PARTYINFO

 

RED LIGHT TOUR

Datum konání:
21.10.2005 - pátek
Místo konání:
Jablunkov - Rockcafé Southock
DJs:
Optiv (UK), Axiom (UK), Snede, Wenia, Ibogain, Imotep, Kamion, IM Cyber
 
 
Red Light Tour: Optiv a Axiom v Čechách a na Moravě
V druhé půlce října přijedou do Čech na pracovní výlet DJ Optiv, kterého všichni určitě znáte, a jeho velký objev Axiom, který všichni určitě rádi poznáte. Cause4Concern teď mají pravděpodobně dovolenou, a tak se pan Optiv zavírá do studia převážně sám a když zrovna nekroutí čudlíky, věnuje se svému labelu Redlight. A právě v barvách této značky se uskuteční čtyři vypečené večírky – 21.10. budou hrát Optiv a Axiom v Jablůnkově, 26.10. na Bukanýru, 28.10. v Lovosicích a 29.10. v Bratislavě.
 

V druhé půlce října přijedou do Čech na pracovní výlet DJ Optiv, kterého všichni určitě znáte, a jeho velký objev Axiom, který všichni určitě rádi poznáte.  Cause4Concern teď mají pravděpodobně dovolenou, a tak se pan Optiv zavírá do studia převážně sám a když zrovna nekroutí čudlíky, věnuje se svému labelu Redlight. A právě v barvách této značky se uskuteční čtyři vypečené večírky – 21.10. budou hrát Optiv a Axiom v Jablůnkově, 26.10. na Bukanýru, 28.10. v Lovosicích a 29.10. v Bratislavě

Počátky Optivovy kariéry sahají, jak už to u těchhle drum´n´bassových velikánů bývá,  do začátku devadesátých let. Tehdy se staral o svůj record shop Dance 2, chodil v Londýně do slavné hudební školy SAE a o víkendech makal jako asistent zvukaře  v klubu Ministry of Sound. No a hned jak dokončil svá studia, skočil rovnýma nohama do legendárního projektu Pressure Rise. Pěkný rozjezd, že jo :)

Když v roce 1999 založil Optiv s Tobiem, Markem a Stuartem Aspect Records, zjistil, že už toho má na gramcích odehráno dost a přišel čas posunout své aktivity o krůček dál. Po pár měsících společného kuchtění ve studiu udala čtyřka nCode první track a to rovnou labelu Moving Shadow.  Záhy se kluci rozhodli přejmenovat na Cause4Concern, nakopnout stejnojmenné vydavatelství a pak už sypali jednu pecku za druhou. Jen pro zajímavost, prvního singlu „Phat Cap / Euthanasia“ se prodalo přes 4000 kousků, což je velmi důstojné :) Od té doby jsme mohli jméno Cause4Concern vídat na etiketách spousty labelů včetně Renegade Hardware, Timeless, Subtitles, Virus, Metro, 1210, Quarantine nebo už zmíněném Moving Shadow. A aby toho nebylo málo, založili v roce 2001 Optiv a jeho kamarádi značku C4C Limited věnovaný experimentálnímu materiálu a remixům jejich starých skladeb od jiných slavných producentů - Stakka & Skynet, Teebeeho, Matrixe, Fierce a Rymetyma. V témže roce byli C4C nominováni jako „best newcomers“ v časopise  Knowledge.  

Šikula Optiv ovšem nechtěl zůstat do konce života v zajetí C4C. Během turné po Novém Zélandu v roce 2002 se dal dohromady s Bulletproof a Concord Dawn, z čehož vznikly skladby „Scorched Earth“ (Cyanide Records) a „Camouflage“ (1210), a rok později založil label Redlight, kde vydává vedle vlastního materiálu taky tracky svých oblíbenců. Naposledy to byly například remix z dílny Black Sun Empire, „Unsung“ od Mayhema a Psidreama  a „Nightfalls“ - Optivova spolupráce s Axiom. Na spřáteleném písečku se  letos vytáhl tracky „Panaché“ (Project 51), „Dubfunk“ (C4C recordings) a remixem „Fever“ pro Rymetymovu značku 1210. A to nejlepší nás ještě čeká – Optiv pilně pracuje na svém debutovém albu a velké plány má i s Redlightem – těšte se hitovky od Rymetyma, Fierce, Chrise SU a samozřejmě Axiom. 

Axiom (Neotek a Synaptic) začali být aktivní na drum´n´bassové scéně v roce 1998, když založili internetové stránky www.drumandbass.ch. Postupem času vyrostla z informačního serveru hudební agentura, spolupracující s řadou domácích i zahraničních DJů. Za gramofony se Axiom postavili jako back2back team poprvé v roce 1999. Netrvalo dlouho a oba, Neotek i Synaptic, už pošilhávali po nádobíčku do studia, aby se mohli pustit do vlastní produkce. A pak jim v roce 2004 spadlo štěstí do klína – do Švýcarska přijel hrát DJ Optiv, uslyšel jejich práci a ta se mu zalíbila natolik, že se rozhodl Axiom maximálně podpořit a spojit je se svým labelem Redlight. Tam také nedávno vyšla jejich první a všemi vychvalovaná spolupráce  "Nightfalls". Do konce roku se na Redlightu objeví ještě první samostatný singl Axiom či skladba "Soulcube", pod který se podepíšou společně s Optivem a Chrisem Su.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016