PARTYINFO

 

SEMTEX CLUBBIN´

Datum konání:
29.10.2005 - sobota
Místo konání:
Pardubice - Ponorka
DJs:
Clara Bailar (Partysan/Main Rec/D/CZ), Yess aka Inspektor lásky, Tzésar, Mark, Loud, Ráfek
Info:
http://clubbing.unas.cz
Popis:
techno & house clubstars party
 
 
Semtex clubbin': Clara Bailar - rozhovor
Přinášíme Vám aktuální rozhovor s djkou Clarou Bailar, která u příležitosti prvního vystoupení v Pardubicích odpovídala na pár otázek na tělo. Jaký má názor na schranz, kdo ji šmíruje, kolik stál její poslední parfém a jestli chodí doma „jen tak“… Mnohem více v rozhovoru.
 

Clara Bailar - rozhovor


Nejdřív bych požádal o trochu hudebního představení té v Německu proslavené české kočky za gramofony :) Jak bys momentálně definovala styl který hraješ? Doufám, že nemáš oblíbený schranz, to bych byl moc zklamanej:(

Já bych řekla, že se můj styl nedá tak jednoduše definovat jedním slovem. To co hraji je směsice elektra, techna, minimalu a občas i nějaký ten houseík. Zkrátka hraji to co se mi líbí a o čem si myslím, že bude bavit i mé posluchače.  A zatím to takhle funguje.  Člověka potěší, když po hraní za mnou lidi chodí a řeknou, že jsem hrála trochu něco odlišného, ale že to bylo super. Řekněme si to na rovinu, lidi jsou tady zvyklí na trochu jiný styl… A většinou je to tak oblíbený schranz:)

Jaký máš názor na schranz? Pro mě to už nemá s hudbou nic společného…  

Ano, taky si myslím, že už to s hudbou nemá nic společného. Hlavně mě vždycky fascinuje jak někteří to tady berou jako nový hudební styl, který se má dále vyvíjet. Což mi připadá jako blbost, vzhledem k tomu že schranz je poměrně stará věcička, která prostě nyní zažívá jen comeback, který nebude trvat dlouho. Nevidím v této hudbě prostě žádnou budoucnost ani žádný smysl. Představuji si hudbu zcela jinak:)

Vím, že jsi se věnovala hodně tanci. Proto bych se chtěl zeptat na tvůj názor, coby zakladatelky taneční formace MOLOTOV DANCERS, na tanec jako takový. Jaký druh tance je podle tebe nejsvůdnější a nejsmyslnější?

Pro mě tanec je, byl a vždycky bude jako jeden z nejlepších komunikačních prostředků. Tančícím tělem řekneš prostě vše, zvlášť někomu, komu to říci chceš J A tím jsem se vždycky při konkurzech do Molotov Dancers řídila. A taky si i myslím, že i proto to tak výborně vyšlo. Ale to už je přeci jenom pár let dozadu. Dnes už se tančí úplně jinak, hlavně v zahraničí.
Co se týče svůdnosti, tak si myslím že rumba a samba jsou v tomto směru nejlepší.

Organizuješ také občas taneční párty. Jaká byla nejznámější hvězda na tvoji akci?

S hvězdami je to problém. Nezvu si  hvězdy, jak je u nás většinou známe. Mě je absolutně fuk, jestli je to světoznámá STAR nebo Franta Klika od vedle. Pro mě je důležité co hraje.  První díl této akce byla spíše o českých Djs, kde byl hlavní hvězda Dave Navarro a Dave Fish. Další díl byl zaměřený spíše na retro-electro a lehčí techno s hlavní hvězdou Automatzem z Německa  a Dimou z Ruska a jako speciální host byl producent Mike-L z Neutonu, Německo. Takže sám vidíš, že v podstatě českému člověku nic neřeknou, ale pro mě bylo velice důležité to, že lidi co na akci přišli, přišli za hudbou a ne za hvězdami.V Německu jsou tito Djs oblíbení a byla jsem velice ráda, že lidi tady to přijali.Takže se docela vyvedla.

