PARTYINFO

 

PRAGUE BERLIN INSANE

Datum konání:
18.11.2005 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
The Scandals, Ixer, Diome, Vitamin
Live:
Mojmir Papalescu & The Nihilists, Mignon, Warren Suicide, Magnetik, Secret 9 Beat
Popis:
start 20:00, vstup 160 czk s lístkem z koncertu TYG
Line-up:
20:15 Secret 9 Beat
21:00 Magnetik
22:00 Warren Suicide
23:00 Mignon
23:50 Hotroad Hank Video Event
00:00 Moimir Papalescu & The Nihilists
01:00 The Scandals (DJ set by Emma Eclectic and Steve Morell)
 
 
Prague Berlin Insane: premiéra klipu M.P. & The Nihilists Berlin Insane: soutěž o vstupenky
Prague Berlin Insane: new wave electro v Abatonu
Prague Berlin Insane v pražském Abatonu bude podle organizátorů "velký elektro-rock'n'rollový mejdan" za účasti domácích kapel Moimir Papalescu and the Nihilists a Magnetik, německých Mignon nebo britských Warren Suicide. Na pódiu se prostřídají i The Scandals DJs, Diome, Vitamin a Ixer. Třetí díl této rozjeté noci propukne v pátek 18. listopadu ve 20:00.
 

Berlin Insane 3 je ojedinělým projektem, který již potřetí nabídne výběr avantgardních formací a interpretů nejen německé provenience. Nyní tuto kompilaci reprezentují taková jména, jako třeba Marc Almond (Soft Cell), Rudi Moser (Einstürzende Neubauten) John Taylor (Punx Soundcheck), Crossover (Gigolo Records) a také domácí skupiny Moimir Papalescu and the Nihilists nebo Magnetik. Právě u příležitosti vydání této kompilace, kterou má na svědomí berlínský progresivní label Pale Music, se bude konat 18. 11. 2005 v pražském Abatonu velký elektro rock´n´rollový mejdan.

Celou akci iniciovali samotní MP and The Nihilists ve spolupráci s D Smack U Promotion  a Abaton Production. Zaštítěni vlastní značkou Manipulation Records si v rámci svého podzimního vystoupení pozvali speciální hosty z Berlína. Budou mezi nimi živá vystoupení Mignon, Warren Suicide a také dj set projektu The Scandals, kterému vévodí šéf stáje Pale Music Steve Morell a jeho teamová partnerka Emma Eclectic. Vše bude kromě vystoupení „nihilistů" doplněno i koncerty skupiny Magnetik (vedlejší projekt Moimira Papalescu) a garážové party Secret 9 Beat. Z českých dj’s se představí pánové Ixer, Diome a Vitamin. Mimo jiné bude možné shlédnout i premiérové promítnutí nového videoklipu „nihilistů" s názvem „Hotroad Hank" režiséra Šimona Šafránka.


















 
Mignon
Svůdná melodie je následovaná zkreslenou kytarou. Mignon se posmívá Ďáblu a rapuje: „...watch out lucifer, you’re dead meat I’ll come one day and steal your noble seat!“ Ujetou lyriku doprovází electro groovebox a heavy metalové kytary. Pódiová prezentace Mignon je tak vyjímečná, že ji Peaches vzali na svoje světové turné. Mignon také hostuje na posledním albu Peaches „Fatherfucker“, které vydalo XL records. Její samostatné album vinyl EP vyšlo v červenci 2004 u berlínského labelu Pale Music.

http://www.mignonmusic.com

 

















Warren Suicide

„Hello, hello, hello, my name is Warren Suicide. I want to take you, take you on a night ride“. Tak začíná jejich debut „Warren Suicide“ vydaný u Fume Records. Warren Suicide je svérázná kreslená postava, duchovní dítě berlínského tria: Nackt (kytara), Lucian (zpěv) and Cherie (VJ „viruses“ + zpěv). Warrenův svět je úzce spjat s hudbou i s texty, Warren je čtvrtým členem kapely a možná tím nejdůležitějším. Warren Suicide jsou electronic-punk-terrorists s prvky rockabilly a nakažlivého popu někde mezi techno undergroundem, The Scissor Sisters a Sonic Youth. Tento mix cool elektra a tvrdých kytar s vášnivým vokálem zpěváka Luciana jim již vydobil světové renomé.

http://www.warrensuicide.com

















 

The Scandals
Emma Eclectic and Steve Morell
Berlínský producent a dj, zakladatel a vůdčí osobnost labelu
Pale Music Steve Morell kolem sebe seskupuje taková jména alternativní scény jako jsou Alexander Hacke, či Jochen Arbeit z Einstürzende Neubauten nebo Kid Congo Powers z The Cramps. Zároveň však dává na svých kompilacích Berlin Insane prostor novým hrdinům berlínské kosmopolitní post electroclashové scény. Umělci jako Mignon, Glamour to kill, Namosh, Kook & Roxxy Bione, Neonman, Bettina Köster, Pow Pow, Smatka Molot a mnoho dalších stejně jako sám Steve ve své hudbě mixují prvky ujetého elektra s rock,n,rollovým klišé, kabaretním glamourem, omdesátkovou new wave a post punkovým industriálem made in Berlin. Přesný cit pro Avantgardu, Trademark Pop a Future  Rock,n,Roll – to jsou Morellovy divoké performance které určují novou tvář současného Berlína. V rámci svého projektu THE SCANDALS vytvořil remixy pro Pink Grease, Beroshima, Vanishing, Boy George, Miss Yetti, Eric D Clark, Atomizer, Moimir Papalescu & The Nihilists, S’express a mnoho dalších.

http://www.pale-music.de

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016