PARTYINFO

 

14TH HANDSHAKE

Datum konání:
14.10.2005 - pátek
Místo konání:
Ústí nad Orlicí - KD
DJs:
Michael Burian (DJ of the year/Praha), Jerome Austin (nujazz.org/Brno), Andrea Fiorino (clubzone.cz/Brno), Sayko (workshop.cz/Praha), Leo Lycra (rovan.cz/Brno), Anakin vs. Akira (shadowbox.cz), Cosmic Beats System - Jannis, Luckie, PetrEco, Va.czech (Česká Třebová, Svitavy)
Popis:
2 pódia, 2 bary, videoprojekce, světla ala laser show, rotační hlavy, pary a scanny, fotbálek, dekorace
vstup 130 CZK
 
 
Cosmic beats system uvádí...
Pro mnoho lidí tuto akci už nemusíme představovat...
 

Během 4 let se zde vystřídali prakticky všichni víceméně známí českoslovenští djs, mezi nimiž byli např. Ladida, Tráva, Orbith, Inpiral X62, Koogi, Tvyks, Philip TBC,  Toky a další a další. Tato párty probíhá vždy 3x až 4x do roka a  v průměru ji navštěvuje cca 700 lidí, což znamená, že za dobu své existence na Handshake pařilo více než  9 100 lidí!
Párty probíhá na 2 pódiích: na velkém sále rovný beat a v modrém salonu  zlámaný beat.

Není tajemstvím, že by tento Handshake mohl být posledním. Sice se to říkalo po skoro tragických událostech o Handu 13, kde větrná smršť zdevastovala hlavní pódium, ale rozhodli jsme se uspořádat ještě tento. Přes nový rok se uvidí, zda budeme v pořádání této akce ještě pokračovat. Od prvního dílu se změnilo spoustu věcí. Máme na mysli nejen obměnu generační, ale také hudební.  Zdá se nám, že to není co bývalo a  mohlo by být, kdyby někteří lidé přemýšleli jinak, ale to my nezměníme..

Spousta akcí si dnes hraje na undergroundové, spousta akcí je zkomercializovaných, protože to prostě KVALITNĚ v dnešním světě pořádat nejde. Třebaže se Handshake stal svým způsobem komerční záležitostí, my CBS jsme to brali vždy jako nutné zlo, abychom mohli udělat akci, která by měla úroveň. Tedy perfektní DJe, kvalitní zvuk, efektní světla atd. Přestali jsme proto rozlišovat akce komerční nebo undergroundové a začali rozlišovat akci dobré a špatné…

Tento článek možná vyvolá spoustu akademických debat o tom, co je na této scéně dobré a co špatné, co komerční a co nekomerční - každopádně se o tomto vedly  spory už mnohokrát a nakonec se tím stejně nikdy nic nevyřešilo…

Kdo chce prostě slyšet DJe, které jsme pro vás zabookovali (viz níže), a kteří umí, kdo si chce vychutnat atmosféru, která bývá na této akci, myslíme, dost v pohodě, ať přijde. Čekají Vás jako vždy 2 pódia, 2 bary, videoprojekce, světla ala laser show, rotační hlavy, pary a scanny, taky zvuk, který "dýchá", fotbálek a dekoraci prostoru. Mnoho lidí si možná neuvědomuje že žijeme v roce 2005 a vstup 130 Kč se jim zdá moc. Jsou to ti, kteří nevidí, kolik času příprava této akce spolkne, kolik lidí se na takovéto akci podílí, kolik stojí jedna rotační hlava atd.
Kdo ví, řekne vám, že tento vstup je solidní cenou za solidní akci.
Každopádně je to jen a jen  na Vás…

Viva Handshake!

DJs in the party:
(texty z internetu, webových stránek djů a přímé informace)

MICHAEL BURIAN - dj of the ydar / Praha

Jako dj Electromaj  se objevoval na předních příčkách anket Techna.cz a Tripmagu či "Czech Dance Music Awards", kdy se stal českou DJskou jedničkou pro rok 2001.
Namixoval několik CD např. Evolution Beat a nebo jedno z nejúspěšnějších mix CD Trancing a především Orgasmiczech.
Protože jeho pseudonym Electromajk byl v cizích jazycích často komolen, rozhodl se vrátit  se ke svému civilnímu jménu Michael Burian.
Na nově vzniklém labelu Flesh mu vychází singl "Blow Me / Hotmale", který se stává klubovým hitem a v anketě CDMA 2002 získává 1. místo mezi domácími singly. " Na začátku roku 2005 byl Michael oceněn cenou Dance Awards jako DJ roku ! Aktuální novou desku Michael Burian - Praha E.P. zařazují do svých setů top djs z celého světa, například Paul Van Dyk.

