PARTYINFO

 

FEEL 2005

Datum konání:
14.10.2005 - pátek
Místo konání:
Praha - Karlovy Lázně
DJs:
Derrick May (USA), Kai Tracid (D), Afrika Islam (USA), Orbith, Pietro, Aton, Martin Gredner, Loktibrada (SK), Black Jesus, Vilém a další
Live:
Dan Bárta, Michael V a Ota Klempíř (J.A.R.)
Info:
http://www.karlovylazne.cz
standa.ruzek@karlovylazne.cz
Popis:
vstup 50/120 czk
Line-up:
HIP HOP ZONE
21:00 – 00:00 dj ghosper
00:00 – 03:00 AFRIKA ISLAM (HIP-HOP set/USA)
03:00 – 05:30 dj black jesus

PROGRESSIVE ZONE
21:00 – 01:00 dj orbith
01:00 – 03:00 DJ KAI TRACID (D)
03:00 – 05:30 dj martin gredner

FUNKY J.A.R. ZONE
21:00 – 05:30 – DAN BÁRTA, michael viktořík, ota klepíř a další hosté…

TECHNO ZONE
21:00 – 23:00 dj aton
23:00 – 01:00 dj pietro
01:00 – 03:00 DJ DERRICK MAY a.k.a Rhythim is Rhythim (USA)
 
 
Feel 2005: Derrick May - biografie Feel 2005: Afrika Islam - biografie Feel 2005: soutěž o volné vstupy
Feel 2005: Kai Tracid - biografie
Tento pátek se odehraje v Karlových Lázních další ročník festivalu Feel 2005. Dnes vám představíme jednoho z headlinerů celé party. Je jím hlavní hvězda Progressive Zone pódia - německý DJ a producent Kai Tracid.
 

Kai Tracid - bio

Jezdit sem a tam - neustále pendlovat někde mezi Frankfurtem, Sydney a jakýmkoli místem se dvěma gramofony: život Dje je tvrdý. Neustále být na cestě v doprovodu svého nejlepšího přítele, zvaného „zpoždění letu“ a vždy přítomné otázky: „Kde to k sakru dneska jsem?“ Nicméně všechna tato neštěstí jsou zapomenuta, když se roztočí gramofony a v rukou a obličejích lidí vidíte odezvu, na kterou jste čekali. Kai Tracid zná tento způsob života velmi dobře. Úspěšný producent/DJ se vrátil na začátku roku se svým singlem Conscious, který masivně kroužil po klubech a setrval v German Media Control jako těžká váha.

Ale nejprve se podívejme na jeho minulost

V roce 1995 sedí domácí muzikant a student elektro-strojového inženýrství před svým počítačem a tvoří nesouvislé zvuky a hluk. Náhle přichází s formulí, která z něj později učiní jednoho z nejžádanějších producentů/Dj´s. Kombinací acidové melodie undergroundu s éterickým trancem: „Ano, je to můj druh Tracid Track Soundu - jde o druh trancu, který je perfektní pro party.“ Kai pokračuje: „I přesto, že dodnes neumím zpívat, jsem přesvědčen, že mám cit pro emoční sekce mé hudby.“ A je toho více, co Kaie odlišuje od jeho kolegů: „Hluboké a inteligentní vokály jsou pro mě velmi důležité“. A to můžeme najít v trancu vskutku málokdy.

Kai Tracid hraje ústřední roli v německých „Dance Charts“ od roku 1997. Měl mnoho #1 hitů, byl nominován na cenu Viva Comet v roce 1998, a začal stále víc a víc pracovat s Frankem Farianem, který je dlouhou dobu úspěšným producentem. Kariéra, která začala doma s levným vybavením se vyvinula v první řadu, hi-tech studio umístěné blízko Frankfurtu nad Mohanem.

Přestože to byli především Evropané, kdo poslouchal taneční hity Kaie Tracida, tak v posledních pár letech začíná narůstat počet lidí daleko od Německa, kteří žádají jeho vystoupení. „V poslední době odehraji tak 150 vystoupení ročně a většina z nich jsou mimo Německo.“ Kromě toho tento dva a třicátník prodal více než milion desek, které nesou jeho mix amid trance (to je důvod, proč sám sebe nazývá tra-cid). Austrálie, Anglie, USA, Japonsko, Itálie, Rusko, Argentina, Turecko a Brazílie - zdá se, že svět tohoto člověka poslouchá, a to i přesto, že nehraje jen ve velkých halách (s 35000 lidmi), ale taktéž miluje hraní v malých klubech.

Je dost divné, že atletický a přitažlivý muzikant je ve skutečnosti plachý. Nemá rád lidi, kteří se příliš předvádí. Je nekuřák, nebere drogy, dokonce ani nepije pivo, neobléká se výstředně ani nemá na hlavě divné střihy. „Zejména právě proto, nebyla kolem mé osoby nikdy taková medializace jako u mých kolegů, kteří všechno toto dělali. Jedním z důvodů může být skutečnost, že jsem vždy zůstal stejný jako předtím, než to všechno začalo. Jsem takový, jaký jsem a mám skutečně vlastní styl.“

Před dvěma roky udělal prohlášení týkající se úspěchu Palu Van Dyka: „Ten člověk to dokázal. Jednou chci být tam, kde je on nyní.“ A nyní - vlastně to dokázal: „Ano, nyní tam jsem - ale šel jsem svou cestou.“

Jeho vlastní cesta - to je pro Kaie velmi důležité. Kai Tracid má svůj vlastní pohled, vlastní chápání světa a nebude poslouchat žádná pravidla. „Zkrátka nemůžu. To je důvod, proč se nepřipojil k německé armádě.“ Je posedlým hráčem paintballu - ne jen proto, že je to zábava, ale také proto, že to lidé akceptují a ve stejnou dobu si podají ruce. Podle Kaie, „na této scéně jsou idolové. Lidé, kteří jsou prostě dobří. Vedle toho jsou lidé, kteří jsou jen velmi populární. A potom - jako poslední kategorie - jsem já: Já, ten, který produkuje dopingové skladby.“

Jeho úspěch dokazuje toto: Pod jeho labelem, který se nazývá Tracid Traxx, je 50 umělců, které můžeme neustále najít v tanečních hitparádách. Lidé ho chtějí vidět víc a víc, jako dje ho chtějí po celé planetě. Taktéž budou mít možnost ho vidět, jak předvádí své schopnosti v přicházejícím Hey DJ! - US produkce, film, který bude v kinech na konci roku.
Tak, co ještě chcete? Jaké jsou jeho plány v budoucnu?

„Stále chci dělat věci, které mě baví: chci produkovat svou vlastní hudbu.“

 
Festival Feel 2005 tento pátek v Karlových Lázních

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016