PARTYINFO

 

IMPERIUM

Datum konání:
27.01.2006 - pátek
Místo konání:
Brno - Boby Centrum
DJs:
Oscar Mulero (Spa), Dylan Drazen (USA), Cristian Varela (Spa), Laydee Jane (Ch), Kox (At), Boss (Sk), Amok (Ger), Martin Gredner, Marcus Cooper, BB Mike aka Michal Poliak, Zygy, Zek a Cmeen.
Live:
Dirty Bass (UK)
Popis:
start 19:00, vstup 314 + poplatek/399 czk
Line-up:
NESTEA TECHNO STAGE:
19.00 BloodStar
20.30 Hydrophonic
21.30 BB Mike
23.00 Dirty Bass – live
00.00 Cristian Varela
01.30 Dylan Drazen
03.00 Oscar Mulero
04.30 Amok
06.00 Boss
07.00 Mark OG aka Masser

FRISCO TechTRANCE STAGE:
20.00 Zek
21.00 Zygy
22.00 Cmeen
23.00 KOX
00.00 Marcus Cooper
01.30 Laydee Jane
03.00 Martin Gredner
04.30 BB aka Michal Poliak
 
 
 
Imperium: last info a rozhovor s Oscarem Mulerem Imperium: rozhovor s Oscarem Mulerem Imperium: rozhovor s pořadatelem a info o laser show
Imperium: Cristian Varela a Amok - rozhovory
Brněnská akce Imperium se nezadržitelně blíží, proto vás budeme častěji informovat o dění kolem ní. Tentokrát vám přinášíme dva rozhovory najednou, s Cristianem Varelou a Amokem, headlinery Imperia.
 

Jedním z hlavních tahounů megaparty Imperium bude 27. ledna 2006 španělský DJ a producent Cristian Varela. Charismatický umělec Cristian Varela (známý také jako Carlos Duran) je díky jedinečnosti a atmosféře svých vystoupení právem řazen mezi legendy světové technoscény a své pověsti dostojí také v lednu v brněnském Boby centru. Během předvánočního shonu si našel chvilku, aby stručně a rázně odpověděl na otázky v minirozhovoru:


Ahoj Cristiane, je čas Vánoc, jak se dnes máš?

Cool.

Pamatuješ si něco zajímavého, milého, nepříjemného z tvé poslední návštěvy v České republice? :)

Zajímavé: atmosféra.

Jakou atmosféru potřebuješ pro svou spokojenost s party Imperium?

Pozitivní feeling, soustředění na poslech a krásná děvčata!

Jak dlouho jsi hledal ten typický "disco" basový  buben který známe z tvých tracků?

Vždy, v analogových syntezátorech.

Vypadá to, že rád používáš tribalové rytmy v temném a těžkém techno beatu, není to nějaká hypnóza?

Jo!

Existuje nějaká hlavní myšlenka, kterou chceš šířit prostřednictvím své hudby?

Hloubka a smyslnost.

V jakém rozpoložení nejraději skládáš svá díla?

Záleží na konkrétním tracku, někdy skládám, když jsem zrelaxovaný a někdy je i stres hodně fajn!

Jak moc tě baví hrát remixy a jak moc máš rád remixování?

Je to jedna z mých specialit, že rád přebírám autorské tracky a přetvářím je po svém.

Jaká jména respektuješ jako producenty nebo DJe?

Richie Hawtin, Marco Bailey

Top 5 v tvém autě?

Vangelis, Ennio Morricone, Hans Zimmer, Vivaldi a klasický styl Cristiana Varely

Top 5 v tvém DJ kufru?

Trentemoller - Tic Tac Toc
Adam Beyer - Minus
Jeff Mills - Blade Runner
D´Julz - Alpha Alpha
Alex Under - Cmyk02

Díky za tvůj čas!

Taky díky.

Ptal se: PP



DJ Amok – tvrdý, temný, agresivní!


Pro začátek se zkus lidem trochu představit?


Jmenuju se Benjamin Arend, ale každý mi neřekne jinak než Amok. Je mi 23 let a narodil jsem se v San Francisku, ale dneska normálně žiju v německém Frankfurtu.

Jak ses vlastně dostal ke stylům jako hardtechno a schranz?