JEROME AUSTIN - nujazz.org / Brno

Jeho začátky byly ve znamení tanečních večírků v dnes již neexistujícím brněnském "Mescalito-u" a mnoha dalších, jejichž jména se již několikrát postupem času změnila.
V roce 1998 následovala spoluprodukce pořadu "Clubbing" na brněnském radiu Krokodýl, kde spolu se Standou Lenertem ,rozšiřovali hudební éter o stylově různorodou hudbu do té doby na brněnských
rádiích nemyslitelnou...Součástí spolupráce byl i projekt TOUCH, na němž vystoupil J.P.Muchow spolu s Lazzy Jimmy.
Samozřejmě jsou tu naprosto výjimečná účinkování na opravdu ojedinělých a skvělých akcích (youngprimitive Tyngl Tang) nebo na několika akcích brněnské Flédy a či zlínského Dj Labu...
V součastné době se věnuje studiové práci a to hlavně projektu nujazz.org, jenž nabídne vlastní hudební prostor stylům zařaditelným pod hlavičku nujazz…

ANDREA FIORINO - clubzone.cz / Brno

Andrea byl zprvu ovlivněn poslechem pořadu "One In The Jungle" na britském BBC Radio One, chvíli experimentoval s drum n bassem, aby se po několika akcích definitivně vrátil k house music.
Zlomem v jeho kariéře byla  residentura v nově otevřeném klubu Remix v centru Brna. Jeho sety jste mohli pravidelně slýchávat také v rámci pořadů na rádiích Kiss či Expres.
Je  jedním ze strůjců projektu internetového rádia DFR (www.dfr-radio.com), Mimo to se věnuje společně s několika přáteli tvorbě vlastních houseových tracků a remixů. Jeho produkční portfolio obsahuje jak několik ryze vlastních skladeb či bootlegů, tak remixy pro skupiny Maduar, A-Tak!, Monkey Business nebo DJe Nea. V současné době Andrea také intenzivně pracuje na projektu vlastní tvorby ve spojení s několika hudebníky a zpěvačkou.

SAYKO - workshop.cz / Praha

Břeclavský DJ Sayko patří mezi nejrespektovanější postavy tuzemské drum'n'bassové scény. A to hlavně díky jeho energickým setům, které české (hlavně tedy moravské:-) junglisty dostávají už několik let. Jeho sety jsou přené, mixy rychlé a precizní. Zahrál si na většině významných akcích (např. Cosmic Trip) a spolu s Katchou, Philipem TBC nebo třeba Koogim patří do elitní skupiny D'n'B djs u nás.

LEO LYCRA - rovan.cz / Brno

Měl tu čest zahrát si na spoustě významných akcí v ČR, jakými jsou např. Orion Hall,Citadela (na které hrál více než 5x), Supesonic garage, Mácháč99, Cosmic Trip, Summer of Love, Bassblaster a také ve spoustě klubů po celé ČR a Slovensku. Hrál také na spoustě akcí v zahraničí - v Rakousku, Německu, Maďarsku (Hyperspace festival), Srbsku (Atomage festival) a dalších
Skvělý techno dj, který za sebou nechával propracované sety a udivené parkety. Svou hudební dráhu na nějaký čas přerušil a poté se zaměřil na nový progresivní zvuk, který reprezentuje na pravidelných klubových akcích mezi něž patří Fruity, Bubbles, Meex…, kde často hostují djs ala M. Burian, Orbith, Daniel Tinino a další.

ANAKIN vs. AKIRA - shadowbox.cz / Praha

Anakin hraje od roku 2001 a od té doby si zahrál na takových akcích jako je Ope air field, Summer of love nebo Bush a hraje po klucech v česku i na Slovensku. Ve svých setech se  snaží o co nejtanečnější a nejpestřejší sety s ohledem na atmosféru akce.Je redaktorem shadowbox.cz, věnuje se také vlastní produkci a v profilu má také, že je největším fanouškem super crooo u nás:)
Mr. Akira začal svou djskou dráhu o něco dříve a to v roce 98. Za sebou   akce jako je Hradhouse, OaF,  Bush, Cosmic Trip,  Love planet, Earwax a další. V jeho setech najdeme prvky drum'n'bassu i breakbeatu a občas si střihne i hip hop. Je taktéž redaktorem shadowboxu a v projektu Dubwize. Na Handshake si střihne s Anakinem  jungle - D'n'B set ze 3 gramofonů.

COSMIC BEATS SYSTEM - Jannis; Luckie; PetrEco; Va.czech  / Česká Třebová, Svitavy

Vznikli jako seskupení djů nezávisle na hudebním stylu, takže do jejich repertoáru patří mimo jiné tech house, deep house, electro (Luckie, PetrEco), happy techno, breakbeat (Jannis), Jungle, D'n'B (Va.czech).
Banda Cosmic beats system začala v letech 1999 malými undergroundovými akcičkami ve stodolách a barech, a později rezidentura v Paradoxu na Šedivci s akcemi Laboratory. V roce 2001 proběhl první Handshake v Č. Třebové. Následovala rezidentura a provoz legendárního svitavského OK klubu, kde proběhlo mnoho sériových akcí - kromě Handshake také Monolog nebo Tempus.  Jsou také autory myšlenky akce Regional djs. Zahráli si spolu na jednom pódiu s takovými jmény jako jsou Space DJs, Dean Cole, Takaaki Itoh nebo Jay Cortez. Současně také hrají po klubech a akcích Pardubického kraje a na Moravě a jsou samozřejmě residenty párty Handshake.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016