PARTYINFO

 

HYPNOTIX

Datum konání:
14.10.2005 - pátek
Místo konání:
Plzeň - Pod Lampou
Live:
Hypnotix
Info:
http://www.podlampou.cz
Popis:
start: 21:00
entry: 100/120CZK
 
 
Hypnotix zahrají v pátek v Plzni.
Legenda českého trance – dubu opět na scéně. Tentokráte se zcela novým materiálem a v nové sestavě. Na postu zpěváka nyní figuruje Ego L. Din (ex Dunumba, Hermakouti, Načeva, Nana Zorin). Skupina se vrací ke svým kořenům z počátku 90. let, kdy transformace afrických rytmů do moderní taneční hudby byla jedním z hlavních zdrojů inspirace.
 

Kapela vznikla v roce 1998. Základní ideou nově vzniklého projektu byla od jeho počátku fúze transformovaných hypnotických rytmů s jazzovou a rockovou improvizací hudebníků. Tato v té době jamsessionová parta zněla o to zajímaveji, protože frotmanem souboru byl vždy umělec pocházející ze země mimo vliv angloamerické kultury.

Dlouholetým spolupracovníkem Hypnotix byl dub-poet a tanečník ze Senegalu Bourama Badji, se kterým má skupina na kontě 5 alb a několik koncertních turné po celé Evropě. Od roku 2001 se datuje spolupráce s Bengálským zpěvákem Mohsinem Mortabou, který prošel klasickým studiem indických zpěváků.

Vedle Mohsina Mortaby a jeho bengálských melodických linek se v kapele objevuje také hlas MC Stricly Orange. MC Strictly je známou osobností České klubové scény, jako MC spolupracoval s řadou předních DJ´s a tanečních kapel (Skyline).

Rok 2005 přicházejí Hypnotix s dalším kompletně novým projektem: "Where the Spirit Lives". Hlavním protagonistou a frontmanem se stává zpěvák a specialista na africké rytmy Ego L. Din. Dalším novým členem skupiny je kytarista Vláďa Keicher, který přichází do Hypnotix z klubové party Space Junkie.

Ego L. Din se na české klubové scéně objevil nejprve jako trumpetista, perkusista a zpěvák ve skupinách Dunumba, Hermakouti a Načeva. V říjnu 2004 vydává skupina Nana Zorin album "Do U Want To Live Forever", kde se představil jako sólový zpěvák a frontman. V novém projektu Hypnotixu je Ego L. Din integrován nejen jako zpěvák, ale také jako specialista na západoafrické rytmy.

Sestava
Ego L. Din - vokály, afické bubny
Milada Ditrichová - percussion, bicí
Michal Ditrich - baskytara, kontrabas
Přemek Urban - klávesy
Vladimír Keicher - kytary

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016