PARTYINFO

 

FEEL 2005

Datum konání:
14.10.2005 - pátek
Místo konání:
Praha - Karlovy Lázně
DJs:
Derrick May (USA), Kai Tracid (D), Afrika Islam (USA), Orbith, Pietro, Aton, Martin Gredner, Loktibrada (SK), Black Jesus, Vilém a další
Live:
Dan Bárta, Michael V a Ota Klempíř (J.A.R.)
Info:
http://www.karlovylazne.cz
standa.ruzek@karlovylazne.cz
Popis:
vstup 50/120 czk
Line-up:
HIP HOP ZONE
21:00 – 00:00 dj ghosper
00:00 – 03:00 AFRIKA ISLAM (HIP-HOP set/USA)
03:00 – 05:30 dj black jesus

PROGRESSIVE ZONE
21:00 – 01:00 dj orbith
01:00 – 03:00 DJ KAI TRACID (D)
03:00 – 05:30 dj martin gredner

FUNKY J.A.R. ZONE
21:00 – 05:30 – DAN BÁRTA, michael viktořík, ota klepíř a další hosté…

TECHNO ZONE
21:00 – 23:00 dj aton
23:00 – 01:00 dj pietro
01:00 – 03:00 DJ DERRICK MAY a.k.a Rhythim is Rhythim (USA)
 
 
Feel 2005: Derrick May - biografie
Další hvězdou zítřejšího festivalu Feel 2005 bude detroitský DJ a producet Derrick May, který v Karlových Lázních vystoupí pod pseudonymem Rhythim Is Rhythim. Přečtěte si jeho biografii a nezapomeňte zkusit štěstí v soutěži o volné vstupenky.
 

Derrick May aka Rhythim is Rhythim (Transmat - Detroit/USA) - biografie

Derrick May se narodil v divokých 60tých letech v Detroitu ve státě Michigan. Nepokoje z roku 1968 byly fyzickým projevem frustrace obyvatel z rasové diskriminace a nerovnosti. Na druhé straně byla soulová hudba labelu Motown Records zvukovou kulisou této rozporuplné doby. V tomto prostředí se vyvinul Derrickův eklektický vkus pro hudbu, silně ovlivněný umělci jako jsou Kraftwerk, Gary Numan, David Bowie, Funkadelic či The B-52´s.

Derrickův vztah k různorodé muzice vyústil v jeho djing již v osmnácti letech. Hrál v klubech jako Music Institute či Majestic a na příležitostních undergroundových parties. V roce 1985 se jeho tvrdá práce vyplatila a Derrick obdržel na vlnách nejposlouchanějšího místního rádia WJLB svou první vlastní show s názvem Street Beat. V tomto pořadu pouštěl po boku svých dobrých kamarádů Kevina Saundersona a Juana Atkinse ranné house nahrávky. Také se zde zformoval label Detroit records, který vydával vizionářskou hudbu, kterou se zbytek světa brzy naučil pojmenovat. Ano, tady se zrodilo techno jako hudební styl.

V roce 1986 založil Derrick svůj první vlastní techno label s názvem Transmat Records, kde mohli umělci vydávat své hudební výtvory bez omezení major labelů. Singl Nude Photo z roku 1987 se stal prvním velkým hitem a oslovil zejména evropské publikum. „Chci dělat unikátní a originální muziku, nezávisle na tom, jak dlouho mi to potrvá, chci dělat taneční hudbu pro emocionální zážitek a pro taneční parket“, říká sám Derrick a v roce 87 vydává singl Strings of Life, který je jedním z jeho nejznámějších tracků a kterým ovlivnil celou historii taneční hudby. Tyto dvě skladby upevnily jeho pozici na scéně a umožnily mu skrze svůj label představit světu i další producenty, kteří jsou dodnes uznávanými legendami: Carl Craig, Kenny Larkin či Stacey Pullen.

Derrick v průběhu své dlouhé kariéry spolupracoval s takovými veličinami jako jsou Depeche Mode, remixoval například Nitzer Ebb či obdržel zlatou desku za deep houseové remixy pro projekt Inner City. Vedle toho je žádaným djem, hraje na šesti kontinentech a odehrál djské sety v téměř všech proslulých klubech světa.

Derrick nedávno znovu vydal své dvojCD Innovator, které vyšlo v USA na jeho labelu Transmat. Toto album bylo původně vydáno pouze na značce Sony Japan v Asii. Tato deska je jakousi retrospektivou jeho kariéry. Jeho poslední track To be or not to be je soundtrackem pro hru Ghost in the shell na Sony Playstation a poslední projekt jeho labelu Transmat je kompilace s názvem Time:Space, na které vydal věci novým zástupcům labelu jako jsou Tony Drake, Aril Brikha a Indio. Derrick se soustředí na multimediální explozi nového milénia. Derrrick sám říká: „Má vize je dělat hudbu na popředí, vždy se dál rozvíjet, ať už při produkování tanečních tracků nebo při dělání filmové hudby“

 
Feel 2005: Afrika Islam - biografie Feel 2005: soutěž o volné vstupy Feel 2005: Kai Tracid - biografie Festival Feel 2005 tento pátek v Karlových Lázních

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016