PARTYINFO

 

IMPERIUM

Datum konání:
27.01.2006 - pátek
Místo konání:
Brno - Boby Centrum
DJs:
Oscar Mulero (Spa), Dylan Drazen (USA), Cristian Varela (Spa), Laydee Jane (Ch), Kox (At), Boss (Sk), Amok (Ger), Martin Gredner, Marcus Cooper, BB Mike aka Michal Poliak, Zygy, Zek a Cmeen.
Live:
Dirty Bass (UK)
Popis:
start 19:00, vstup 314 + poplatek/399 czk
Line-up:
NESTEA TECHNO STAGE:
19.00 BloodStar
20.30 Hydrophonic
21.30 BB Mike
23.00 Dirty Bass – live
00.00 Cristian Varela
01.30 Dylan Drazen
03.00 Oscar Mulero
04.30 Amok
06.00 Boss
07.00 Mark OG aka Masser

FRISCO TechTRANCE STAGE:
20.00 Zek
21.00 Zygy
22.00 Cmeen
23.00 KOX
00.00 Marcus Cooper
01.30 Laydee Jane
03.00 Martin Gredner
04.30 BB aka Michal Poliak
 
 
 
Imperium: last info a rozhovor s Oscarem Mulerem
Imperium: rozhovor s Oscarem Mulerem
Nabízíme vám aktuální rozhovor s hlavní hvězdou víkendové akce Imperium. Oscar Mulero vzkazuje: "Stay Techno!"
 

Čau Oscare, jak se máš? Co je u tebe novýho?

Ahoj, vede se dobře jsem spokojenej. Hudebně to byl dobrej rok, takže si nestěžuju.

Jak jsis užil vánoce a konec roku?

Vánoce i oslavu konce roku jsem si užil perfektně. Nemohl jsem být se svou rodinou a přáteli, protože jsem měl hraní, ale z minulých let to už je rutina, takže si to užívám a je to ok.

Nějaké novoroční předsevzetí?

Jenom to nejlepší pro rodinu a přátele!

Pokud se ohlédneš za minulým rokem, jak se ti dařilo osobně, a hudebně?

Hudebně to pro mně byl dobrej rok. Všechno vyšlo, tak jak jsem si plánoval takže jsem spokojenej. Absolvoval jsem loni docela hodně hraní, nový kluby a místa, kde jsem ještě nebyl. Kromě toho jsem se posunul dál i s produkcí pro labely Warm Up a Pole, a taky jsem spolupracoval s dalšími labely, takže mně to hodně těší. V osobním životě jsem zažil taky dobrej rok.

Na čem teď pracuješ ve studiu?

Právě dokončuju několik tracků pro Pole Recordings 04 a taky makám na nějakých dalších věcech, které jsem objevil ve svém Powerbooku.

Určitě se dá říct, že španělští producenti si na světové scéně udělali dobré jméno se svou produkcí. Jak vidíš vývoj a současnou pozici španělského techna?

Podle mně jsme se víceméně stali “part of the game” někdy před 4 až 5 lety, když jsme se začali prosazovat na nejrůznějších světových labelech, v zápětí na to nové hraní na různých místech ve světě a taky nové spolupráce s dalšími producenty. Vypadá to, že lidé mimo Španělsko nás těch 4-5 let sledují a našli zalíbení v našem soundu. Je to super!

Jak se vlastně v minulých letech techno ve Španělsku vyvíjelo. Bylo to pořád nahoře, nebo i dole?

Určitě to nebylo pořád nahoře. Zrovna momentálně procházíme trochu horším obdobím, ne jako dříve. Ubylo parties, klubů i promotérů. Spousta dalších si teď jede ve stylu electro a minimal. Myslím, že to ale není otázka stylů, ale hlavně ekonomické situace, a prosperity klubů a akcí.

Tvůj nejoblíbenější španělský klub, party a producent?

Klub určitě Florida135, oblíbená party Monegros a producent Christian Wunsch.

Je něco, co je obecně bráno jako běžná věc, na které nikdo nevidí problém, ale tebe to dokáže vytočit a naštvat?

