJ tam a taky v Busbys. Pak jsme udělali party, já s Kenny Kenem a dalšíma. Bylo to s Pet Shop Boys v Pinewood studios. To byla fakt bomba.
Můj první label byl opravdu Advance, pak jsem šel k Hum records.
...všechno to jsou skvělý vzpomínky, jak jsem jako mládě vyrůstal  s celou tou partičkou. To jak jsem se utvářel na začátku mě přivedlo až k věcem, který teď nejvíc miluju.

Během své dráhy jsi prošel celou  řadou stylů, ovlivnila Tě spousta různý muziky a sám jsi taky spousty různých věcí a v různých stylech vyprodukoval. Stojíš si za všema svýma věcma, jsi v pohodě s celou svojí minulostí nebo máš taky nějakýho toho svýho kostlivce ve skříni, kterýho bys radši nevytahoval?:)

Vůbec ne, ničeho nelituju. Poslouchal jsem hudbu od kapel jako Depeche Mode nebo OMD a od těchhle týpků co dělali elektroniku v 80tých letech jsem se naučil spoustu věcí. Nevnímám negativně věci, který dělali, ani svoje kořeny v soulu a  jazzu, nemůžu mít výhrady k  lidem jako např. James Brown a Bobby Bird, který začali s taneční hudbou na konci 80. let, k rannýmu hip-hopu, hip-housu, který se pak proměnil v Acid house až po dnešní hudbu. Tohle všechno přinesli průkopníci jako Derrick May, Kevin Saunderson až ke mně. Nemohl bych si přát lepší učitele.

Vypadá to, že nedáváš svým trackům názvy náhodně. Napadá mě například News at ten, Terrorist, Babylon, Dark Soldier, Eastern Promise, Deeper Life, Decade of Dread. Dáváš do svý hudby svoje pocity, promítají se tam věci, které zrovna prožíváš, řešíš, to co se děje okolo Tebe a štve tě?

Vždycky když posloucháš mojí hudbu a když čteš názvy tracků, tak čti mezi řádky, protože je tam vždycky ukrytá nějaká pointa. Od lyrickýho obsahu a zvuku k emocím, to všechno tam je, ale je to na každym, jak mojí hudbu cítí a prožívá a jaký tam nachází mnou zakódovaný vzkazy. Na to není odpověď. Určitě ale hudba, co děláme, neřeší politiku a nediskriminuje různý přesvědčení, rasy, náboženství atp..

Děláš spoustu věcí najednou – jsi producent, remixér, děláš v shopu s Nicky Blackmarketem,  funguješ jako residenční DJ v londýnském Paradise Clubu, v Baru Rumba a taky na radiu Vibe FM a na londýnském Radiu 1. Kdybys z toho všeho měl jmenovat jednu věc, která je pro Tebe teď nejvíc důležitá, která by to byla?

To se takhle nedá brát. Všechny ty věci do sebe zapadají, jdou ruku v ruce. Každej den ráno vstanu v půl sedmý, dám si kafe, a poslouchám hudbu, takhle to dělám už celý roky, v podstatě jím, dejchám a seru muziku, tak si myslím, že to je všechno důležitý:)

Spousta lidí letos přijde na Let It Roll hlavně kvůli Tvému vystoupení. Co od Tebe můžou tvoji věrní očekávat? Co si myslíš bude pro ně nejzajímavější?

Když hraju tak se snažím obsáhnout co nejširší spektrum v rámci dnb a vybírám takový tracky z posledních 10 let o kterých se dá říct - tak to je fakt pecka! Během setu urazím celou hudební štreku – od začátku přes střed až do konce. Takže si určitě nezapomeňte koupit včas lístky a moje vystoupení si nenechte ujít:). 

 
Let It Roll: sleva vstupenek Let It Roll slaví 3. narozeniny

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016