Kdybych vyhrál milion, udělal bych párty přesně podle svých představ, nijak neomezován financemi a tím, jestli si můžu dovolit to nebo tamto… Jak by vypadala taková tvoje ideální párty? Kde by byla, jaká by byla, co by se pilo, co světla…?

Ideální párty? Tak třeba by to chtělo něco naprosto netradičního k českým poměrům. Vezmu si na pomoc třeba Rave On Snow party, která se pořádá pod širým nebem na horách, nebo akce Thai Break v Thajsku na pobřeží, nebo před pár lety perfektní kousek – párty v letícím letadle. Samozřejmě bavící se lidi s rozmanitým line upem, aby celou noc nehrál pořád stejný styl. S hvězdama Trentemoller, Ellen Allien, Stevem Bugem, Svenem a Ritchiem…. No a když by to bylo na pláži, tak světlo nepotřebuješ. Měsíc a slunce stačí. K pití asi něco klasického. A ani milion by ti nestačil :)

Co si myslíš o hudebním vkusu české populace? Zvlášť klubová scéna a zvlášť popíkJ. I na ten musíš mít názor, ne? Popík je všudy přítomnej….

Někdy mám až nepříjemný pocit, že vkus dnešních lidí je naprosto zvrácenej a to i v zahraničí někdy proběhne. Ale pak mě vždycky někdo překvapí, že to není zas tak hrozný. Mrzí mě, že některé kluby prezentují pořád stejný styl hudby, což si myslím, že je škoda. Ale zřejmě to lidem sedí, jinak by to nedělali. Co se týče popíku, tak já si třeba ráda poslechnu Nothern Lite, což je v podstatě takový popík. Je to styl jako každý jiný, který má své příznivce.

Chtěla bys být někdy hudební kulisou v nějakém pořadu (talk-show) v TV?

No, myslím si, že bych do toho asi nešla. To si tam můžou pustit nějakou znělku. Nemusím tam stát…

A co 3 měsíce pod dohledem kamer? Šla bys do toho?

Jsem sice pro každou špatnost, ale myslím, že bych tam rychle vystřízlivěla.

Často hraješ v Německu. Čím se liší lidi, kteří chodí do klubů v Německu a tady v ČR. Který národ je víc bohémský?

Podle toho, co jsem měla možnost poznat, se lidi v Německu daleko více baví. Samozřejmě jak kde a na jaké párty to je. Ale ve Frankfurtu lidi jednoznačně ví, co je to zábava. Nehledě na to, že v takových klubech jako je například Cocoon se lidi ani nebavit nemůžou. Je to jedno s druhým. Zásadní rozdíl je v chápání muziky . Není to o tom, že když nepřijede ten a ten dj a nehraje se ta  a ta hudba, tak se do klubu nejde. Nehledě na to, že tady v Čechách skoro žádná klubová scéna není a věk německých návštěvníků , kteří navštěvují kluby začíná někde u 25 let. Někdy mám takový divný pocit, že tady  jsme 100 let za opicemi. Samozřejmě něco jiného je třeba v Praze. Tam je plno turistů a klubová scéna si myslím docela šlape.  Ale většinou kluby mají existenční problémy. Ani se nedivím. Mladší generace, která chtě nechtě zaplňuje scénu, nemá prachy na rozhazování.

Opravdu nemáš ráda veselý, zpívaný house? Jednou si mě něco v tom smyslu psala. Proč?

Připadá mi to už moc. Když do housevého rytmu řve nějaká ženská, nebo chlap. Neříkám, když normálně zpívá, ale většinou ty desky jsou jak ke karnevalu.

Co budeš dělat na Silvestra?