Schranz jsem poprvé slyšel v klubu U60 ve Frankfurtu. To mi bylo myslim asi 18 let. Do té doby se mi nejvíc líbily styly jako rave, trance, gabber ale nikdy techno, to který dneska hraju. Od svých začátků jsem vcelku změnil hudební chutě a momentálně jsem zakotvil na tvrdší taneční muzice, a to schranz/hardtechno.

Jaký je tvůj aktuální sound?

Tvrdý.. Hodně tvrdý,... často velmi temný a agresivní, ale vždycky hodně taneční, strukturovaný a rytmický. Občas taky docela funky.

Jak vidíš vývoj schranzu. Moc lidí mu nedává naději na přežití víc než několika let?

To je otázka pohledu. Nikdo nemůže předpovídat a konkrétně v hudbě je to úplně nemožné. Kdo by před deseti lety tušil, že elektronická hudba půjde celkově nahoru, stejně jako v minulosti jiné styly, třeba jazz. Jenom čas ukáže, a lidi si vyberou co se jim líbí a co ne.

Schranzovým producentům je velmi často vytýkána velmi nízká invence v produkci. Jak ty osobně řešíš problém s chybějící inspirací do tvoření hudby?

Myslím, že na každého hudebníka přijde čas, kdy prostě nemá nápady na nové věci. Inspirace si tě stejně většinou najde sama, takže když je jí málo, tak se snažím od hudby úplně vypnout a trochu si pročistit hlavu. Poslouchám jiné hudební styly, velmi často klasiku. Chodím do kina, nebo se pobavit ven, hraju videohry. Vždycky se snažím dělat něco kdy na hudbu zapomenu a pak když jsem ve studiu, snažím se pracovat efektivně.

Když už jsme u produkce. Co chystáš nového a s jakým producentem by si rád spolupracoval?

Bud dál pokračovat s produkováním a hledáním produkce pro moje labely Artillery a Crowbar. Pomalu dokonce i přemýšlím nad albem, ale na to myslím ještě není pravý čas. Určitě bych rád spolupracoval s Rushem, Mahatmou a Seemou. To jsou zajímavý lidi :)

V čem se víc vyžíváš, v mixování nebo v produkci hudby?

Záleží jak kdy. Mixování je perfektní když jsou pozorní lidi na parketu, dávaji ti dobrou odezvu a uměj si tu hudbu užívat. To je hodně adrenalinovej zážitek. Produkce má zas výhody, že člověk mnohem více času na experimentování a hledání nových zvuků. A kromě toho u mně ve studiu nekouřím, takže to je taky plus :)

Jaká byla tvoje nejhorší party? A samozřejmě taky nejlepší? :)

Nejhorší co jsem kdy zažil byl a nějaká klubová noc v KasinoBingen. Zvuk úplně špatnej, zima a vlhko, a skoro žádní lidi. Kromě toho samozřejmě taky rozbitej mix, a zničený jehly na gramofonech. Utrpení.... Nejlepších akcí je vždycky víc, takže těžko zmínit jen jednu. Hodně se mi líbilo v Deinze v Belgii. Bylo to fantastický, ikdyž potom policie tu akci ukončila. Kromě toho rád vzpomínám na Budapest, Manchester a Munster.

Na Imperiu si zahraješ po boku Varely, Drazena Mulera a Dirty Basse. Jak se těšíš?

Určitě se těším hodně. Na internetu jsem našel nějaké fotky z Boby a prostor vypadá velice dobře. Obsazení je taky skvělý, takže nic nebrání tomu, aby jsme to společně pořádně roztočili.

Malý pozdrav lidem?

Přijďte všichni a zažijete pořádný AMOK !!

 
Imperium: Dylan Drazen - rozhovor Imperium: pokračování ankety mezi DJs Imperium: Dirty Bass - profil Rozhovor s Bossem k Imperiu Imperium: anketa v médiích Imperium: Dylan Drazen - profil Imperium: rozhovor s LayDee Jane Vizální show na lednovém Imperiu Imperium: Laydee Jane - biografie Imperium: představení DJs druhé stage Imperium: DJ Amok to rád tvrdě Imperium: profil Cristiana Varely Imperium: Oscar Mulero - profil a diskografie Imperium: web a předprodeje spuštěny Imperium: soutěž o volné vstupy Další Imperium v lednu s Cristianem Varelou Imperium - těšte se na leden!

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016