PARTYINFO

 

CRYSTAL

Datum konání:
14.10.2005 - pátek
Místo konání:
Ostrava - Fabric
DJs:
Laydee Jane, San (Fektive Rec./NL), Ringo (Fabric), Levis (djlevis.Com/Technisco.cz)
Popis:
vstup 120/160 czk
 
 
Crystal: DJ San - rozhovor
Crystal: Laydee Jane - rozhovor
Po prázdninové přestávce v pátek 14. října přichází další pokračování residentní noci DJky LayDee Jane s názvem Crystal, která se koná zhruba každé dva měsíce v ostravském klubu Fabric. Co vše LayDee Jane dělala v létě, jaké má další plány, co si myslí o módě a koho si pozvala na další Crystal do Fabricu, se dozvíte z následujícího rozhovoru.
 

Laydee Jane - rozhovor

Ahoj Lucko, tak povídej, přeháněj, jak jsi se měla celé léto a co jsi dělala?

Jejda, toho bylo. Tak třeba začnu tím, že jsem si byla zahrát v Egyptě, kde mě pozvali do prestižního klubu Latex, který je přímo v hotelu Hilton v Káhiře, kde jsem to trochu pojala i jako dovolenou. No vlastně jako celé léto. Měla jsem za sebou náročný rok, tak jsem si dávala oddech a sbírala síly na další klubovou sezónu.

Většina DJů jezdí v létě po festivalech, jak to bylo s tebou?

Tak na několika jsem byla, ale zase jsem to nějak nepřeháněla. Hned na prvním v Písku jsem pěkně zmokla, ale perfektní počasí se letos povedlo na Streetparade v Curychu. Svítilo sluníčko, ale přesto nebylo vedro. Večer jsem pak ještě hrála na mega akci Starz, takže jsem si to tam celý den pěkně užila. Asi nejlepší byl letos Scream v Polsku, kde jsem hrála společně s holandským djem Svensonem. Byla tam nad očekávání perfektní organizace a těch několik tisíc lidí se tam skvěle bavilo. Možná to bylo super proto, že jsem narozdíl od jiných festů nevěděla co od toho mám čekat. Docela zajímavé bylo i vystoupení na Trnkobraní ve Slušovicích, kde bylo výborné publikum. Kromě toho jsem ještě byla opět v Turecku, kde jsem hrála na dvou venkovních akcích a nedávno jsem hrála na další mega indoor akci Sonic ve švýcarské Basileji, kde ještě hrál třeba Marco V, Marcel Woods a další.

O tobě se ví, že chodíš velmi zajímavě oblékaná a přitom pokaždé jinak, jak to děláš ? To už máš nějakého osobního vizážistu ?

Ne :) Móda je vlastně můj koníček, takže se o ní dost zajímám a o svou image se starám sama. Mám takovou neoficiální dohodu s holandskou firmou GSUS (čti „džízus“), která mě dost zásobuje :) Jejich oblečení je podle mě hodně originální a kvalitní a ráda ho nosím. Kromě toho se mi také moc líbí jejich název a logo, prostě je to o něčem a má to myšlenku. Ačkoliv je to luxusní značka, není zatím tak provařená u tudíž to na sobě nemá každej druhej.

A jaké tedy budou podle tebe trendy oblečení do budoucna ?

Tak letošní zima je jasná, budou dominovat černé a zlaté barvy a střihy do pánského stylu s prvky vojenských uniforem, zejména letecké. Na jaře bude ještě převládat ten uniformovaný styl, ale léto bude podle mě spíše v rockovém stylu, jako třásně, kůže, šněrování, vypasované korzety a hodně se budou používaz látky které vypadají jako kůže.

Aha, tak to byly spíše informace pro to dámské publikum. A jaké budou podle tebe trendy v hudbě?

Tak to už je těžší, ale už letošní rok naznačil, že se vrací doba živých kapel, koncertů a taneční hudba se podle mě ještě více stáhne zpět do klubů. Hudební styl bude ve všech tanečních žánrech více do elektra a hodně producentů bude čerpat v rockové hudbě, což slyším už teď na promech co mi chodí. A co se týká tranceu, tak si myslím, že trochu zpomalí a opět se vrátí melodie.

A prozradíš něco co se týká budoucnosti LayDee Jane?

Přes léto jsem nasbírala spousty kontaktů, které se teď snažím využít. V brzké době budu zřejmě přecházet pod novou agenturu, rýsujou se nové možnosti práce ve studiu a začíná pro mě pracovat pár lidí v oblasti reklamy a marketingu. Zatím nechci být konkrétní, ale možná se budu opět stěhovat :) Ale co už můžu prozradit, tak to je že 10.11. vyjde konečně moje první oficiální vinylové EP, kde je nová verze skladby Titan-ic a originál skladby Alumin-ic. Už teď je v přeprodeji v síti obchodů DjShop.

A co se týká tvých vystoupení ?

Tak letošní podzim hraju na akcích často s holandskými dji, jejichž produkce je mi vlastně i nejbližší. Hodně se teď těším na Time Warp v Praze, kde budu hrát hned po djovi Marco V, který je pro mě v současné době asi jednička. Bude poprvé v ČR, tak jsem zvědavá na reakce publika. Mimochodem, zaslechla jsem, že se o mě někdy říká, že jsem prý „Marco V v sukni“ :) O týden později budu hrát na hlavní stagei na akci Blackhole Night ve Švýcarsku, kde narozdíl od té české verze bude kompletní sestava: Mark Norman, Cor Fijneman, Ton T.B. a Mojado live a pak mě ještě čeká vystoupení s djem Svensonem a opět s Tiëstem.

Na další díl Crystalu jsi si pozvala také holanďana - dje SANa, proč právě jeho?

Protože SAN hraje velmi zajímavě. Vím že publikum ve Fabricu je velmi náročné ale zároveň i otevřené a věřím, že to pro ně bude lahůdka. Na první poslech se může zdát, že SAN hraje jako většina progresivních djů, ale on má v těch svých setech něco, co je těžko popsatelné, něco velice zvláštního co mě neuvěřitelně dostává. Komu nevadí volnější tempo, tak si to určitě skvěle užije! Kromě toho je to také skvělý producent a má hodně zkušeností z celého světa.

A co by jsi chtěla vzkázat svým fanouškům?

No že už se na ně opravdu moc těším, protože hraní ve Fabricu je pro mě jako droga, na které jsem závislá. Během těch posledních tří měsíců jsem sehnala neuvěřitelně skvělé desky, takže i oni se mají na co těšit. A svému ostravskému „Družstvu“ bych ráda vzkázala, že De Lukse jim přivezu už na Silvestra, kdy budeme oba slavit Nový rok právě ve Fabricu!

 
Crystal: DJ San - biografie

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016