No nevím, asi slavit. Otázka je kde budu a s kým ho budu slavit. :)

Přibliž nám čtyřmi slovy tvůj dosavadní život…

Takže více slovy…. :)
Láska – už 2 roky je a nestěžuje si ani jeden z nás :)
Spánek – spím furt. Jsem takový medvěd, který udržuje zimní spánek celoročně. Pak se divím, že nic nestíhám
Přátelé – Dříve jich bylo více, ale postupem času se ukázalo kdo opravdu za to stojí a kdo ti ve chvílích nouze pomůže. Neobklopuji se lidmi, kteří mi nesedí.
Hudba – Tak asi jako každý Dj mě nebaví jen hrát, ale pokouším se i něco vytvořit. Vybavila jsem si počítač a trávím u něho každou volnou chvíli….pokud to jde. A jelikož pomáhám přítelovi s obchodem s deskami, tak se mi pomalu stává hobby jako práce :)

Co je podle tebe na djingu nejtěžší, je-li něco takového…

Tak samozřejmě sehnat hraní a potlačit mojí až skoro chronickou trému….. To ostatní je sranda

Tvůj zážitek (nemusí být z párty) na který v životě nezapomeneš?

Tak já v podstatě nezapomínám na nic. Každý zážitek je pro mě důležitý a nezapomenutelný. Ať už jsou to moje vlastní prožitky, nebo prožité s mými blízkými. Zážitků mám plno a většinou dost divoký, ale to se nedá veřejně ani ventilovat :)
Spíš zážitek z poslední doby na který taky nezapomenu. Narodil se mi bráška :)

Kolik stál tvůj poslední parfém?
Já si parfémy nekupuji. Od toho mám maminku a přítele.:) Budeš se divit, ale nesnáším nakupováni ať už je to cokoliv.

Chodíš doma někdy bez oblečení..jen tak?

No jen když se převlíkám, jinak ne.  Mě je pořád zima….:) A taky máme sousedy šmíraky :)

Kdyby chtěl nějaký obdivovatel ženské krásy pozvat djane Claru Bailar na drink, co by to mělo být? Jaký drink piješ na párty nejraději? S tím drinkem to je čistě teoreticky, pozvu tě já a doufám, že to nečte tvůj manžel. :)

No, to by mě zajímalo jak by to ten obdivovatel řekl :)))))
Každopádně piji klasiku, red bull+vodka, míchané nápoje, nebo šáňo. Já jsem prostě na sladký. (manžel to určitě uvidí, ten si nenechá nic ujít :)

Jaká je tvoje současná nejoblíbenější deska? Pro zkušenou redaktorku jako jsi ty nebude nebude problém napsat krátkou recenzi. Přibliž nám ji svými slovy, pár větami….

Já jich mám víc. Vždycky když mám psát top ten, tak je to u mě tak na 3 hodiny. Ale aspoň dvě nejoblíbenější – Chelonis R. Jones – La Bateau Ivre ( Get Physical ) a  Trentemöller – Sunstroke ( Poker Flat ). 
Psát o tom tak jak jsem zvyklá asi nemá moc smysl, ale svými slovy a ve zkratce to řeknu. Obě jsou založeny na minimálových zvucích sice s výrazným beatem, ale s deepovým základem a melodickým pozadím. A obě jsou s lehčím vokálem :) Uslyšíte obě….


Připomínáme, že na stránkách akce www.clubbing.unas.cz stále probíhá „Soutěž o celý večer free“. Nejzajímavější odpověď na otázku proč byste měli vyhrát právě vy a získat vše zdarma získává 1x free VIP vstup, 1x CD mix nebo CD Sampler zdarma a free pitný režim na náš účet.

Na místě bude probíhat fotoakce – soutěž o celoroční free vstup na taneční párty v Ponorce. Navíc každý 10. návštěvník obdrží zdarma CD Semtex Clubstars Sampler. Prostě pro každého něco…

Více na: http://clubbing.unas.cz  (bio djs, aktuality, soutěž, mp3 download, posters & pictures, navigace,…)

Těšíme se na Vás.

 
Clara Bailar míří do Pardubic Clara Bailar aka Klára Tancošová poprvé v Pardubicích

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016