Vcelku mně štve stahování hudby. Hodně velkým způsobem to ničí hudební průmysl, hlavně malé labely a distributor. Hodně mně štve, když mi přijdou promo kopie mých nových desek, a ty tracky už si na internetu můžeš stáhnout. Je to hrůza.

Byl jsi někdy už tak znechucenej, že si chtěl se vším skončit a dělat jinej styl nebo se na to vykašlat?

To ne. Zatím jsem se nikdy nedostal do tohohle bodu, že bych všechno hodil za hlavu. Určitě jsem zažil horší chvíle, jako kdokoliv, ale nikdy mně to nepřimnělo k tomu, abych se vším skončil a opustil hard techno a hrál nějakej komerční trendovej styl nebo se vykašlal na DJing. Techno je pro mně zábava, a až mně přestane nudit, tak možná pak je čas se na to vykašlat, rozhodně ne teď.

Co pro tebe znamená punk? Myslíš, že už zemřel, nebo je stále na živu?

Nevím moc o punku jako celku a všech těch vlivech a začátcích atd., vidím to spíš jako životní styl propojený s hudbou. Dead or Alive? Po hudební stránce nevím, protože to neposlouchám, ale líbí se mi názory a způsob života. Určitě ještě existujou lidi, kteří chtějí změnit věci právě punkovými názory.

Co pro tebe znamená techno? Myslíš, že to je pouze hudební styl nebo i něco víc, díky tomu, že to je celé taky o technologiích a rychlém technickém vývoji?

Techno pro mně znamená hodně, ať už hraní nebo studiová produkce. Obecně je to asi jen další hudební styl, ale rozhodně víc jak jiný styly je to hlavně o technickym vývoji. Zkoušení nových zvuků, nových efektů, mašinek,...Máš pravdu, celá tahle hudba je hodně o technologiích a je to s ní hodně spojené.

Myslíš, že už je zlatá éra techna pryč, nebo ještě bude mnohem více technoidní budoucnost?

Come on! Techno je tady a nikdy nezmizí. Pořád vychází spousta klavilitního techna, hodně producentů navzájem spolupracuje. Děláme hudbu jakou chceme a celkově techno DJs zažívají neustálé přesuny za hraním po všech kontinentech planety. Zdá se ti to jako úpadek?. Mně ne. Techno je na poli elektronické hudby a navždycky bude. Určitě se do týhle hudby přenese ještě spousta okolních vlivů a to mu dodá šťávu. Stay techno!

Ok, je ještě spousta otázek, ale pojďme k tvému vystoupení v Brně. Jak se ti hraje pro české publikum?

Vždycky jsem měl z hraní v česku super pocit. Už když jsem byl v Česku poprvé, lidi mi dávali při hraní pefrektní odezvu na mojí hudbu. Naposledy jsem byl u vás na vánoční akci v Kutné Hoře a hodně se mi to líbilo a stejně, jako vždycky byly lidi perfektní. U vás se mi hraje dobře!

Kdyby sis mohl vybrat 2 DJs, aby s tebou na Imperiu zahráli, kdo by to byl a proč?

Robert Hood, protože to je jeden z mých největších oblíbenců, a potom ještě Rob Hall (jeden z kluků kolem Gescom). Hodně je oba respektuju jako producenty i jako DJe. Určitě bych vybral tyhle dva!

Co pár posledních slov pro lidi, kteří přijdou na Imperium a budou tančit na tvojí hudbu?

Pořádně si to užijte a zůstaňte svý !!  

 
Imperium: rozhovor s pořadatelem a info o laser show Imperium: Cristian Varela a Amok - rozhovory Imperium: Dylan Drazen - rozhovor Imperium: pokračování ankety mezi DJs Imperium: Dirty Bass - profil Rozhovor s Bossem k Imperiu Imperium: anketa v médiích Imperium: Dylan Drazen - profil Imperium: rozhovor s LayDee Jane Vizální show na lednovém Imperiu Imperium: Laydee Jane - biografie Imperium: představení DJs druhé stage Imperium: DJ Amok to rád tvrdě Imperium: profil Cristiana Varely Imperium: Oscar Mulero - profil a diskografie Imperium: web a předprodeje spuštěny Imperium: soutěž o volné vstupy Další Imperium v lednu s Cristianem Varelou Imperium - těšte se na leden!

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016